Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104900
View
194
Reply

suami cpt sgt .........

[Copy link]

Author: yme       Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2012 08:35 AM | Show all posts
Reply 55# yme

Senaman Harimau Penguat Tenaga Batin Lelaki

Senaman Harimau Penguat Tenaga Batin Lelaki
Pada lelaki-lelaki yang bakal mendirikan rumah tangga dan juga yang telah lama mendirikan rumah tangga, jika berazam ingin kuatkan tenaga batin dan zakar sentiasa kuat tahan lama, mari cuba senaman ini. Senaman ini di beri nama senaman harimau. Petua dari orang tua-tua.
Padi Bukit

Gerakan ini dilakukan di kala subuh bagi mengeluarkan segala udara  kotor yang terperangkap ketika tidur apabila nafas disedut dan dihembus  separuh penuh.
Ia berfungsi memasukkan udara baru yang bersih dan segar bagi  menyihatkan paru-paru dan serta segala urat saraf dengan menyerapkan  udara baru hingga ke urat biji ranting (avioli) yang berada di hujung  urat paru-paru. Ia melatih paru-paru agar mengembang ke peringkat  optima.
Gerakan ini dapat membangkitkan kekuatan otot belakang, terutamanya di bahagian tengah belakang dan ia menguatkan stamina jima.
Langkah gerakan.
Duduk bersila dengan menegakkan tulang belakang.
Tangan diletakkan di lutut.
Bahu harus terbuka lebar.
Kemudian nafas ditarik sedalam-dalamnya sehingga terasa udara penuh di dalam paru-paru.
Tarik nafas dengan perlahan.
Biarkan udara berada dalam paru-paru selama 7 detik.
Kemudian hembuskan perlahan-lahan udara itu hingga terasa kosong udara dalam paru-paru.
Semasa menghembus nafas, perut hendaklah dikempiskan dan tumpukan tenaga ke arah dada.
Ulangi gerakan sebanyak 3 kali.
Nafas Pertapa

Gerakan ini menolong melatih otot kendalian zakar (levator ani)  supaya dapat menarik zakar menuju ketegangan seimbang. Ia dapat menambah  kemampuan kendalian urat peha. Ia juga dapat menguatkan dada,  membesarkan zakar, mengeluarkan biji zakar dan membesarkan kepala zakar  serta mengurangkan rasa ngilu pangkal zakar.
Langkah gerakan.
Duduk dengan keadaan tumit tapak kaki bertemu dan bawakan hampir dengan kemaluan.
Tegakkan belakang, tarik nafas hingga penuh paru-paru, tariklah dengan tempo yang perlahan.
Semasa menarik nafas, sila tekan kedua-dua lutut dengan kedua tapak tangan agar kedua-dua lutut itu dapat mencecah lantai.
Jika tidak boleh, buat setakat mampu dulu.
Kedua-dua lengan patut diluruskan bagi mencapai piawai gerakan.
Bahu sepatutnya tegak seimbang.
Pada masa yang sama, kemutkan otot zakar anda agar kepala zakar kembang.
Tahankan nafas 7 detik.
Hembuskan nafas dengan perlahan.
Ulangi gerakan sebanyak 3 kali.
Rentak Urutan

Gerakan ini bertujuan  untuk mengurut urat yang mengalirkan darah ke  zakar dan membangunkan urat-urat yang mengalir dan menetap dengan baik  di situ. Ia juga membesarkan kembali zakar yang kecil. Disarankan agar  urutan menggunakan minyak urut.
Dari posisi sebelumnya, tarik nafas semula dengan perlahan.
Dengan perut kedua-dua jari tangan, cari urat peha di bahagian dalam  peha dan urut menggunakan perut ibu jari dari hujung peha ke pangkal  peha dan akhirnya gerakan itu melalui tepi batang zakar dan akan  berakhir di hujung batang zakar.
Urutan dilepaskan bila mahu mencecah kepala zakar.
Kemudian lepaskan zakar.
Tarik Sepadan

Keseimbangan otot peha serta lutut adalah amat perlu dalam kes-kes  lemah syahwat. Otot-otot ini pul berhubung secara langsung dengan  urat-urat di kaki. Otot-otot di belakang sepatutnya menjadi kuat. Pada  tulang belakang, iaitu di bahagian pinggang, terletak urat-urat yang  menegangkan zakar apabila mendapat rangsangan otak atau rangsangan  sentuhan. Gerakan ini dapat membantu kea rah meningkatkan kemampuan  bahagian-bahagian tersebut.

Langkah gerakan.

