Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79467
View
914
Reply

Suami Nak Kawen Lain[ update page 23]

  [Copy link]

Author: Mentara71       Show all posts   Read mode

Post time 25-3-2012 10:57 AM | Show all posts
Sia2 pahala TT menanggung keluarga & suami selama ini.. sebab laki nak kawin lagi habis semua di ung ...
BidadariAnggun Post at 25-3-2012 10:44



Nak dpt PAHALA sbb menanggung laki tp laki hadiahkan BALA (madu)...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:10 AM | Show all posts
Nak dpt PAHALA sbb menanggung laki tp laki hadiahkan BALA (madu)...
sherryda Post at 25-3-2012 10:57



    Avatar tu gambar u ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:19 AM | Show all posts
Xpayah nak mintak cerai dulu. Tp make sure lps dorang kawen awak xpyh susah pyh tolong hubby awak yg ada hutang2 keliling pinggang. Boleh2 simpan duit tu utk prepare for future incase anything happen.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:28 AM | Show all posts
Husband TT memang takkan ceraikan TT sbb TT adalah "bank" segera dia....
Mcamana nak bergaya kalau bank dah tutup...
Untuk nafsu, ada saluran lain......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:45 AM | Show all posts
Husband TT memang takkan ceraikan TT sbb TT adalah "bank" segera dia....
Mcamana nak bergaya kalau  ...
jazaa Post at 25-3-2012 11:28



   saluran???

best gak term tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:53 AM | Show all posts
Reply 125# lavapanas


    :@

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 11:59 AM | Show all posts
Reply  lavapanas
jazaa Post at 25-3-2012 11:53



   jadi dgn ini dibenarkan la laki tt tambah saluran
air banyak, x kan nak biarkan melimpah membazir..kan jazaa, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:21 PM | Show all posts
Reply 127# lavapanas


  Iya lah tu.....
Tapi pastikan akaun bill air di syabas di tutup awal-awal....& gantikan dengan akaun yang baru....nanti tak pasal-pasal bill air di rumah yang lain pun dok charge kat bill yang satu tu  (akaun bersama)....:@
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:52 PM | Show all posts
Reply 122# BidadariAnggun


  Iye, cik bidadariAnggun...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:54 PM | Show all posts
Nak dpt PAHALA sbb menanggung laki tp laki hadiahkan BALA (madu)...
sherryda Post at 25-3-2012 10:57



   bila dah dapat bala...
jgn lupa call talian NUR..sedia membantu anda dlm apa jua masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:02 PM | Show all posts
Sia2 pahala TT menanggung keluarga & suami selama ini.. sebab laki nak kawin lagi habis semua di ung ...
BidadariAnggun Post at 25-3-2012 10:44


kalu tt xciter, xungkit pun, ramai je yg tanya nnt..nak settle masalah kena korek sume segala punca masalah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:06 PM | Show all posts
kalu tt xciter, xungkit pun, ramai je yg tanya nnt..nak settle masalah kena korek sume segala pu ...
jihah Post at 25-3-2012 13:02


Bukan ke masalahnya suami dia nak kawin lain?

Bukan ke punca laki dia nak kawen lain kerana soal hati?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:10 PM | Show all posts
mantap la kak blings..
sy pun xpandai nak bg nasihat banyak2 sbb rasenye forumer2 lain byk dah bagi jalan/nasihat
cume kalau saya kt tempat akak,ape yg saya buat adalah:
-g hospital/klinik buat check up mcm kaka lid cakap,since husband dah ngaku die dah berzina.

- rekod/simpan ape2 bukti yg mengaitkan diorg berzina tu etc gamba, resit hotel,sms2 lucah kot ade..bukti tu nti akak boleh bawak ke mahkamah untuk sebarang tuntutan kelak

-since akak cite akak yg bnyk tanggung family selama ni,akak tukar semua/letak nama waris harta2 akak mcm rumah,kete,tanah,bis,bon,simpanan,asb,tabung haji,kwsp,pencen etc dan letak nama anak2. kalau ade acc bank,kot ade sharing acc ke,husband akak tau  pasword,akak tukar dengan kadar SEGERA..sorok segala kad bank,buku simpanan,geran rumah/tanah/kete dan simpan tempat yg selamat yg husband tak tau.

