Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10160
View
10
Reply

period pain non stop 7 hari

[Copy link]

Author: dyaazizullah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2012 11:24 AM | Show all posts |Read mode
saya mengalami period pain non stop 7 hari....every month cmtu...then bru2 ni pegi chek kt dr tkot ada cyst ke pe...pastu chek,scan lagi...alhmdulliah xda ape2...tpi skit xbhnti jgk..dr ckp sb blood clot...cm mn nk bt supaya blood xclot...any suggestion..??????/
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 12:31 AM | Show all posts
setiap kalo start period, ko masak air panas, masukkan dalam botol kaca then balut dengan tuala kecik...  pastu ko tuam kat perut ko...  mostly tang ari2 tu...  kasik darah tu tak beku or sangkut...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 02:12 AM | Show all posts
aku pon rase buat cam member ni saran kan.. ko mmg dah azali ke camni? ke bru2 ni je? klu bru2 ni je sure pemakanan ko ade yg x suai. elak la ice or ape2 yg mendtg kn pnyakit. aku klu bab2 ice mse peod mmg ngilu sgale2.. yewwh!
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 10:10 AM | Show all posts
i heard Rayari Juice elok sngt time peyed time nie...aku pnh minum...mmg bkesan...boleh di dapati di kedai2 jamu or mostly kat kedai2 Indian shop.....

jgn amalkan panadol time peyed taw....& jgn minum air ice2 bagai.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 11:45 AM | Show all posts
Pakai Premium Beautiful 8 hours a day...selesai masalah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2012 12:36 PM | Show all posts
tq kwn2..tuam ngn air panas memang pnah bt..tpi stil skit gak....skng dok period ni...mmng trauma tol..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 01:03 PM | Show all posts
kak ipar baru kena bedah sebab ada blood clot ni
penyakit ni dinamakan endriomesis
berlebihan hormon estrogen hinggakan dinding rahim terlalu tebal
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 10:25 AM | Show all posts
Boleh try GLA Complex...Harga pun x mahal sangat macam Premium Beautiful..hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 01:24 PM | Show all posts
Hi, Dr.Hng sini

adakah kamu selalu minum minuman sejuk? atau makan makanan yang pedas dan masam?

maklumat di dalam link bawah akan membantu anda.
https://www.facebook.com/notes/l ... tuk/788998511145334
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 06:54 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 19-4-2019 12:00 PM

hai , period pain boleh cosume Rayari jus .. jus ini mengelakkan dri pada sengugut dan bnyk lagi. utk mendapat kan produk ini, boleh contact saye ye..  or follow insta: rayariproducts
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah period pain teruk few years back. Zmn anak dara muda2 dulu pernah la kena. Ingatkan dh beranak pinak, xkan kena dah. I silap. Bila kena tu, aduhh, mcm sakit contraction nk beranak pun ada. Bila cek, dr scan, doc kata dkt tpt telur keluar tu bengkak sikit..Ovulasi tak smooth kata dr. That's why i kena period pain. Nasib la x jadi every month..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077398s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list