Duduk bersila engan kedua tapak kaki ditemukan.
Kedua tangan memegang ibu kaki kanan dan kiri.
Tarik nafas perlahan dan dalam-dalam sambil menarik ibu jari kaki itu hampir kepada kemaluan.
Tapak kaki sedapat-dapatnya ditemukan.
Lutut seboleh-bolehnya mau mencecah lantai.
Jika zakar tegang, maka seharusnya tarikan itu mencecah lantas  mencelahkan kepala zakar di antara dua telapak kaki di bahagian yang  melengkung di tapak kaki itu.
Semasa tarikan berlaku, tumpuan tenaga akan tertumpu ke otot belakang, dan akan terasa bahawa ia diuruti.
Kemudian baru lepaskan nafas, secara perlahan sambil letakkan kaki ke posisi asal tadi.
Ulangilah gerakan ini sebanyak 3 kali.
Rentak Lentang

Dari posisi sebelum ini, tarik kedua-dua jari kaki agar tumit terbuka kea rah depan, tetapi tumit tetap ditemukan.
Tarik nafas dengan perlahan-lahan dan dalam.
Dengan perlahan-lahan maka rebahkan badan ke depan dengan keadaan tangan masih memegang ibu jari kaki.
Jejakkan kepala ke lantai.
Jika tidak boleh dijejakkan usahlah dipaksa, buat sekadar termampu.
Balik ke posisi asal dan hembuskan nafas.
Gerakan ini dapat menseimbangkan otot peha, belakang dan baik untuk pinggang.
Ia dapat mengubati lemah tenaga batin.
Tepis Jengking

Langkah Gerakan.
Duduk bersila, belakang ditegakkan.
Tarik nafas dan depangkan tangan kanan separas bahu ke kanan dengan perlahan.
Bawa tangan itu separas bahu lurus ke arah depan sambil menarik nafas.
Kemudian cuba lagi dengan tangan itu untuk ke kiri lagi, lengan lurus.
Akan dirasa otot dada akan menghalang gerakan tersebut.
Ulangi gerakan tersebut sebanyak 3 kali.
Setelah itu barulah anda hembuskan nafas.
Ulangilah perkara yang juga untuk tangan kiri.
Perlu diingat bahawa bahu perlu tegak dan tidak disengetkan semasa pergerakan.
Matahari Naik

Gerakan  ini membantu mengurut otot-otot bahagian pinggang serta  rusuk, tenkuk dan leher dan dalam masa yang sama merangsang pengaliran  darah yang lebih lancar.
Langkah Gerakan.
Duduk bersila dan tegakkan belakang.
Dengan perut tangan, sila tekan otot pinggang dari arah belakang sambil menarik nafas perlahan.
Dengan perlahan juga, urut otot pinggang itu membawa ke rusuk dan dada.
Lakukan itu sambil menahan nafas.
Bawa tangan itu ke depan dan ke atas hingga dapat dilepaskan tangan itu  lurus ke atas kepala, barulah nafas dihembuskan perlahan-lahan.
Lenjang Gajah

Gerakan ini berguna sebagai senaman memulihkan tenaga batin. Tenaga  akan tertumpu kepada urat bahu, leher serta urat peha dan betis ketiak  gerakan ini dilakukan. Lutut bagi kaki yang diluruskan tidak wajar  dibengkokkan ketika henjutan, juga kedua tangan.
Langkah Gerakan
Duduk dengan meluruskan kaki kanan dan melipatkan kaki kiri.
Belakang ditegakkan.
Tarik nafas dengan perlahan dan dalam.
Letakkan tangan kanan ke lutut kiri.
Cuba capai ibu jari telunjuk tangan kiri.
Henjutkan badan dengan perlahan serta lembut bagi mencapai ibu kaki.
Ulangi 7 kali.
Lepaskan nafas.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2012 09:04 AM | Show all posts
apa yg aku faham....suami TT ni bukan lemah tenaga batin....
keupayaan ada, bendanya pun keras.....
so senaman batin ke jogging ke tu sumer tak perlu....semua org pun tau pasal benda tu...
apa yg suami TT perlukan ialah petua utk menahan klimaks, teknik pernafasan yg betul..
dan mengurangkan rangsangan semasa mengadakan hubungan sulit.....
pada aku suami TT bukan ada masalah tenaga batin pun, cuma "keghairahaan" beliau menyebabkan hilang kawalan, dan menyebabkan pancutan awal......
btw...dulu masa baru2 kawin akupun sama....tapi bila dh amalkan petua2 dari org lama2...dah ok, wife pula yg tak tahan...lama sgt, sampai 2,3 kali klimaks katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 08:53 PM | Show all posts
betul. byk onani ngan kurang bersenam leh lead to pancut awal.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 11:10 AM | Show all posts
beli jer buku "Permata Yang Hilang".
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 03:55 PM | Show all posts
suh dia klimakskan TT dulu je.....second round...terus dia gomol ler.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 07:55 PM | Show all posts
Reply 65# gaara_X


