Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25015
View
265
Reply

Susah Nak Faham Hubby

  [Copy link]

Author: SeriBunga       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2012 12:29 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua...
Seri ni x penah kongsi masalah dgn sesapa pun.. tp since kita cuma berborak di alam maya, agak mudah kot utk Seri berkongsi sbb x kenal kan.. Seri ada masalah sikit ngn hubby ni.. 1st of all, Seri ni pun bukan la sempurna sangat. cuma nak berkongsi n mohon pandangan kawan2 maya

Seri bercinta dgn hubby almost 9 tahun sblm kawin. penah break sekali sebab dia curang. mungkin jodoh panjang, akhirnya kami kawin.. hubby dr dulu memang panas baran tp bley control. ok..love is blind kan.. dulu2 memang nangis je la tiap kali dia naik angin. tp skang buat pekak je..biar la dia nak memekak. x kose nak layan.. masalah Seri:

1) Hubby suka mengungkit.. Seri degree, dia diploma. tp Seri keje kontrak je. xbanyak gaji cam dia. xpe Seri redha. mungkin lum rezki. tp dia selalu hina "harap je ade degree,tapi xleh nak membantu"..walhal sblm ni Seri xpenah pun beza2kan tahap pendidikan kami (act, dia sambung deg cm Seri, tp x berjaya abiskan).

2) Faktor xleh menyumbang - Seri bayar duit keta rm500 (senang ade keta sendiri nak g  ulang alik keje + dulu masa lum ade keta dia selalu cakap seri susahkan dia kena hntr g balik keje- berbaki 4 tahun lagi), bayar rm450 (loan easy rhb, dipaksa buat dulu sebab nk tolong dia settlekan utang-berbaki 2 tahun lagi), rm360 bayar pakej percutian (yg dia beriya2..katanya senang nk g holiday-berbaki 2 tahun lagi).. tapi dia lupa agaknye, belanja barang dapur (basah) ari2 memang duit poket seri.. xpenah ungkit ok

3) tiap kali seri pregnant..dia kata "xpe, anak ni rezki".. tapi lepas beranak, selalu merungut duit abis nk beli susu, diapers dll

4) bila keluar, anak2 mintak mainan, dia kata ' xpe, xsampai ati nk hampakan budak2".. bila xde duit, merungut "ni semua sbb abis beli barang korang la ni".. bila brg mainan budak2 bersepah, mulalah dia membebel. standard la kan budak2.. + sapa suruh belikan mainan banyak2

5) berkira.. bila berebut siaran TV ngn budak (cam budak2 gak ni).. dia kata 'aku yang bayar astro ni, suka hati aku nk tgk citer ape'.. bila seri tegur dia biarkan PC on smpi walhal dia tido, dia kata 'duit aku yg bayar letrik'.. selalu merungut duit abis sebab seri anak beranak smpi dia xleh nk shopping barang untuk diri sendiri. walhal dia yg suka buat hutang.. duit abis byr utang je

6) tiap kali budak2 menangis/meragam, dia mesti nak naik angin juga. susah la nk tgk dia calm downkan budak2 tu. dia kira dia punya penat je, mcm dia sorang je ade msalah. penah 2-3 kali dia naik hangin smpi tahap suruh seri n anak2 berambus dari rumah tu (apa status dr sedi hukum ye??)

7) sepanjang umur anak seri yg kedua ni (1yr 4 month), seri rasa adalah la dlm sebulan lebih je seri minta dia tolong uruskan anak2 ke nurseri waktu pagi (sebulan tu bukan la continuous..kadang2)..paling lama, 2minggu berturut2 . tu pun sebab bulan puasa.. tapi dia punya mengungkit, 2 bulan x abis..

8) lagi kesian kat seri, anak rapat2.. tambah plak sarat mengandung anak yg ke3.. tp stil sume benda seri kena urus sendiri. walhal dia masuk keje xde punchcard (keje site).. bley je patutnya dia uruskan budak2 waktu pagi. ni x, seri kuar umah pun dia x bangun tido lagi. cmne nak bangun awal kalu berjaga sampai 2-3 pagi main PC games?? selfish x ni??

9) bila balik keje lambat (konon la..walhal lepak CC, lepak ngn kwan2.. Seri selalu frenfinder dia k sbb ade gak kes curang lepas kawen)..buat2 muka penat...balik membebel xmsk pape.. seri da sarat ni, nk uruskan budak 3 tahun n 1.4 tahun sorang.. xkesian ke?? dia balik huhahua ngn kwn2, ade hati nk marah seri lagi??

10) seri penah eksiden.. bila call dia, bukannya dia nak tanya seri ok ke x.. dia membebel dulu..'xleh tgk org senang sikit la. nk rehat time2 cuti pun xboleh!!!!' sedih x??

11) kalu balik kampung seri, ade je yg x kena. tp kalu balik umah mak dia, sumenye ok. kalu boleh, tiap2 minggu nak balik umah mak dia.. penah sekali, 3 bulan x balik kg seri (dlm masa 3 bulan ni, tiap2minggu balik umah mak dia).. so, seri mintak la stay 3-4 ari... membebel mcm nk kiamat..

tension!!!!!!!!!!!! kalu abis seri listkan bley bukak buku agaknye. maybe sebab seri simpan je, telan je selama ni..bila luahkan, mcm  x abis plak nak cerita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:34 PM | Show all posts
siannye seri

saya pun ada doter 3 tahun dgn son baya anak seri.
mungkin seri boleh mintak family or kawan2 dia 'basuh' dia sikit.
bagi dia sedar, hidup suami isteri ni adalah perkongsian.
dah semuanya nk mengungkit ni payah la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:34 PM | Show all posts
dh mko pilih die, kn la redha
motip dier perlukan duit ko yg ambik loan....baik btl
pakej percutian tu perlu .......blnja wang dapur duit ko kan...ni tgjwb ko as isteri ker .
ko ni superwoman ker
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:36 PM | Show all posts
siannya penderitaan ko ni..apa yg aku blh ckp ko kene byk bersabar....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2012 12:39 PM | Show all posts
Reply 3# juju_amin84

sayang.. zaman cinta n kawen adalah berbeza hokeh..

terpaksa buat sbb x larat nk dgr dia memekak je..kusut pale otak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2012 12:40 PM | Show all posts
Reply 4# kirei_wa


   thanks to Allah seri masih boleh sabar..kalu x, mau giler agaknye skang ni. bnyk sgt tekanan perasaan
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 29-3-2012 12:44

Tahniah sbb anda adalah SUPERWOMAN..

