Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79319
View
914
Reply

Suami Nak Kawen Lain[ update page 23]

  [Copy link]

Author: Mentara71       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-3-2012 02:49 PM | Show all posts
Reply 152# unagilagi

Betul tu..skrg ni tak boleh menangis depan dia...tak boleh tunjukkan tanpa dia saya tak boleh idup....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 02:51 PM | Show all posts
Reply 151# NURMIMIE

dari situ2lah ppuan tu....

insyaAllah..terima kasih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 02:52 PM | Show all posts
Reply 151# NURMIMIE


jgnlah refer as "bakal madu"....sakit hati
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 02:58 PM | Show all posts
Reply  NURMIMIE


jgnlah refer as "bakal madu"....sakit hati
Mentara71 Post at 26-3-2012 14:52
dijadikan cite wanita yg suami ko teringin nak buat bini tu selain dr muda, sekolah ugama dan setazah, anak yatim, hidup seorang diri, cakap dengan kau baik-baik, kau rasa lain sikit perasaannya kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 03:03 PM | Show all posts
Reply 133# naweerah

Benaunya...if bercerai, bukan cerai sbb nak kasi ppuan tak sedar diri tu menang....tapi tak sanggup rasanya. Skrg ni akk tanggung husb. Lepas ni akk mmg akan tarik balik semua supply tu. Husb akk tak mampu rasanya nak tanggung family akk + family ppuan tu...pastinya mcm2 perkara lagi akan timbul lepas ni.

Semoga Allah tunjukkan jalan terbaik utk akk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 03:06 PM | Show all posts
Reply 164# cmf_blingblings

ye lah kot....adalah rasa lain sikit perasaan..tapi...tetap tak setuju, ke aku pulak sekolahkan dia.....tak tau lah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 03:08 PM | Show all posts
emm,

tnye pade hati,kalo rase ta boleh bermadu (mcm aku),and ade income sndri,
nak berpisah tu ok je....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 03:09 PM | Show all posts
Reply 156# Samsung1.3mega

Mmg begitu kot...akk pun ada ckp kat husb...refer pada kenalan kami yg kayo gilos....sampai duit tu tak tau nak buat apa....collection kete pun dasat....tapi tak sibuk cari bini baru. Biasalah husb akk jawab "soal hati"...rasa nak #!@#!@#!@3 je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 03:10 PM | Show all posts
Reply 167# rimau_belang

leh cite sket....apa reaksi husb awak masa mula2 bercerai...berkaitan anak2lah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 03:16 PM | Show all posts
Reply 169# Mentara71


   ehhhh,tak tak,sy ta becerai pon,kawen bru setahun 3 bulan,hukhuk,mksud sy kt atas is sy ta akan sanggup bermadu,sbb tu mcm mne pon sy keje sbb tanak beri 100% percaye n tggjwb kt hubby sbb kte tatawu nasib kte kemudiaN Hari...
saya takde anak lg...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 03:40 PM | Show all posts
tiap2 bulan bagi bini duit belanja more than 20k..
Samsung1.3mega Post at 26-3-2012 11:44




oooohhh alangkah........   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 04:05 PM | Show all posts
Reply 170# rimau_belang

Ya Allah ..maaf salah faham....Sorry yek!..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 04:07 PM | Show all posts
Boss saya dah perasan saya dah lain macam kat opis..staff saya pun dah perasan........so far tak de sapa yg tahu menahu kes ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 04:07 PM | Show all posts
sy cuma mampu doakan akak..sy pon dok serabut ni....adeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 04:24 PM | Show all posts
Reply 174# kurmasafia

masalah yg sama ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 04:28 PM | Show all posts
eh kak..jgn begitu....takut sy....sy serabut dgn masalah abg sy..bkn masalah sy..umahtangga sy masih tenang dan bahagia....


akak...buat istikarah..tp kalu tak mimpi pon, pas semayang tu...kalu gerak hati kata berpisah..itulah sebenarnya petunjuk..itu yg terbaik buat akak....


sy seram bila baca masalah2 mcm ni....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 04:41 PM | Show all posts
cadangan tambahan carly... since kereta ada 2 bijik... jual kereta yg hubby TT guna, bior dia jalan kaki... klau dia nak guna kereta, bgtau dia... sila beli sendiri, kalu x mampu... bas ada... sila naik bas....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2012 04:47 PM | Show all posts
Isteri atau suami boleh saman orang ketiga yang menjadi punca kepada perceraian. Orang ketiga tu termasuk kekasih suami/isteri, keluarga seperti ibubapa mertua, ipar duai.


Di bawah akta kesalahan syariah

-seksyen 36 jika perempuan/ lelaki memujuk lari suami/isteri
-seksyen 37 menghalang suami isteri hidup bersama
-seksyen 38 menghasut suami/isteri lalai dari tanggungjawab

Jika berlaku perkara di atas, jangan mengamuk, melolong bagai... tapi sabar dan kumpul bukti, buat aduan di pejabat agama.


TAPI ingat.....seorang isteri tak boleh saman MADU dia sendiri!!!! INGAT....ORANG KETIGA TIDAK TERMASUK MADU ANDA!!!!


BATUAPI8888 Post at 25-3-2012 14:29

tapi kalo madu sendri yg buat 2 perkara yg aku bold tu takkan tokleh saman?tadak pung tulih kat situ madu tokleh saman...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 04:48 PM | Show all posts
Reply 177# carly_lah

ada gak terpk nak jual nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2012 04:49 PM | Show all posts
Reply 176# kurmasafia

sorrylah..akk ni asyik salah faham je...alhamdulillah keluarga adik bahagia..semoga hingga ke akhir hayat.......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
7.708521s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list