Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89924
View
1216
Reply

Haruskah ku Izinkan Suami Kawin Lagi Karna Tiada Zuriat?{update:Dan Talak Itu...

   Close [Copy link]

Author: ceriblosom       Show all posts   Read mode

Post time 29-2-2012 03:11 PM | Show all posts
kau PA aku lagi ek...badigol kau..
lavapanas Post at 29-2-2012 15:10


sudah lah kau{:4_503:}
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:11 PM | Show all posts
tolongla jangan buat lawak tak berapa nak sekolah kat sini. if you guys have issues with me tolong  tolong tolong adu pada eshen admin... silakan . negara kita demokrasi.
boringla weyyy pasal benda kecik nak jadik besar. it doesnt make sense.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:12 PM | Show all posts
sudah lah kau
BATUAPI8888 Post at 29-2-2012 15:11



   give up ke?..patut la partner race kau lari..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:15 PM | Show all posts
give up ke?..patut la partner race kau lari..
lavapanas Post at 29-2-2012 15:12



   ko jgn rosak benang org yek?{:4_503:}
   ko dah nasihat tt kan? ko tak reti2 blah dari rumah ni? aku nak lepak kat board lain, kasik panas sikit hari ni. hujan jek kat luar. ngantok aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2012 03:15 PM | Show all posts
Tt, kalau hubby kawin lagi, and then tak dapat anak jugak, then what? Kawin lagi dan lagi dan lagi?  ...
ziara Post at 29-2-2012 15:10


terima kasih banyak sis..mmg saya mengharapkan mcm apa yg sis katakan..saya cuma takut lama2 hanya saya saja yg berusaha..setakat ini suami masih mahu memberi semangat ,kerjasama dan sama2 berusaha dan berdoa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:16 PM | Show all posts
ko jgn rosak benang org yek?
   ko dah nasihat tt kan? ko tak reti2 blah dari rum ...
BATUAPI8888 Post at 29-2-2012 15:15



   ok la..aku ngaku aku silap..kira settle ok?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:16 PM | Show all posts
ivf aku dengar2 20K.
kawan suami aku ada sorang dah buat dan sorang lg ura2 nak buat...
...
mammavoque Post at 29-2-2012 14:57


IVF bergantung pada tempat juga.. aku punya risik2 hari tuh lepas diskaun atas my sis punya rekemen, dapatlah 18K..

tengah kumpul duit lah tuh.. bulan 12 tawon lepas rumah MIL kena ribut, kesian bahagian depan tuh banyak rosak dan kena baiki.. so, ai rela hati dahulukan duit tabong IVF untuk baiki rumah MIL..

bulan januari, kebabommm ai disahkan preggy..

jimat duit..

back to topik..

tt,

kalau nak ber IVF pun korang KURANG MAMPU, fikir2lah kalau suami tuh beristeri lebih!!.. ai malas masuk bab2 neh semua orang boleh fikir kot kan.. neh sebab korang pun disahkan oleh doktor masing2 tak ada problem so hanya tinggal soal rezeki saja lagi so bagi aku pasal kawen lagi tuh tak menjamin pun masalah suami ko akan selesai..

lagi,

korang lepas meklap selalunya ko terus basuh ke??.. aku selalu buat neh dulu2.. tuh yang susah nak lekat kot.. my sis (she is pakar gyne) pesan, kalau agak2 sperm suami yang kurang subur (selalunya yea lah).. gi kencing dulu sebelum bersama, lepas bersama, jangan basuh.. terus jah tido sampai esok pagi.. kasik ruang masa sperm yang mungkin kurang subur tuh berenang2 berlumba2 carik telur kita untuk pensenyawaan.. katanya sperm orang kurang subur neh jalan lenggang kangung jah.. so, kena bagi masa untuk sampai dalam sanaaaaa!!..

ai cuba juga.. for two month juga lah lepas meklap tak basuh.. terus tido.. memang rasa geli2 mula2 tuh.. tapi bantai jah buat2 tak taw!!.. Alhamdullilah lekat gak selepas 12 tahun tunggu lagi..

kita usaha jah lah.. yang lain2 atas rezeki Allah juga..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:19 PM | Show all posts
kena kahwin lain ke baru 100% pasti suami akan dapat anak dgn isteri baru aka madu you tu?

kalau sudah ditakdirkan korang berjodoh tanpa kehadiran anak2,tak boleh terima ke?tak boleh bahagia ke hanya berdua saja?

pernah tak terfikir kenapa Tuhan tak kurniakan you and hubby anak?

kenapa sampai biarkan family masuk campur?hanya semata2 kempunan nak zuriat?

andai kata suami berkahwin baru dan still tak punya anak,then how?suami nak tambah no 3 dan seterusnya ke?kalau kahwin 4 tak dapat sorang pun anak then how?keep on the cycle gitu ke?

honestly,i tak nampak kahwin lain sebagai penyelesaian pun..rasanya you ada type both of you husband and wife tak ada masalah kesihatan,cuma belum izin dari-Nya lagi nak timang anak..right?jadi,kalau begitu,kenapa mesti hampir2 nak roboh rumahtangga?

