Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25007
View
265
Reply

Susah Nak Faham Hubby

  [Copy link]

Author: SeriBunga       Show all posts   Read mode

Post time 29-3-2012 06:00 PM | Show all posts
Reply 99# cmf_blingblings

huhuhuhu saya tak pandai handle duit gak huhuhu tp wife dah kasi....amik jelah.... kalau bagi kat dia smua, susah gak...perempuan suka shopping.... nnt lelain tak bayar, dia gi abis kat tmpt lain.....

lah nie ada baby girl, kat fb dia aktif ngan barang2an baby perempuan huhuhuhdia order sy yg bayar....canggih dah sekarang....tak yah gi shopping complex lagi beli barang2 huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 07:14 PM | Show all posts
hadoiiii TT nih...sapa yg kata pakai protection ms ngesek jd isteri DERHAKA... mana ko belajar ni TT oi jatuh deraka kalau x LAYAN laki...belek2 la buku agama perihal hubungan dan tanggungjwb laki bini...biar ada ilmu agama dalam kehidupan seharian. x byk pun x per janji ada boleh gak buat panduan agar tak jd isteri yg buta taat kat lakii.

kdg2 suami aku pun ada gak peel2 cam suami TT, tp memandangkan aku ni x dan nak berchenta bertahun2 seblom nikah, jd kami byk give and take dlm hubungan. Biasanya aku laa byk bersuara bukan membebel tp menuturkan hujah2 wake up call tuk suami aku....kalo ko mampu buat wake up call kene pada ms kejadian dan yakin tidak memudaratkan keadaan, maka sila la sound ms dia berkata2 tuh....sebgi contoh bila dia kekecoh kata x dok duit sbb beli menan anak2, ko pun jwb :sapa suh beli, kalo dah beli x yah laa nak bising2 sbb dah beli". aku salu buat mcm ni. Alhamdulillah mujarab pd suami aku...suami ko x tau lerr aku x jamin....kdg2 suami ni kalo nampak bini dia diam jer walau dia bercakap ntah hapa2, tu yg buat dia makin berlagak dan nak menindas....ko kene pandai2 laaaaa main peranan. kalo dah ko dah jd isteri yg taat bab hubungan kelamin, x kan x boleh buat laki ko dengar dan paham perasaan ko tuh....rumahtangga kene ada hubungan 2 hala...yg aku nampak satu hala jerrr nih...2hala bab2 intimasi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 07:39 PM | Show all posts
hadoii seram aku dengar perangai laki tt ni...

kaka blings sudah kasik pendapat panjang lebar... tt boleh mula bertindak skrang. tp semua terpulang kat u.. if u rasa nak bertahan, boleh bersabar dan hanya nak kitaorg dengar u complaining, pun kitaorg xbleh buat apa... its all up to u okeh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 08:49 PM | Show all posts
Belanjawan r/tangga kau kena pandai sikit, jimat apa yg patut. Misalnya kalau nak pakai lampin pakai buang tu kau survey dua ke tiga tempat, dapatkan yg termurah....
cmf_blingblings Post at 29-3-2012 17:21



kaka blings, pampers pakai buang yg murah ada jual kat kedai rakyat 1msia--->jenama 1Msia, rege dlm RM20++ je
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 08:58 PM | Show all posts
kaka blings, pampers pakai buang yg murah ada jual kat kedai rakyat 1msia--->jenama 1Msia, reg ...
sherryda Post at 29-3-2012 20:49
aku dulukan, setiap bulan pi s/market check kot2 ada offer, huggies ke Diapers atau mana-mana brand mahal aku tak beli punya, masa gayah kecik dulu saiz montot tu lebar, kn beli L ke XL, mahal sikit, aku beli pet pet ke atau drypers, kira yg tu jah paling murah....itupun aku ajar dia buang air, sejam dua selang2, kecualilah masa mak tok dia yg ngasuh..lama2 dia sendiri pandai, kecuali malam tu perlulah..

Dlm kehidupan kita ni kalau tak ada modal yg banyak jgn mimpi nak berlagak kaya, banyak laki yg berlagak bagus semata-mata atas keringat bini jah...laku bini terhadap sgt nasiblah...kalau kita tak tegas mmg ampehlah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 09:23 PM | Show all posts
aku dulukan, setiap bulan pi s/market check kot2 ada offer, huggies ke Diapers atau mana-mana brand  ...
cmf_blingblings Post at 29-3-2012 20:58



betul tu..kalau setakat pampers kat bontot tu xyah la nk yg branded2 bagai...dah pakai kena buang jugak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 09:27 PM | Show all posts
acik D hangin tul dgr lelaki peten macam ni...

ni lelaki jenis kalau pasal hukum agama yg tang lelaki muslim leh kawin 4 jer yg dia hafal sgt2 hukum lain2 dia tak tau langsung.

yg TT ni pun satu nak tarbiah sikit.. tau tak kamu tu hak kamu tuh sendiri sebagai seorang isteri???

yg melampau2 sgt bagi lemak, hati , limpa semu kat laki tu apasai? kalau acik D jadi yr mom lama dah acik pang kan jer awak tu tau. sayang laki tak bertempat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 09:38 PM | Show all posts
Aduh.. Sedih aku tgk masalah ko ni tt. Mati akal jgk aku fkir kan. Bawak2 la jauh dr keluarga aku mahupon yg lain.. Klu dah jdi cm tt apaponxbley! sll nya lelaki cmni xle nk nasihat pon ni. jgn kate isteri nk nsht, mmg tak la die nk dgr. silap2 kne maki blk. nk suh adk bdk tlg. toksah le. nnti mkin teruk. ini klu terantok kt btg idung die bru die tahu. beserah pd yg maha ESA. doa byk2 biar dibukakan pintu hati die tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 10:03 PM | Show all posts
aku lagi tak paham.. kenal laki dia 9thn tu..pun rupanya.. takder quality langsung.
9 thn tu BU ...
Hana Post at 29-3-2012 14:45



