Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19725
View
252
Reply

Luahan perasaan seorang anak

   Close [Copy link]

Author: kaptenkecik       Show all posts   Read mode

Post time 17-4-2012 09:33 AM | Show all posts
Post Last Edit by nuryakmal at 17-4-2012 09:34

ko tak malu ke mintak macam macam kat mak ayah?
ade duit, sewa hotel la!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:33 AM | Show all posts
Ya ampun..... TT hulur la duit kat apaknyer buatkan bilik....apaknyer ade byk tanggungan lagi... Itu pun tak terpikior kerrrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:39 AM | Show all posts
atee, hebat sangat masuk u? assalamualaikum, family weols ade CEO , manager, PTD, exec cabuk bagai pung tak complain nak mintak mak ayah besaukan rumah. semua pakat hulur sendiri, tak selesa, hotel berlambak ada...
tak pernah jumpe orang yang tak bersyukur dengan apa yang ada macam uols nih. dapat menantu pun ade hati suruh pak mertua amik loan gomen suruh besarkan rumah. sapa nak bayar loan tu?? uols ada nak tolong ke???
eeeee teruk la perangai!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:40 AM | Show all posts
aku harap aku tak dapat anak yang tak bersyukur.. ya allah mintak dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:44 AM | Show all posts
atee, hebat sangat masuk u? assalamualaikum, family weols ade CEO , manager, PTD, exec cabuk bagai p ...
nuryakmal Post at 17-4-2012 09:39


dia ingat dia sorang masuk u kat forum neh kot..

walhal, nak kira yang tak masuk u yang susah dalam neh..

semua selamba badak jah balik kampung dok pakat tido dan lepak depan tv.. walaupun bukan tv 42 inci (mcm tv acik kucin)..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:47 AM | Show all posts
uolz jgn la sembur2 tt..sian member dia suh bg nasihat...nie korang sound tepek jah....

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:49 AM | Show all posts
Reply 65# NURMIMIE


    kalau harvard , MIT, Princeton university then yes, boleh berlagak ngan iols...eee pleasela... menantu ngan anak sama jah perangai
esok anak dalam perut pun ikut perangai sama.
what u give u get back kata omputih.. yekla semua orang tak masuk u kan.....takut tak paham pulak iols kecek omputih
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:52 AM | Show all posts
Pada pandangan aku, mak ayah tanggung ko sampai ko kelaur U dan berkahwin, ko sepatutnya bersyukur. Dan laki ko seharusnya tahu hukum, sebaik sahaja diijabkabulkan time tuh bukan lagi tanggungjawab bapak ko untuk sediakan tempat tinggal or whatsoever untuk ko dan laki ko, itu adalah tanggungjawab laki ko.


Bapak ko tak selfish, tapi aku rasa ko ngan laki ko yang selfish. Sekalipun bapak ko banyak duit, itu adalah hasil usaha dia sendiri. Ko dah ada degree dan kerja serta sudah bersuami, tak malukah masih mengharap duit titik peluh bapak ko?

Mak bapak ko dalam membesarkan anak-anak terutama anak ramai, mereka terpaksa ketepikan kehendak mereka demi membesarkan anak-anak. Contoh :Bila kali terakhir mak bapak ko gi cuti berdua?Atau gi umrah? Atau tukar kete baru? Di penghujung kehidupan mereka, setelah anak-anak semua dah besar dan mampu berdikari, mereka berhak sepenuhnya untuk membelanjakan duit simpanan mereka untuk diri sendiri.

Kalo ko dan laki rasa tak mampu, walaupun ada degree dan kerja, korang mulehlah jemput TV3 Bersamamu datang untuk menghulurkan bantuan pada ko dan suami.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:54 AM | Show all posts
Meh aku habaq mai kat ko TT... Aku nyer kg ade 3ilik jer...adik badik bapak aku ade 8 org... Ko imejin klu anak cucu cicit sumer blk...berterabur kat dpn tv, ceruk dapur sumer...

Aku lak jenis yg nak berbilik pasai akun tido berdengkur + bersepah + tertonggeng tertiarap + gigi berbunyik... So tiap kalu blk kg, aku tido hotel jer... Hotel tu tpt aku mandi ngan tido jer...
Pepagi aku dah chiowwww...

TT klu ko ade kesedaran, nak bg laki ko selesa, kuarkan la duit selesakan rumah parents ngko... Tulis keje dah mcm bagus benar...mcm besar bagai gajinyer dr gomen.....

