CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: auntieagony

Charger Laptop Rosak Atau Laptop Rosak

[Copy link]
 Author| Post time 9-2-2012 12:58 AM | Show all posts
Reply 20# halimi78

Lorr.... tak pasti lak kalau ada member yg pakai laptop sama dgn auntie.... Sbb kalau keluar, masing2 semua pakai iPad jer.... Hanya anak perempuan auntie pakai apple computer gak tapi masalahnya dia kat UK...

Nanti auntie pergi kedai apple, bawak laptop dan charger sekali. Biar diaorg check kedua2nya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2012 01:05 AM | Show all posts
Reply 21# auntieagony

dah agak dah aunti guna epal kena geget..
tu lbh baik... bawak 2-2 senang...cek dedua.. harap bkn 2-2 rosak..
jarang bebenor nak rosak serentak, unless ada short circuit kat dlm tu..
kalu short circuit.. mmg ada harapan la adaptor baru pon kong..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 01:12 AM | Show all posts
asyik rosak ke auntie...bagi sye je laptop tu, senang skit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2012 01:58 AM | Show all posts
Reply 22# halimi78

Adakah problem ni selalu terjadi pd laptop epal kena gigit ni?

Minta2 jgnlah dua2nya rosak. Baru jer beli charger tu, cam mustahil lak charger yg rosak.... Walaubagaimanapun (wow... so ayat cikgu sekolah!), let the technician gives the final say.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2012 02:02 AM | Show all posts
Reply 23# cozack

Tak, ini ler first time terjadi.... Sbb tu, auntie nak dpt feedback drp this thread.

Cozack adalah org kedua yg meminta laptop ni drp auntie. Org pertama ialah maid auntie - dia dok usya laptop auntie ni.... Auntie dah bagi dia pakai laptop Acer yg lama kat dia tapi dia pesan kalau auntie taknak lagi laptop ni, boleh pass kat dia tak.... Hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 02:10 AM | Show all posts
Reply  cozack

Tak, ini ler first time terjadi.... Sbb tu, auntie nak dpt feedback drp this threa ...
auntieagony Post at 9-2-2012 02:02


kira terlopaih la ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2012 02:14 AM | Show all posts
Reply 26# cozack

Hahaha..... lebih kurang gitu ler....

Lagipun anak auntie cakap, sekarang boleh trade in old apple laptop with new ones at the apple store. So kalau problem berterusan, rasanya nak ambil lappy baru ler....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 02:30 AM | Show all posts
Reply  cozack

Hahaha..... lebih kurang gitu ler....

Lagipun anak auntie cakap, sekarang bole ...
auntieagony Post at 9-2-2012 02:14


betoi tu..rugi la klau jual. apple mmg syg kn coustmer nya =)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-2-2012 02:34 AM | Show all posts
Reply 28# cozack

Selama ni, laptop lama auntie tersadai jer kat rumah. Kalau kwn2 anak minta, kami sedekah jer... Tak pernah jual pun....

So kalau boleh trade-in, kurang ler sikit cost lappy baru tu and dpt newer technology....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2012 09:05 PM | Show all posts
Reply 12# gbam


    Waaa....aku rasa laptop aku kene problem mcm tu..tp dell je..
Adakah hargA baiki lbh kurang cam tu gak?
Gaji lambt lg ni..(
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2012 09:20 PM | Show all posts
Reply 30# putehh

Salam Putehh,

Charger laptop auntie dah okay. The next morning lepas auntie highlighted the issue in this forum, en suamiku telah berjaya meng"on" kan lampu kat charger tu. Tak tau auntie apa jampi serapah yg dia pakai....

So auntie tak payah gi hantar for repairs and don't hv to buy new laptop... Whew.... save duit.....

Tapi yg kesiannya, laptop en suamiku crashed hari ini - about 2 hrs ago.... Sigh.... Mcm pass baton lak.... Esok dia ada meeting pagi2 lak tu..... Kesian dia kan..... Nampak gaya he'll get a new laptop from his company ler.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2012 09:22 PM | Show all posts
Lupa nak ucapkan terima kasih kat meritokrasi, zircon, gbam, halimi dan cozack kerana membantu.

Thanks guys and gals.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2012 09:30 PM | Show all posts
Reply 30# putehh


    repair mainboard laptop, biasanya kedai charge flat rate. tak kira buat apa pun, tukar ic ke apa ke. selalunya tokey kedai akan kata kat u, kalau below RM350 dia akan buat, kalau lebih dia tak akan buat. sama seperti repair CRT monitor yg besar tu, dorang charge flat rate juga, kalau monitor 15", repair RM60, 17" RM80, 19" atau lebih besar dia akan call u dulu, tak kira tukar apa pun, capasitor ke, diod ke.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.084466 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list