Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
42179
View
246
Reply

Saving: Berapa % daripada income?

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2012 07:59 PM | Show all posts
Reply 20# baby_pingu


    company i bahagian payroll ..cina pegang..so  agak susah sikit laa nak minta diorg buatkan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:00 PM | Show all posts
Reply 20# baby_pingu


    kenapa sekarang u br nak bukak akaun asb?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 08:03 PM | Show all posts
Reply 22# termignoni


owh..i tak jadik bukak asb.....

just concentrate kat TH jer kot..

i'll continue searching other means of investment later on, but ASB is not one of the option for the time being..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:04 PM | Show all posts
Reply 23# baby_pingu


    can u give the reason/s? by the way..kenapa i tak boleh nak vote yer?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 08:10 PM | Show all posts
Reply 24# termignoni


    takleh vote sbb credit masih sikit..keep posting, nanti u mesti bleh vote dah..


there's so many opinion out there about ASB, soi masih tak berapa yakin ngan ASB yet. Thus, i choose not to invest..for the time being lah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:11 PM | Show all posts
Reply 25# baby_pingu


    i see..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:20 PM | Show all posts
Reply 9# baby_pingu


   ha ah yg loan dgn bank tu fix asb.. ikat 10yrs. bile awal thn dapat skali ngap jgn le usik.. lepas tuh yg asb masuk sendri ade la masuk kan sekali gedebuk msuk kn dlm 2,3,4bln skali.. tgk mcmane la.. itu je la satu2 nye cara yg beranak agak tinggi dr yg lain and die x de kad bank.. klu ber kad lajuuuuuuuuuuuuuuu je nak ke atm. ade je alasan. nk p cucuk kucing la, nak kne beli itu ini la.. pdhal x perlu pon.. masyaAllah ssh betol nak kawal nafsu. haih!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:22 PM | Show all posts
Reply 11# aLieNzDaToR


   byknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dpt save stengah dari gaji.. untong ade kelebihan mengawal diri ni.. huhuhuhuhu.. cemane nak xde kan rse nk usik sket pon dlm 50% tuh??? TOLONG!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 08:27 PM | Show all posts
Reply 28# saffianoprada


    i pun berminat nak tau gak ni ..tunggu aliendenator masuk bagi ceramah kat kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 08:36 PM | Show all posts
calling for aLieNzDaToR
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:10 PM | Show all posts
Reply 15# termignoni

Reply 28# saffianoprada

Alamak.. takde la tips sangat pon. Selalu tiap2 belanja tiap hari tu akan rekod beli apa dan berapa. Kalau rasa macam dah spend banyak haritu, kalo nak beli benda2 lain tu jadi kedekut2 la ckit.
Lagipon laki tak macam perempuan kot. Nafsu nak membeli barang2 agak kurang. Kereta dan hutang pon belum ada. Da kawen baru plan nak beli kereta. Mungkin sebab tu la kot dapat save banyak ckit. Sampai ada skali tu, kasut yg dok pakai dah buruk. Tunang yg suh beli baru.

Lagipon kat penang ni, kalau naik kereta, jalan jam sangat menghazabkan. Ramai member2 kat tempat keje pon yg ada kereta pon masih datang naik moto. Nanti kalau da beli kereta pon, mmg cadang pegi keje naik moto gak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:13 PM | Show all posts
Reply 12# baby_pingu


    thanks baby pingu..

kalau barang hantaran, banyak beli kat sogo. Selalu ada sale. Setiap hari kot ada sale. Pergi time bila2 asyik sale banyak je

kalau barang2 majlis plak, mak banyak beli kat nilai.

baby pingu nak kawen dalam masa terdekat ni gak ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 10:17 PM | Show all posts
Reply 32# aLieNzDaToR


    ko laki ker? aku ingatkan pompuan
ingatkan shopping brg2 hantaran kat penang...






eh tade lah..aku nih entah bila nak kawen..kena tunggu org dtg meminang dulu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:28 PM | Show all posts
Reply 33# baby_pingu


    motip aku yg gojes ni pompuan

kat penang ni ada banyak gak tempat utk shopping barang. sbb member2 keje banyak gak shopping barang kawen dorang kat sini je. kat megamall la, pastu kat mana tah lagi. kalau barang2 nk buat hantaran n majlis tu dorang ckp kedai a2z ke apa tah kat seberang jaya.

ko riki2 la ko punya boipren suh dia hantar meminang. ckp kat dia, nak merisik atau bertunang dulu ke. sesetengah laki, dorang ni kalo tak diikat camni, komitmen tu jadi kurang ckit utk kumpul duit ke apa. ni dari pemerhatian aku sendiri la. kwn2 aku yg da merisik dan bertunang, banyak yg start kumpul duit secara sungguh2.

dan boipren adik aku plak, mak boipren dia yg beria2 suruh dorang bertunang sblm ni. alasan dia, sebab nak bagi anak dia tu bsungguh ckit utk kumpul duit kawen. kalo tak, sentiasa dgn pemikiran bujangnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:29 PM | Show all posts
alienzdator pompuan ek?

nak ngorat leh
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:32 PM | Show all posts
eh tade lah..aku nih entah bila nak kawen..kena tunggu org dtg meminang dulu
baby_pingu Post at 1-4-2012 22:17



lorrr.... ingatkan ko dah kawen....
ke aku salah tgk fb worang laen?...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:35 PM | Show all posts
Reply  baby_pingu


    can u give the reason/s? by the way..kenapa i tak boleh nak vote yer?
termignoni Post at 1-4-2012 20:04



engko kena posting bebanyak disamping cuba try ngorat encik pingu supaye leh tambah tachang engko...
then baru leh vote, post gambor, tgk thread sensitif, ngorat aweks, tolak kredit super mod
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 10:35 PM | Show all posts
Reply 36# system_failure


    fb aku mana ada letak married to XXXX






tapi byk gambar anak2 sedara aku lah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 10:40 PM | Show all posts
Reply 38# baby_pingu


tu laa.. comel giler anak sedara encik pingu...
sama ngan tuan punye fb tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2012 10:42 PM | Show all posts
Reply 34# aLieNzDaToR


    nanti aku copy paste post ko neh kat dia..

saving 30% - 40% tuh saving utk kawen ka? or saving lain?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111686s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list