Senang citer, blk je kg, gi sewa hotel.... Takyah byk komplen...org dah besarkan jd "org" lg mau byk citerrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:57 AM | Show all posts
Reply  NURMIMIE


    kalau harvard , MIT, Princeton university then yes, boleh berlagak ngan io ...
nuryakmal Post at 17-4-2012 09:49


releks kemal..

tambah kecut tt haaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:00 AM | Show all posts
omaigod,

bikin malu ajek self-proclaimed masuk "U"
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:02 AM | Show all posts
Reply 70# NURMIMIE


    kite panas hati le, sebab masih ada anak yang da KAWEN dah nak BERANAK masih nak mengharap bantuan BR1M dari mak ayah. padahal dia tau dia ada adik beradik berderet yang masih belajar etc. takde perasaan nak membantu langsung. sedih sangat. kita ni kalau boleh nak ringankan beban mak ayah sementara mereka masih hidup. esok kalau derang da takde, macma mana? ade ke tuan ghumah terpikir nasib adik adik? sibukan diri sendiri, mana nak tidur. sanggup sangat pikir macam tu. sampai hati nak mintak request ayah amik loan. sampai hati.
SEDIH!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:02 AM | Show all posts

Luahan perasaan seorang anak

Mana TT?? Dah termalu ke apa?nk sgt dgr hujah dia..atau dia dah balik kg mintak ampun?
Ingat TT..hang tu tgh ngandung.jgn sakitkan ati mak pak.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:10 AM | Show all posts
Reply 72# nuryakmal


yea ai pun panas hati gak.. tapi more to sedih lah.. i m the one yang 'dorang dah tak ada lagi'

sungguh ada duit pun mcm tak berapa 'manis' je sebab tak leh kongsi2 ngan mereka..

btw.. tt nak balik sebab nak berpantang..

nak selit sikit to tt,

zaman sekarang, acik2 forum neh berpantang, upah penjaga.. hang jangan nyusahkan mak pak pulak suruh jaga hang time pantang..

sesusah sangat kalau suami tuh bertanggungjawap sangat, soh dia jaga or soh dia upah penjagalah eh jaga uols..

tak mahal pun.. kalau rate weols kat sini, untuk 20hari pertama, rm1.8k sajork..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:19 AM | Show all posts
Reply 74# NURMIMIE


   kheennn sekarang ni da ada berpantang kat rumah. ada pembantu harian. tak yah susah susah nak balik kg bagai. mak ayah boleh datang rumah temankan .. benda benda camni jangan la kita menyusahkan orang lain....
betul kita nak berpantang kat rumah mak (kalau boleh), tapi kalau keadaan memaksa untuk tak membolehkan nya berlaku, carik alternative lain. masuk u, tapi tak leh nak pikir out of the box
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:22 AM | Show all posts
kalau keluarga suami dia 'org ada2', baik balik dok hotel je, prgilah kejap2 rumah dia, tak sama ...
wawin Post at 16-4-2012 06:52 PM

betul, itu yang me cakap dengan laki me,
bila me kat canada, me suaikan diri dengan cara family dia,
bila balik msia, dia haruslah sesuaikan diri dengan situasi,
kalau kena terbongkang depan tv sebab tak cukup bilik,
haruslah enjoy aje, mendiang mil me macam kesihan bila tau
anak dia tidur atas selimut toto atas lantai, tapi anak dia ok aje
sebab spot kegemaran dia bawah kipas depan tv

me tak dapat bayangkan balik msia sesekali ala ala lupa diri
itu tak biasa ini tidak, me mungkin komen sebab cuaca begitu panas sekali
itu ajelah... lain tidak berubah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:22 AM | Show all posts
Reply 75# nuryakmal

kemal sudah emosi
ramai jer kemal org2 mcm tt ni.... sedih betul ai dengar keja besar tp umah mak bapak masih guna almari utk divider bilik
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:24 AM | Show all posts
misti TT dah buat Nickname baru.. pastu MN tu masuk & sokong TT..
Hana Post at 17-4-2012 08:40


mcm dh ada jer sorang
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:26 AM | Show all posts
Reply  NURMIMIE


   kheennn sekarang ni da ada berpantang kat rumah. ada pembantu harian. tak y ...
nuryakmal Post at 17-4-2012 10:19


yea lah.. dah rumah sheols tak selesa.. tak yah lah dia balik kampung.. nanti mak dia lagi tak cukup tangan kaki nak urus dia lagi, nak urus adik2 lain lagi..

mak dah penat2 urus anak2 8 orang tuh, urus bapak lagi.. urus cucu lagi??

neh semua kena fikir neh.. mmg lah kat U tak ajar.. tapi pandai2 lah fikir..

tho kat rumah sendiri lebih santai.. lebih releks..

gud luck tt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:33 AM | Show all posts
Reply 77# IceCream_Soda


    sedih ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083146s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list