Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
203332
View
2019
Reply

Koleksi Foto : Sunrise / Sunset...

 Close [Copy link]

Author: louiektc       Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2004 07:43 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by NURMIMIE at 25-3-2012 15:20

on the way nak balik.... berenti kereta tepi jalan. snap a few shots.


[ Last edited by guard_x at 29-11-2005 09:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2004 09:40 PM | Show all posts
Amat sukar untuk  menentukan antara matahari mula terbenam atau matahari terbit.  Gambar dibawah saya ambik ketika mata hari mula terbit ---  kat pantai timur matahari terbit dari arah laut.

Suasana ketika perantaraan hari  antara siang dan malam memang indah dan memang mengasikkan, ketika ini lah jugak setan setan banyak berkeliaran . hehehehe..




Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2004 09:58 PM | Show all posts
meredzone, langit biru tu as post PS ke?. east coast sun set nampak very natural, any PS editing?. both menarik dan mempunyai traikan tersendiri....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2004 12:23 AM | Show all posts
Originally posted by minaq_jinggo at 22-8-2004 09:58 PM:
meredzone, langit biru tu as post PS ke?. east coast sun set nampak very natural, any PS editing?. both menarik dan mempunyai traikan tersendiri....


tq bro. jinggo. a bit of PS untuk dptkan 'feel' yg saya nak..tak jauh beza from original except more saturated.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2004 11:00 PM | Show all posts
upload again pic tu....server prob kot..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2004 01:26 PM | Show all posts
wahh ada perpective element la mered.... ni ada value ni !
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2004 10:47 PM | Show all posts
Originally posted by mhusainy at 24-8-2004 01:26 PM:
wahh ada perpective element la mered.... ni ada value ni !


TQ. eemmm sapa2 nak order print-out??? hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2004 09:36 AM | Show all posts
Originally posted by meredzone at 22-8-2004 07:43 PM:
on the way nak balik.... berenti kereta tepi jalan. snap a few shots.


[ Last edited by meredzone on 23-8-2004 at 10:59 PM ]


kalau dapat plus EV lagi baik, baru dapat detail kat area gelap bawah tu....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2004 11:08 AM | Show all posts

Sunset di Pantai Robina, Butterworth........

semalam saya bersama keluarga jln2 ke sana........
ini diantara gambar yg sempat saya rakamkan.........







saya suka yg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2004 11:11 AM | Show all posts
ni lagi....





Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2004 11:15 AM | Show all posts
mentol,

1st photo... cun... :clap:

Originally posted by mentollica at 1-9-2004 11:08 AM:
semalam saya bersama keluarga jln2 ke sana........
ini diantara gambar yg sempat saya rakamkan.........

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2004 02:05 PM | Show all posts
Originally posted by mentollica at 31-8-2004 08:11 PM:
ni lagi....




suka yg ni cantik!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2004 04:59 PM | Show all posts
Mentol, the 1st gambo mmg cantik.. Kalu ade duit.. Print it at least 10x12 or bigger & frame it!
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 09:33 AM | Show all posts
mentol, aku rasa kalau kau plus EV barang 1 atau 2 stop mungkin dapat lihat face bebudak (anak kau yek) tu .. sebab kamera baca exposure matahari tu so kamera akan kecilkan appeture, so kalau kita nak nampakkan face bebudak tu kena plus EV, kalau kau memang nakkan face mereka begitu tak perlu buat ape2..........
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 01:04 PM | Show all posts
timakasih Zaihan,
sebenarnya saya bukan fokus muka bebudak tu (anak saya + anak menakan), yg saya fokus tu yalah mentari senja tu.......muka gelap la yg buat nampak cantik.......
bebudak tu sebagai latar ja......

saya budak baru belajar......
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 01:14 PM | Show all posts
Ala mento ni..... merendah diri pulak..... husband tak join?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 01:23 PM | Show all posts
hubby tak minat foto2 ni, dia lagi minat bola....
tapi dia tak halang minat saya....dia berabih duit untuk bola, saya berabih duit untuk gambar...hehehe....
la ni saya tengah dok ajar dia pasal photography ni, nampak macam ada kemajuan......:lol
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 01:30 PM | Show all posts
bagus lah tu.... yg penting sama2 paham kan....
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2004 05:35 PM | Show all posts
kemajuan?? :hmm: rase2 nye dah lebih dr kemajuan tuu.. Boleh tabik dgn usaha2 & minat2 yg ada..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2004 08:07 PM | Show all posts
wow amazing laaa...missed sunset there.cant wait to see it again.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100432s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list