Dah jodoh, ko tak faham ke? Kan org biasa kata, jodoh tu rahsia Allah? Aku rasa sbb itu TT buta selama 9 tahun tu.... bila dah celik, tak sedar pulak diri.. asyik beranak jek konon nak ramaikan umat, isteri taat bagai... belakang suami, kat forum mengungkit bagai.. kompleks hidup ni.. sabarlah ya TT..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 10:26 PM | Show all posts
Pakej melancong apa la smpi 19k...tiaap2 bln melancong ke ahkak
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 11:54 PM | Show all posts
sialan sungguh laki ko ni TT, aku plak yg sakit hati,, tkperla dh memg pangai dier mcm tu, dah jodoh ko , so terime jek la, tp kan kalu dier tak berubah gak =, aperkate ko wat perancangan awai,, maksudnyer bkn suh ko cerai la weh, tp ko kene ader duit simpanan yg byk, pehtu belanje dapur tu ko tak yah nk pandai2 kuar banjer, takde beras dier takyah la mkn kan.. laki ko tu memg berhati dengki n busuk jiwa siot..

aku tak tau la dier kawen atas sebb aper.. semuenyer dier nk komplen. aku pun tak brani la nk komen bebyk, nnti aku pun akan kawen, so aku tak tau pangai tersembunyik bakal somi aku tu nnti.. wait n see..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 12:36 AM | Show all posts
Reply  Hana

seri mmg xnk beranak banayak.. tp tau je la kanxnk gak jd isteri derhaka
SeriBunga Post at 29-3-2012 12:25 AM

jadi somi derhaka tak pa yea,
kalau nak main main, main ajelah tapi
kalau u berisi, u sesorang aje, laki u tidak ambil pedulipun,
so me simpati, bertabahlah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 12:38 AM | Show all posts
Reply  Hana

hana..memang terang lagi bersuluh. bukan seri x faham.nk mkn pil, seri bf baby
nk p ...
SeriBunga Post at 29-3-2012 02:22 AM

laki u yang banyak keburukan tu u boleh tahan,
so sekadar cucuk tuk menyenangkan hidup u,
apalah sangat kan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 12:54 AM | Show all posts
no 1 sampai no11 tu...satu pun takde sifat2 tu kat aku...

no12 sampai no14 tu mungkin ada sikit kut...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 01:22 AM | Show all posts
betul tu..kalau setakat pampers kat bontot tu xyah la nk yg branded2 bagai...dah pakai kena bu ...
sherryda Post at 29-3-2012 21:23


Bersyukur lah sesiapa yang dikurniakan dgn kulit gred tahan lasak....tisu kleenex dialaskan montot pun boleh....tapi MANAK masa kecik dulu doctor dah cakap bahawa MANAK nih jenis kulit mahal..kalau setiap Kali dipakaikan dgn pengalas montot brand cikai cikai ni, pasti kulit menggelupas.......


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 08:34 AM | Show all posts
boleh dear, makan pil norriday tak pun cucuk 3 bulan skali, baru rm25 jah skali cucuk

h ...
misy Post at 29-3-2012 04:40 PM



    mana ada cari alasan, taat kekdahnyaaa....
kdg2 aku wonder, napalaah isteri nih kan, dah tau laki tu x elok perangai masih gak duk taat x tentu hala...cubalah cari penyelesaian pd satu2 masalah. Anak tu rezeki, yer mmg lahhhh....tp kalo duk berkeluh kesah psl anak2, rezeki pun lariiii....dah tau laki tu suka berkeluh kesah lg nak tambah masalah. Jaga diri sendiri dulu baru laa boleh nak setel perangai laki...kalo diri sendiri kita x mampu nak jaga, mmg jd belasahan laki laaaa....mula2 seblom duk kata laki hampeh kene laa do sumting x bg beranak lagi.....kalo dah ikhtiar pun masih "lekat" tu lain citer...Kuasa Allah x der sapa yg boleh menidakkan.....hidup nak lancar tp kita x cuba cari jalan nak melancarkan perjalanan hidup...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 09:19 AM | Show all posts
jangan bagi banyak alasan untuk suami hampeh boleh tak?
sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 09:29 AM | Show all posts
Makan pil takleh bf erk??? Aku dulu ok je..implan costly ke?? Pakej melancong 19 k boleh..?
aku ...
MamaMima711 Post at 29-3-2012 16:34


betulla mima...kita bg cdgan dia byk alasan pulak...hendak seribu daya.
Tak silap implan tu dlm rm300++ jer..
ko bayar pakej 19k tu pun dah RM380 kan? pakej tu pun..leh percaya ker?
Drp nak melancong baiklah ko simpan jaa utk kecemasan. Tak cacatlah idup
ko kalo x melancong.
kalo laki ko sangap sgt nak pakai sarung, ko cucuk jerr xder effect sgt
pun paling tak pun bertambah selera makan jaaa badan leh gemuk..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 09:30 AM | Show all posts
lepas ni ambik la contraceptive..
rentikan la menyusahkan diri sendiri ...

aku mmg biasa dgr org kata ada la rezeki utk setiap anak tu ...
tapi aku kata energy aku hanya larat utk jaga ramai ni je ...

jadinya pandai2 la kau tolong diri sendiri
kalau dah x bleh harap laki kau tolong
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 09:48 AM | Show all posts
mne TT ni???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094278s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list