solution simple saja,itu pun kalau you dan hubby nak bahagia...BELAJAR LAH REDHA DGN KETENTUAN ALLAH..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:19 PM | Show all posts
terima kasih umo tak pat puloh lagi cuma makin lama makin bertambah dan semakin risau...
ceriblosom Post at 29-2-2012 03:06 PM



neber aku yg baru bersalin ni umur dah 40lebih....
ko kene kawan dgn org2 preggy....
amek berkat kata org2 tua...InsyaAllah....
yg penting teruskan berdoa....
harap2 Allah makbulkan...doa time hujan, time waktu penghujung asar....
tu waktu yg mustajab untuk berdoa...
InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:19 PM | Show all posts
IVF bergantung pada tempat juga.. aku punya risik2 hari tuh lepas diskaun atas my sis punya reke ...
NURMIMIE Post at 29-2-2012 15:16


itu namanya janji Allah yg kita tak tau. ko hulur duit utk ivf ko ngan ikhlas, then tanpa ko sedar, usaha ko berhasil, dpt benih subur dlm diam. sebab tu kene rileks jek.

betul kata ko part basuh membasuh lepas meklap. kene rehat dulu brg sejam. jgn bangun. biar air yg ada benih tu masuk berenang betul2.


satu lagi, ada aku baca, jgn kemut kuat sangat. ni utk pompuan la. sebab kalau dah pancut dlm, lepas tu kemut, kemungkinan utk air tu keluar semula adalah byk. dan kemungkinan air yg terkeluar tu mengandungi zat2 benih yg ada tu.


***** aku bukan melucah. aku sekadar being direct, telus dan senang utk difahami
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:19 PM | Show all posts
Sorry tajuk tipikal sangat.aku dilemaaku perlukan pandangan dari korang mungkin boleh aku jadika ...
ceriblosom Post at 29-2-2012 01:48 PM



   gegeh ahkak meng-on lappy sbb nak reply tred ni dik non.....
dah abis usaha ke nak dgn bagi suami greenlight ni? dah habis pikir ke ni? dah buat istikharah?
IVF lum kan?
dah mengerjakan umrah same2, & berdoa di tanah suci? lum kan?
buat le mende2 ni dulu...
nak bagi die kawin lagi tu last resort le dik non....die sendiri ngaku tak mampu nak sara both family kan? ngko ni cam cari nahas jer....

Memang le semua org pun nak zuriat sendiri, tapi jangan le bersifat pentingkan diri sendiri selagi tak berusaha bersungguh2....ahkak rase ngko ni mentally pun belum ready nak bermadu or berpisah...cam tgh fragile jerni...patut mase ni, suami bagi semangat..adeh.......

errr..camne bleh ada "calon" sebelum ni? hubby pernah ada gelpren ke? Ke ni die ade gelpren baru?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:20 PM | Show all posts
kena kahwin lain ke baru 100% pasti suami akan dapat anak dgn isteri baru aka madu you tu?

kalau  ...
pinksarah Post at 29-2-2012 15:19



   ye kena kawin lain...kalau nak pastikan siapa yg mandul,
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:21 PM | Show all posts
Reply 87# NURMIMIE


   jutaan tahniah utk anda...aku sgt suka dgr org ngandung2 ni...
to TT..aku doa ko ngandung cepat2...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:21 PM | Show all posts
ok la..aku ngaku aku silap..kira settle ok?
lavapanas Post at 29-2-2012 15:16


settle. 0-0. dah. kita jelajah tred lain lak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2012 03:22 PM | Show all posts
IVF bergantung pada tempat juga.. aku punya risik2 hari tuh lepas diskaun atas my sis punya reke ...
NURMIMIE Post at 29-2-2012 15:16



    tabahnya kak doplas tahun lagikk.. .(eh akak ke..sorry kalu bukan)...btw congrats dah pregnant...happy sangat mendengrnyaaa....mmg senantiasa happy dengr org yg tunggu lama2 ni melekat akhirnya...happy2 pon tipu la cakap tak terasa kan....huhuh......er tak pernah basuh basuh atau bangun2 jalan2 pon lepas meklap tuh...mmg gitula dari bertaun2 lepas...baiklahh akan cuba lagi dan lagi dan lagi..........lembut lutut kadang2
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:22 PM | Show all posts
IVF bergantung pada tempat juga.. aku punya risik2 hari tuh lepas diskaun atas my sis punya reke ...
NURMIMIE Post at 29-2-2012 03:16 PM



wahhhhh...berkat menolong repair bumbung MIL...
akirnya Allah bg hadiah lg best....
dah lebih dari balik modal repair bumbung dah ni....
Alhamdulillahhhh....




p/s - x sabar nak nengok posing gendut ummi
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:22 PM | Show all posts
IVF bergantung pada tempat juga.. aku punya risik2 hari tuh lepas diskaun atas my sis punya reke ...
NURMIMIE Post at 29-2-2012 03:16 PM



   satu agi, lepas meklap..angkat kaki letak kat dinding..jangan gerak lagi...agak2 dah lamer sket....baru gerak turun katil *ni petua org tua2 gaks*
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:23 PM | Show all posts
settle. 0-0. dah. kita jelajah tred lain lak.
BATUAPI8888 Post at 29-2-2012 15:21



   ok..rumah mana nak jahanam kan kali ni?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:24 PM | Show all posts
ok..rumah mana nak jahanam kan kali ni?
lavapanas Post at 29-2-2012 15:23



   {:4_503:}.....cilakak tul ko nye stetmen
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:25 PM | Show all posts
tabahnya kak doplas tahun lagikk.. .(eh akak ke..sorry kalu bukan)...btw congrats dah preg ...
ceriblosom Post at 29-2-2012 03:22 PM



   my pakcik 10 tahun....gi umrah laki bini, berdoa ...dgn izin Allah tak lame pastu preggy..pastu ko..haa...berderet2 anak.....my bro 4 tahun, tu pun i dah gesa die gi jumpe my gynae....Alhamdulillah....

kawin, beranak, duit - semua ni rezeki....kite hanya mampu berusaha & berdoa...Dia yg tentukan kite dapat ke tak........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115967s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list