Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4794
View
18
Reply

Hatyai.

 Close [Copy link]

Author: SONofODIN       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-3-2012 04:43 PM | Show all posts |Read mode
Gambar2 yg diambek ketika bercuti di Hatyai minggu ni.












































Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2012 09:07 PM | Show all posts
Berkali-kali aku pergi tp sekalipun tak jumpa floating market ni

manalah aku merayau agaknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2012 09:27 PM | Show all posts
Mestilah tak jumpa. Tempat ni kat luar bandar, lebih korang 20 min naik tuk tuk ke sana. Tambang 500B termasuk balik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2012 09:48 PM | Show all posts
Mestilah tak jumpa. Tempat ni kat luar bandar, lebih korang 20 min naik tuk tuk ke sana. Tambang 500 ...
SONofODIN Post at 17-3-2012 2 1:27

Kisahnya, aku memain kot situ jek, mls nak jln jauh2 kot ada guests yg ada emergency case, maklumlah kalau pi Haadyai mat-mat saleh ni liar semacam..aku kena complain paling teruk dulu, adoi sampai terduduk...malas dah nak organize pi sana, setakat buat hotel booking jah, tu pun aku divert pi Krabi, Lanta, Lipeh...ke Phuket..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 11:02 AM | Show all posts
windunya kat mangga and nenes Hatyai.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 01:53 PM | Show all posts
menarik...leh dipertimbangkan tuk honeymoon nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 02:17 PM | Show all posts
Mestilah tak jumpa. Tempat ni kat luar bandar, lebih korang 20 min naik tuk tuk ke sana. Tambang 500 ...
SONofODIN Post at 17-3-2012 21:27



   

Saya sempat g hatyai masa cuti maulidur rasul yg lepas mmg bercuti sakan ke belah utara ni 3D2N.. dr kl ke batu feringghi
then ke hatyai ..ni nak citer kisah kat HAT YAI , bila smpi kat imegresen bukit kayu hitam tu keta kami kena clamped sbb parking salah tmpt ..adusss kena pau 50hggt plak tu ..yg kastam siam haprak x paham bahasa eng dok main isyarat :@ ..last ye boss dia kuar , elok plak ckp eng ..mmg dh ngeri masa ni ..settle kat imigresen kami gerak ke hatyai jln terus je ikut signboard HAT YAI lh kurang 45m smpi kt town ye masalah lah pulak nak cr floating market ..tanya org2 kat situ x pandai sgt ckp malay n eng
ye huhuhu so kami decide nak guna google map last ye jumpa suka lah bila smpi sana ..jln2 tiba2 teringat nak balik sbb kami x nak stay kat hat yai cm x jumpa pun hotel yg best nak check in ye ..so kami decide nak balik ..masa tu jam 8mlmtnya driver bus kat sana kata ye imegresen tutup kul 11pm mr husb drive laju betul masa tu ..cm x ingat yg kita kat tmpt org ..tup2 pkul 10.30mlm kami settle masuk msia . Kami drive ke alor star stay kat sana ..perghhhh rasa lega ..zzzzz

Last month dpt bil maxis ..bill ye cecah RM900++
hahahaha check dgn maxis rupa2 ye data plan yg kami google map kat hatyai tu ..dia charge 500++
utk 10MB gilerkan!!! huhuhu .
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 02:37 PM | Show all posts
Saya sempat g hatyai masa cuti maulidur rasul yg lepas mmg bercuti sakan ke belah utara ni ...
aya77 Post at 20-3-2012 14:17
hotel yg decent kat haadyai banyak juga, Lee Garden kat tgh2 bandar tu murah dalam RM150 aja semalam, breakfastnya pun ada letak sign halal.. kat bawahnya ada shopping ctr, siap ada ala-ala KFC Thailand tp halal, depan tu pulak banyak restoran mamak...tp as usual jgn compare dengan M'sia, kita di negara Gajah Putih, majoriti kat Haadyai tak pandai Melayu, masuk Satun baru ramai org Melayu, cakap Melayu tak ada pelet Siam langsung..


