Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3629
View
19
Reply

surat sokongan

[Copy link]

Author: mickeylina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2012 03:56 PM | Show all posts |Read mode
tak tau sama ada ini kategori masalah peribadi atau tak tapi bagi saya ini masalah peribadi..
saya nak sambung belajar, ingat nak buat PLK...
masalahnya macam mana nak buat SURAT SOKONGAN MAJIKAN?
tolong la sesiapa yang ada contoh ye... nak kopipes...hehe...
walaupun saya tau majikan saya tak sokong...pelissss...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-2-2012 03:58 PM | Show all posts
kalau yg mcm ni ok tak: http://www.scribd.com/doc/120824 ... tuk-sambung-belajar

PLK tu apa

kenapa majikan takkan sokong?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:02 PM | Show all posts
Reply 2# awan_kelabu


    PLK=pelajar luar kampus.....

napa bos tak sokong pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:03 PM | Show all posts
Reply 3# adieqchomelz

tanya kat TT kan

takut salah paham lak hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:05 PM | Show all posts
takot menganggu waktu kerja..hehe....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:07 PM | Show all posts
Reply 4# awan_kelabu



bekklllaahhh......

mana tt nih....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:22 PM | Show all posts
TT ku sayang, kalau tak mau provide surat ni, masa apply tu, cakap je u r not working dalam kata lain, penganggur...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:23 PM | Show all posts
Reply  awan_kelabu



bekklllaahhh......

mana tt nih....
adieqchomelz Post at 13-2-2012 16:07



    ada ni..hehe...ngah kopipes link tadi..
bos x bape nak sokong kot, nanti ganggu masa kerja...
huhu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:24 PM | Show all posts
TT ku sayang, kalau tak mau provide surat ni, masa apply tu, cakap je u r not working  dalam ka ...
ashes2ashes Post at 13-2-2012 16:22



    boleh ker???
tapi masa isi form dah bagitau saya ni kerja..
sebab tu amik PLK...nanti kan kena saman lak cam ne???
hehehe...bahaya2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:25 PM | Show all posts
Reply 8# mickeylina

part time ke full time?

kenapa amik courses yg akan ganggu waktu kerja


err as in kelas masa office hours ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:25 PM | Show all posts
ada ni..hehe...ngah kopipes link tadi..
bos x bape nak sokong kot, nanti ganggu masa kerj ...
mickeylina Post at 13-2-2012 16:23



keja sekarang ni kerap kena OT ke?....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:30 PM | Show all posts
keja sekarang ni kerap kena OT ke?....
adieqchomelz Post at 13-2-2012 16:25



    tak ada OT pun...tapi masa yang problem sikit la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:31 PM | Show all posts
Reply 9# mickeylina

ooh ye ke.. kalau macam tu, memang kena bagitau majikan TT nak sambung belajar.. ye la, walaupun PLK, kengkadang hari exam ke, viva ke, kelas ganti ke, jatuh pada hari bekerja. nanti nak apply cuti leh explain. kalau senyap2 wat PLK tanpa pengetahuan majikan, susah jadi bila jadual kelas ngan kerja clashed..

majikan TT tak support staf sambung blaja ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:31 PM | Show all posts
Reply  mickeylina

part time ke full time?

kenapa amik courses yg akan ganggu waktu kerja


...
awan_kelabu Post at 13-2-2012 16:25



    biasa PLK start dri 6 petang...
sy abis kerja pon jam 6 petang..so masalah sikit kat situ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:33 PM | Show all posts
Reply  mickeylina

ooh ye ke.. kalau macam tu, memang kena bagitau majikan TT nak sambung belajar ...
ashes2ashes Post at 13-2-2012 16:31



    hehe...tak tahu la dia support ke tak..
kalau ikut peel dia tu rasa tak support kot..
sepak maybe la..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:33 PM | Show all posts
Reply 14# mickeylina

oic... mmg OH habis kul 6 la eh

hmmm rasanya either kowtim dgn bos mintak pelepasan awal n masuk kerja awal, or kowtim dgn lecturer


err habis dah tau bos xkan sokong, sapa yg nak sain surat sokongan tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 04:36 PM | Show all posts
Reply 16# awan_kelabu


    bos gak la kena sain..hehe...harap2 dia sain...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:47 PM | Show all posts
Reply 15# mickeylina

haha, lawak la TT nih

anyway, apa yang ash bole pesan, kena manage masa tu betul2. kawan ash sorang ni sambung belajar jugak. kelas dia hari sabtu je tapi sebab dia keje bahagian PR & events, setiap minggu dia xleh p kelas sebab ada jer event. yang sebenarnya dia buat groundwork, pastu masa hari event tu dia bagi staf dia handle pun dh ok tapi boss dia jenis dengki, takleh tengok org nak memajukan diri dengan menyambung pelajaran. siap ugut lagi, sayang keje ke, sayang blaja. sampai kawan ash extend sampai 2 semester. last2, dia benti keje sebab dia cakap, baik dia keje kerani yang 9 to5 setiap hari daripada ngadap keje2 camni ngan boss camni skang dia blaja full time and keje part time
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 05:05 PM | Show all posts
Reply 18# ashes2ashes

tu la pasal...masa je problem ni..dah la jauh tempatnya..huhu...
tapi dah 2 tahun tunggu nak sambung blaja...arap2 tahun ni menjadi la...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 06:03 PM | Show all posts
aku mintak kat HR je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list