Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
78763
View
914
Reply

Suami Nak Kawen Lain[ update page 23]

  [Copy link]

Author: Mentara71       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-3-2012 11:29 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by nuryakmal at 25-4-2012 21:37

Salam, nak mintak pandangan n pendapat dari forumer sume.

Saya ni selama ni baca kisah2 kat sini, skrg terkene batang idung sendiri terpaksa create akaun baru.
Kisahnya bermula pada Nov 2011, suami saya kantoi ada affair dgn ppuan muda. Ppuan tu tak tau husb saya suami orang sbb husb
saya mengaku bujang. Saya hubungi ppuan tu bagi tau, saya isteri husb saya. Dorang putus.

Ingatkan dah putus betul, sbb husb saya mmg tak de tanda2 curang melainkan naluri saya sentiasa membisikkan suami saya masih ada affair.
Sehinggalah smlm saya nekad ekori husb saya, mmg ternyata mereka masih lagi bercinta.

Saya slowtalk ngan husb, lepas tu ppuan tu dtg rumah saya, kami berbincang. Keputusannya mereka berdua mmg tak boleh berpisah, cinta sayang maut n akan
kawen dlm masa terdekat. Ppuan tu sungguh kurang ajar.

Husb saya kata sayang dua2 n takan tinggalkan dua2.
Saya tak sanggup bermadu n tak sanggup berpisah. Saya pujuk husb saya utk lupakan ppuan tu, dia jwb takan. Ppuan tu pun kata takan berpisah dgn husb saya.
Luluh, hancur lebur hati saya. Setelah14 tahun bersama dgn 4 org anak ini balasan husb saya.
Husb saya bkn kaya pun, saya yg byk tanggung sume petbelanjaan sbb gaji saya lebih.

Skrg utang husb keliling pinggang. Cane nk kawen 2?
Husb tau saya takan sanggup bercerai, sbb tu dia nak sgt kawen lagi 1.

Saya rasa skrg perkara terbaik adalah bercerai. Apa pendapat forumer semua setelah tau kisah saya ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:31 AM | Show all posts

Suami Nak Kawen Lain. .

Aku dpt rasakan thread ni bakal panas dgn post2 madu,bini2 vs kerangkas..hehe


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:33 AM | Show all posts
Sorry to hear about this. M, nak bercerai tu boleh. Then what? Plan a, b, c dan z da ada? Ada income sendiri? Rumah? Aset? Anak pulak macam mana? Bnyk benda perlu fikir kak. Bincang dgn keluarga sebelum jump into this big comitment...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:37 AM | Show all posts
TT kata perbelanjaan byk nye TT tanggung

hagak2 husband tu plan nak kawin baru, mcm mana dia nak tanggung lagi sorang? ke pompuan itu juga bergaji besau
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:39 AM | Show all posts

Suami Nak Kawen Lain. .

Bercerai bukan satu penyelesaian yg baik.percaya lah...cerai hanya bila dah takde solution.maaf la...maybe i x layak bg pendapat tp apa kata tt bagi je peluang suami tu kawin.lagi dihalang,lagi mereka berkeras.x guna di halang..
Tt kata suami x mampu dr segi  nafkah,kita tgk brape lama pompuan tu blh tahan...masa bercinta ni mmg semua indah.
Yang plg penting..kembali la kpd jalan Allah..mintak doa dan petunjuk dariNya..kadang2 pahit di pihak kita,manis di pihak lain tp pengakhirannya x mustahil kt pulak merasa manisnya...semua yg berlaku adalah dibawahNya..kalau Dia x izinkan,x akan berlaku.
Walau apapun,tabah la ye TT..i x pernah alami perasaan bermadu sbb masa i masih bini org pun,i x segan silu offer dia kawin lain kalau dia mampu...
Kalau blh,elakkan bercerai..


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 11:44 AM | Show all posts
Reply 3# nuryakmal

Akk rasa klu bermadu ada kemunggkinan akan selalu bergaduh dgn husb. Akk tak suka share2 ni. Bukan tamak. Mcm tak boleh terima.
Akk keje, income ada.
Pg tadi sblm husb akk g keje akk mintak dia pk lagi tp jawapan dia adalah, dia dah nekad akan kawen ngan ppuan tu n takan tinggalkan ppan tu.
Gaji husb akk mmg kecik. Dia bergaya dgn kete n dressing dgn duit akk.(bkn niat nk burukkan husb ) cuma nak nyatakan husb mmg tak mampu dari segala segi untuk bernikah lagi. Terpk klu bermadu nnt lagi susah idup family akk. Ppuan tu pun keje apa ntah, mcm tak elok je. Tghari g keje, esok pagi baru balik. Bukan kilang, masa akk ekori tu area rumah kedai.
Lg 1, ppuan tu kurang ajar. Dia boleh suruh akk cermin diri kenapa husb akk curang. Akk pun ada kelemahan, manusia. Tp tak perlulah ckp dgn berlagak begitu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:44 AM | Show all posts
Bercerai bukan satu penyelesaian yg baik.percaya lah...cerai hanya bila dah takde solution.maaf la.. ...
MamaMima711 Post at 24-3-2012 11:39



   aku pun setuju walopun aku rasa mcmtak layak nak bg pendapat tp nak bg opinion jugeks, cerai bukan segala-galanya.banyak options ni, pikir masak2, mamamima mungkin juge restu kawin tu salah satu jalan, tapi iols takut kalo betul la major perbelanjaan TT yang tanggung, takut nanti bini kedua pun TT tanggung sekali
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:48 AM | Show all posts

Suami Nak Kawen Lain. .