-stopkan segala bantuan kewangan pada suami yg tak sedar dek untung tu

-kaka blings cakap, g mahkamah, minta suami sediakan sekian belanja untuk anak2 dan isteri pertama since die yg gatal sgt nak kawen, kalau die gagal, report pada mahkamah dan rekod.rekod segala nafkah yg die bg

-buat lengai je ngn husband, die nak kawen ke ape ke lantak p kat die, nangis air mata darah pun x kan ubah ape2 dah sbb suami dah gatai miang mabuk bagai, skg ni akak jaga diri akak,jaga anak2,jaga kesihatan dan jaga karier akak..kalau terus minta cerai seronok la pihak lagi satu tu kan,maksudnya die dah menang konon.. podahhh tapi sbb nak sedar kan suami akak yg tgk mabuk tu saya rase ade baiknye akak main kasar dan bertindak bijak..kite tgk la lame mane diorg boleh terus mabuk dibuai2 cinta..nti dah ade anak kecik bederet2 baru suami akak tau ;p patutnya time ni die dah rilex sbb anak dh beso..

-bertindak bijak dan sayangilah diri dan anak2,hidup masih lagi panjang dan perlu diteruskan. tp kalau akak dah nekad untuk bercerai, pastikan akan buat smpai dapat..proses mahkamah pun amik masa juga..

Banyak kan amal ibadat dan beserah pada Allah, mungkin Allah akan permudahkan urusan akak didunia ni memandangkan akak telah dikhianati oleh suami..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:28 PM | Show all posts
bila dah dapat bala...
jgn lupa call talian NUR..sedia membantu anda dlm apa jua masalah..
lavapanas Post at 25-3-2012 12:54



Masa ni dah terlambat nk call talian NUR 15999 incik lava ooii...
Now sblm mintak cerai TT ambik lawyer sila saman wanita perosak itu coz mengganggu rmhtangga TT
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:34 PM | Show all posts
Masa ni dah terlambat nk call talian NUR 15999 incik lava ooii...
Now sblm mintak cerai TT am ...
sherryda Post at 25-3-2012 13:28



   ada ke sebab tuk saman?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 02:21 PM | Show all posts
Betul. Ada akta utk org yg ganggu rumahtangga org. TT kene buat laporan polis dulu la sebelum am ...
BATUAPI8888 Post at 25-3-2012 14:17



   ko caya syreda tu..mana ada akta...lelaki ngurat bini olang baru leh saman..laki ngurat awek..x leh saman samada laki atau awek tu tau..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 02:22 PM | Show all posts
ko caya syreda tu..mana ada akta...lelaki ngurat bini olang baru leh saman..laki ngurat awe ...
lavapanas Post at 25-3-2012 14:21



   aku dah delete posting la
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 02:24 PM | Show all posts
aku dah delete posting la
BATUAPI8888 Post at 25-3-2012 14:22



   tau takut..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 02:26 PM | Show all posts
tau takut..
lavapanas Post at 25-3-2012 14:24


aku taknak aku silap fakta la bai
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 02:29 PM | Show all posts
Isteri atau suami boleh saman orang ketiga yang menjadi punca kepada perceraian. Orang ketiga tu termasuk kekasih suami/isteri, keluarga seperti ibubapa mertua, ipar duai.


Di bawah akta kesalahan syariah

-seksyen 36 jika perempuan/ lelaki memujuk lari suami/isteri
-seksyen 37 menghalang suami isteri hidup bersama
-seksyen 38 menghasut suami/isteri lalai dari tanggungjawab

Jika berlaku perkara di atas, jangan mengamuk, melolong bagai... tapi sabar dan kumpul bukti, buat aduan di pejabat agama.


TAPI ingat.....seorang isteri tak boleh saman MADU dia sendiri!!!! INGAT....ORANG KETIGA TIDAK TERMASUK MADU ANDA!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090926s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list