    try ubt ni..danshen plus & dong chong cao..100% herba dr china..(china kn terkenl dgn ubtnye yg bgs)..sy nk upload pic xreti lor..tp klu bminat blh ctc sy 0176324045..jgn malu2..bab ksihatan ni xblh malu..sape yg xde masalah pn blh amalkn ubt ni klu nk extra power..;-)
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 10:15 PM | Show all posts
tak payahlah makan ubat sembarangan...banyak kencing jeee....elok sebelum make love...kalau tak semayang isyak lagi...semayang dulu....kalau di buat siang hari pun sama....selesai solat dulu.....pastu sebelum make love....mandilah dulu kasi badan segar...mood kena jaga...jgn duk pikir benda lain...relax...jgn lupa baca doa sebelum jimak...bismilah pun dah cukup

bila rasa nak pancut...jgnlah di sondol lagi...tarik dulu adik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 10:42 PM | Show all posts
suami TT slalu onani ni. try pegi berubt..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2012 07:40 PM | Show all posts
Kalau husband TT dah sureender for second round, consider kurang stamina dan desire for sex is not that high...
Kalau desire tinggi, walaupun cepat pancut, still ok, sebab you guys can repeat after that..over and over...
Dan lama2...your husband akan slowly boleh control to ejaculate whenever he wants it...

Try multiple sessions per day....kena pandai la pujuk and make him "horny"....

Good luck...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2012 10:49 PM | Show all posts
Bagi yg jarang jumpa dan jarang bersama .... mula2 yg 1st tu kalau lelaki cepat tu biasa .... tapi bila 2nd or seterusnya .... sepatutnya dah ok dah.

Petua kat husband tu jangan kuat minum ais .... cepat nyilu .... tu yg buat cepat keluar dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 12:41 PM | Show all posts
hambooi banyaknya petua...sampaikan nk ikut yg mane pon ta tau ...ok bgiols kedua2 kene tolong menolong. komunkasi semasa bermain tu sangat penting...ni tak, diam je and yg tau nk jadi selfish...yes senaman tu penting, jangan minum ais,posisi tt diatas pon penting jugak..masa kat atas tu tt gesel2kan  sambil tangan hb tt memainkan breast tt and usap kan belakang tt sure ttt dapat klimaks dlu...cakap kat hb tt kalu rs nk pancut, cabut dulu then foreplay tt pastu sambung balik..dgn cara ni secara tak langsung dapat membiasakan hb tt lambat pancut and tt klimaks 3 ke 4 round...(jangan lepas ni komplen plak tak tahan dengan nafsu seks hb yg terlalu ganas)
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 11:44 PM | Show all posts
Reply 11# teky


    pengalaman habes nih..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 11:48 PM | Show all posts
Reply 61# niezam_cs


    aummmm..hhaaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 11:30 AM | Show all posts
klo nak tpancut tu...cabut dulu..pastu maen rilek2..pastu baru sumbat blk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 05:08 PM | Show all posts
Reply 74# eizarz


    ya rabbi...aku ingat tauhu sumbat je yg msti disumbat2...
    rupe2 nye yg tu pun kena disumbat ye...
   
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2012 03:53 AM | Show all posts
kenapa x bawak suami pergi berubat ngan pakar
menjaga aib suami pun perlu jaga
takot nanti jadi isu len
ramai je lelaki nak lauk free sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 03:24 PM | Show all posts
nie semua otak yg men peranan .. suruh laki ko jgn pikir mcm mcm time men tu .. time best jer men agak agak dia rasa nak pancut .. suruh dia ingat benda len yg menakutkan dia cm contoh benda mcm hutang tk bayar lg ke .. esok keja nak kena bancuh dgn boss ke atau pikir pasal muka nenek kebayan yg hodoh hodoh .. confirm lambat pancut
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 04:33 PM | Show all posts
gambir sarawakkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2012 09:30 PM | Show all posts
salam minta maaf lama tk masuk, bz layan suami, suami br fly semula je ari tu...

alhamdulilah, setelah amalkan beberapa pertua kat cni, sy bole katakn suami sy sekarang dh mampu mengawal timing dia pancut...dh agak lewat berbanding dgn sebelum yg dia balik ni, terima kasih byk2 atas bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 01:57 AM | Show all posts
gambir sarawakkk
zaxxshoxx Post at 24-4-2012 16:33


bukan benda ni akan menyeksakan pasangan wanita?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077407s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list