Reply 3# nu ...
Mentara71 Post at 24-3-2012 03:44


Pompuan tu nk senang jalan singkat maybe.nampak hubby u mcm org berada walhal bergaya dgn harta isteri..
Kalau cmtu,x dpt den nak nolong eh...tunggu otai2 fd masuk bg pendapat bernas


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 11:49 AM | Show all posts
Reply 4# esbok


    iye. Selama 14 thun kawen ni. Mmg sayalah yg tanggung family kebanyakannya.
Cuba bayangkan, kete 2, rumah, maid, semualah.
Masalahnya tak tau ppuan tu keje apa. Keje biasa2 je rasanya n yg agak kurang bermoral masa Nov 2011 tu. Skrg dah tau, tp keje kat rumah kedai, masuk tgahari balik esoj paginya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 11:54 AM | Show all posts
Reply 9# Mentara71

TT muslim ke?kalo idak abaikan soalan ni, kalo iye mahap nak tanye, penjagaan solat TT dan suami macam mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 11:56 AM | Show all posts
Reply 8# MamaMima711


ppuan tu tau husb saya mmg tak berduit. Kata dia, dia tau sume hal rumahtangga saya, utang piutang husb saya. Dia tak kisah sbb dia nk dgn husb saya bkn sbb duit, sbb cinta n sayang. Saya tanya, cinta n sayang boleh beli beras n ayam? Ppuan tu jwb, usahalah cari duit.
Ppuan tu mmg berani walau muda lg, awal 20an. Org dari negeri sbrg. Malaysialah. Bukan indon.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 12:00 PM | Show all posts
[sab]Reply 10# esbok
saya muslim. Alhamdulillah, saya jaga bab2 solat. Suami pun begitu, tp semenjak husb saya ada affair n smlm mengaku berzina lg, dorang idup dh mcm husb wife.husb saya tak berapa jaga pasal solat n ibadat. Saya nasihat byk kali dgn cara baik bab solat. (sblum tau dia berzina).
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 12:02 PM | Show all posts
Biasalah  Noks....Jantan baik mcmana pun..gigeh nak berfuki lain..ko bertabah la noks...Boleh selam ko selam je..tak boleh ko timbul cepat2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 12:11 PM | Show all posts
Reply 13# adorable10

Tq, saya skrg ni perlukan kekuatan n semangat. Pale otak bercelaru, kdg2 mcm biul pun ada. Saya masih ingat Allah n masih boleh berzikir.
Nak tabah, nak sabar, nak redha. Semoga Allah permudahkan ujan ini. Ini bkn kali pertama, tp inilah yg paling dasat rasanya ujian Allah pada saya. Alhamdulillah.

Klu pk kan masalah yg timbul sekiranya bermadu, mudarat kecil selepas sekiranya bercerai lebih ok kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 12:15 PM | Show all posts
POI sorang lagi yg akan masuk club kite, he he.....  TT pengalaman kami halang @ tidak if mrk dah nekad nak kahwin, existing isteri tak de kuase nak bantah. If u tak izinkan pun mrk still bleh berkahwin.  Nak cerai, camne dgn anak TT yg 4 org tu? Dr pengalaman SOF cerai bukanlah penyelesaian kecuali lah if Encik Suami tak menunaikan t/jawab die sbg suami & ayah kat u&anak2. Apa2pun 1st wife terpaksa 'pasrah' jek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 12:21 PM | Show all posts
Reply [url=http://mforum.cari.com.my/redir
ect.php?goto=findpost&pid=48278145&ptid=643873]15#[/url] sof



iye ke, mcm bak kata ppuan tu lah. "kami ditakdirkan bersama". . .@#%&*/-+. . .geram dgr. Bab t/jawab tu agak meragukan terutama wang ringgit n adil, sbb ppuan tu nmpk agak control husb saya.
SOf leh tlg cite tak, kemungkinan prob yg akan timbuk klu penceraian berlaku.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 12:21 PM | Show all posts
Kalau husband u taknak ceraikan u, takyah la pk pesal cerai..nanti penat lelah turun court, argue sana, argue sini, rebut sana, rebut sini...silap2 anak jadi mangsa.

So, my humble opinion, lead yr life as usual...cuma part hubby tu, buat yg u rasa u mampu je for him...as for money, big NO NO NO lagi for him k! Kalo dia x duit jugak, utang, masuk buku 555 yer! Tumpulkan pd career & anak2 jer! Alaaa, in other words, bayangkan u hidup without hubby arnd...bila dia rasa being ignored, either he comes back to u, or dia bagi u cerai dgn mudah....lebih senang camtu dr u fight sana sini yg tak tentu kesudahannya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 12:24 PM | Show all posts
Stop semua supply akak pada dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2012 12:25 PM | Show all posts
Reply 17# norsha

Husb ada sebut, takan tinggalkan dua2. Tapi sesapa tak nak bermadu, silalah buat keputusan. Ada juga sebut klu tak leh terima, mintak cerai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2012 12:26 PM | Show all posts
aku tak nak bg apa-apa input lagi, nak tunggu my blood press turun sikit...



benda2 macam ni membuatkan aku ingat balik sejarah lama, seriously NOT EASY!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list