TAKZIAH sbb anda berkawen dgn orang yang takder quality langsung sama ada dari pendidikan mahupun dari segi tanggungjawab padahal dah bercinta 9 tahun tu..BUTA KE HAPA MASA BERCINTA TU?

malas lah nak cakap byk2..dah kawen pun..so, SABARRRRRRRRRR & REDHOOOOOOOOOO AJEKLAA..

salah bod nie..pastut ko gi FD.. nnt aku suh dik kemal bentang red carpet hokkey?

dik kemal..ooo dik kemal...

laki ko tu, dah ler pemalas nak belajar.. degree pun takder.. panas baran..pastu curang lagi..lagi ko nak gedik nak kawen dgn dia..
haa..rasainn..skrg..penangannya..
yela..ape nak buat..dah jodoh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:42 PM | Show all posts
Reply  juju_amin84

sayang.. zaman cinta n kawen adalah berbeza hokeh..

terpaksa buat sbb x la ...
SeriBunga Post at 29-3-2012 12:39



   mmg le bercinta ngn berkahwin beza..mn blh expect sama..kena sedia mental fizikal sume tu..ko nak ak move thread nih ke family discussion x (FD_? kt sana lg rmai blh kasik ko nasihat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2012 12:44 PM | Show all posts
Reply 8# juju_amin84

salah board eh??ok juga kalu nak move
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:45 PM | Show all posts
Reply  juju_amin84

salah board eh??ok juga kalu nak move
SeriBunga Post at 29-3-2012 12:44



   smntr tu tunggu org cni komen dulu..saya tgh tunggu reply dr mod sana
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:45 PM | Show all posts
hmm....dalam dok tak puashati tu...bole ngandung lagi sorang erk....kdg2 bila dgr/baca masalah2 org dah kawen nie nak tergelak pun ada....gaduh siang jer, malam2 nanti elok lah erk....

slow talk jer lah ngan laki ko tuh.....kasi dia faham dia tu ketua keluarga, buat perangai elok2 skit....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:45 PM | Show all posts
mintak pencerahan...bayar pakej percutian rm360 tu ape sbrnnye? brape full harga pakej tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2012 12:49 PM | Show all posts
Reply 12# rindusangbulan

monthly payment.. 1yr entitled for 14 days. full package is 19k
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:49 PM | Show all posts
kalau sayang kat laki, takyah beranak byk2..nnt masa ko abis kat umahtangga & anak2.
takder masa nak layan laki ko.

laki ko tu, ada potensi besar sgt nak ada awek kat luar..ada skandal..sbb
1. ada sejarah curang
2. pemalas nak mampus tulun keje2 umah/layan2 anak. dia ingat semua2 tu bergerak secara automatik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:56 PM | Show all posts
Post Last Edit by juju_amin84 at 29-3-2012 12:57
kalau sayang kat laki, takyah beranak byk2..nnt masa ko abis kat umahtangga & anak2.
takder masa na ...
Hana Post at 29-3-2012 12:49



   setuju..lagi khas tuk TT


Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:59 PM | Show all posts
ehhh apsal anak ko macam susun paku?
taulah rejeki. tapi dah ko kata laki ko takleh harap... berkira..... ko kontrollah

geram aku org pompuan ngamok2 kt laki tapi memalam layan syok
errr layan syok bole la tapi ko pakailah protection
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 01:05 PM | Show all posts
adoi panjang nye list....kesah laki xreti bahse...

bila baca kesah2 org, aku bersyukur sgt lakii aku x seperti dlm list tt tu...

alhamdulilah aku x payah nk stress pk kan peel laki yg x semenggah....syg sgt laki aku (motifff??)
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 01:07 PM | Show all posts
2. pemalas nak mampus tulun keje2 umah/layan2 anak. dia ingat semua2 tu bergerak secara automatik tu.
Hana Post at 29-3-2012 12:49



    aku plg hangin kalu laki x reti nk menolong umahtgga...dh le bini tu kerja....

sama2 kerja....tp bini balik umah pon kena wat keja2 umah, urus anak2 segala...

aku yg ada maid ni pon rasa cam letih gak.....cmana la org yg maidless urus umahtgga, anak2 rapat bederet lgi....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 01:10 PM | Show all posts
sy simpati & kesian keadaan Puan TT..  bnykkan bersabar...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 01:16 PM | Show all posts
ehhh apsal anak ko macam susun paku?
taulah rejeki. tapi dah ko kata laki ko takleh harap... berkir ...
penmerah Post at 29-3-2012 12:59



    pakai protection sbnrnya tak best..
mlm ini, mlm jemahaat tauu..
misti laki TT berseri2 beria2 nak balik umah cepat2..

tgk2 TT tgh serabai & kelam kabut uruskan umah & anak2 tgh aktif..

pastu mood laki TT pun down..pastu panas baran..pantang salah ciket..

boleh jadi tak ramalan aku nieh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096430s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list