For me Haadyai untuk yg nak bernightlife aja, siang jual nasi malam kedai tu jd bar, siap ada show yg pelbagai. Shoppingpun bukan bagus sgt, setakat nak experience tu bolehlah...bukan ada benda yg berkualiti selain, mempelam siam, jambu siam dan urut siam....lain-lain tu tambahlah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 03:26 PM | Show all posts
Reply 8# cmf_blingblings


    mmg nmpk pun Lee Garden tu ..tapi sound not familiar tu yg takut nak check in tu ..surf kat google ada novotel tapi x jumpa masa tu ...tak pe next time kalau dtg kat hat yai lagi kami leh cuba lee garden ni ..then ingat kalau nak g pun kena g ramai2 naik bus je x yah ku sesat2 nnt dh lh x paham bahasa siam  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 03:37 PM | Show all posts
Reply  cmf_blingblings


    mmg nmpk pun Lee Garden tu ..tapi sound not familiar tu yg takut na ...
aya77 Post at 20-3-2012 15:26
hotel ni ala-ala bayview kalau kat M'sia, ramai M'sian yg menginap sini, maybe dah ada satu dua yg baru kot, Lee Garden ni dalm 10 years kot, masa kami tinggal dulu kira baru sgt...lama dah tapi mmg convenience. Yg syoknya dengar meja sebelah cakap Hokkean, meja lagi satu cakap Kantonese dan meja lain cakap KL

Kalau kami bawa group mat salehpun kami book sini. Tp bukan 5 starlah.. Sebelum tu pernah duduk kat satu hotel lain, tah apa namanya, sebelah ja dengan Lee Garden ni, air mandi dr paip ke dalam tub tu warna kuning mcm sir kencing ..pastu siap suruh jimatkan air..

lain kali naik atas sikit masuk Krabi, dlm 4 jam drive dr Haadyai
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 07:17 PM | Show all posts
Reply 1# SONofODIN

cantiknya gambar...TT pakai kamera ape?...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2012 11:04 PM | Show all posts
Mestilah tak jumpa. Tempat ni kat luar bandar, lebih korang 20 min naik tuk tuk ke sana. Tambang 500 ...
SONofODIN Post at 17-3-2012 21:27



   Khong hae floating market kah?

tapi, floating market yang ni tak besar sangat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 10:28 PM | Show all posts
Nak tanya... kalau drive masuk kereta ada apa2 procedure tak? kena bayar banyak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 12:24 AM | Show all posts
wanitajelita posted on 5-2-2013 10:28 PM
Nak tanya... kalau drive masuk kereta ada apa2 procedure tak? kena bayar banyak ke?

Wah, WJ nak pergi Haadyai ker? Pre honeymoonggg...baik pergi Krabi ke Koh Lanta, pun boleh drive terus juga. Bawa geran kereta, payment tak ingat berapa tapi tak mahal sgt pun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 01:11 PM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 6-2-2013 12:24 AM
Wah, WJ nak pergi Haadyai ker? Pre honeymoonggg...baik pergi Krabi ke Koh Lanta, pun boleh drive t ...

hai bling... wj Dah pergi dah... tapi ingat nak pergi lagi sekali bawak masuk kereta utk 2nd time.. sebab nak retail shopping, senang nak bawak barang
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 03:55 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 6-2-2013 01:11 PM
hai bling... wj Dah pergi dah... tapi ingat nak pergi lagi sekali bawak masuk kereta utk 2nd time. ...

apa yg syok sgt shopping kat Thailand tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2013 12:52 AM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 6-2-2013 03:55 PM
apa yg syok sgt shopping kat Thailand tu

barang-barang saloon bling... situ kan ada supplier yg jual harga murah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2013 03:17 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 7-2-2013 12:52 AM
barang-barang saloon bling... situ kan ada supplier yg jual harga murah...

Wah, perkembangan bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:31 PM | Show all posts
Sape ada contact supir di Hatyai..? utk bwk kami round2 di Hatyai & Songkhla...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095378s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list