Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74674
View
467
Reply

Berapa bulan/tahun uols kawen sebelum pregnant dengan anak pertama?

  [Copy link]

Author: miu84       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2012 09:45 AM | Show all posts
masa sy belom kawen..dh niat nk enjoy dulu dgn hubby dlm 3bln camtu...mmg tak ngandung lg....pastu meroyanla tak ngandung sbb kwn yg kawen sama pun dh ngandung...yg bunting pelamin tu lgla mcm bangga sgt2.....last2 ngandung gk..kawen bln 5..bln 8 disahkan ngandung...syukur sgt2.....makbul betol doa sy....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 09:49 AM | Show all posts
bunting pelamin tp 5 bulan preggy gugur.. cess..
syasyafina Post at 12-1-2012 06:50



ermm...tak baik camni

keguguran berlaku bersebab...ada kalanya, janin tak cukup normal aka cacat
kalo dilahirkan...

i thot doc lagi paham situasi yang berlaku....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 10:01 AM | Show all posts
6 tahun & still steady....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 10:26 AM | Show all posts
iols doakan utk kita berdua ye. amin...~
miu84 Post at 12-1-2012 08:08


aku doakan...AMINNNN....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2012 10:51 AM | Show all posts
aku doakan...AMINNNN....
zasssssss Post at 12-1-2012 10:26


tenkyu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 10:58 AM | Show all posts
carly bunting pelamin gitu... kawin lak mmg ngam2 leas peyed... mmg lekat terus ler.... skg carly tgh ngandung anak ke-3....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 11:57 AM | Show all posts
Hang refer pada mantan isteri dulu atau dengan isteri sekarang nas???
manakautau Post at 11-1-2012 23:16


isteri skrg la bai.. isteri dulu tu mmg aku pancut luar je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 12:15 PM | Show all posts
ok dah voted juga.
sebenarnya masa memula kawin tu mmg ( sebulan pertama) mmg dah wujudnya orngnyer. tapi mmg bukan reveki aku, dia pergi jua. aku pikir ada hikmahnyer masa tu laki aku pun bz study n aku pun tinggal sorang je kat rumah. so well said....
lepas tu...........hampir 4 tahun usia perkahwinan kami barulah aku dapat anak pertama. setalah pelbagai usaha aku buat. mulut org jgn citer lah... hampir2 nak kena peyempak aku. nyibuk sungguh! tapi tuhan tu maha adil sekarang anak dia sedang manghadapi kes sama dgn aku (nak padankan muka dia pun cam kesian pulak) dah skarg ni tgh usaha berjaga2 supaya tiada kejadian eksiden berlaku lagi setelah berjaya mengeluarkan 3 org umat. hihihi alhamdullilah. semoga anak2 itu akan menjadi insurans utk aku dunia akhirat. amin
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 02:01 PM | Show all posts
Need help?????
manakautau Post at 12-1-2012 08:26



    Mampu kee?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 03:47 PM | Show all posts
masa kawen age dah dah penghujung 30 so takde planning apa2. kawen end nov next feb dah lekat cuma janin tak menjadi so kena d&c bulan april. julai tahun sama pregnant lagi. alhamdulillah yg sulong this yr 4 thn n masa pregnantkan dia pong ada problem. age dia 2 1/2 yr miss bersalinkan si adik. now miss merancang tanak rapat sgt coz 2 hero yg dok ada tu kekadang melelahkan ngan karenah dorang

pada yg belum lagi concieve harap bersabar. semua ni kerja Allah, kita cuma mampu berusaha n memohon dikurniakan cahaya mata. di mana2 aja mmg ada org2 lain yg suka menyibuk bertanyakan bila kita nak ada anak, bila kita nak menambah anak, kenapa beranak kerap sgt dan macam2 lagi. masa tak kawen sibuk tanya bila nak kawen, bila dah kawen pasal anak pulak.

aku teringat aku terbaca kat novel or terbaca posting kawan kita.. napa manusia2 yg menyibuk tu tanak tanya bila nak mati pasal semua benda dorang sibukkan
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 04:51 PM | Show all posts
Aku nikah gantung. Nikah bln 8 sanding bulan 12. Masa sanding tu dah lekat 8 minggu.  Jiran2 terdekat ada yang kepoh2 ckp aku x sabar2 nak on. Peduli apa aku, yang penting dlm islam ialah akad nikah, bersanding tu adat je. Mak aku rilek je... x marah pun. Orang lain sibuk nak marah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 08:04 AM | Show all posts
Mampu kee?
Hana Post at 12-1-2012 14:01


Free trial...interested??????
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 09:04 AM | Show all posts
haku pun bunting pelamin.. ada chance sekali jah piyed lepas kawen..

bulan 12 kawen, bulan 10 the next year nya dah beranak..

sekarang dia dah sama saiz ngan ai.. sokmo baju ai kena rembat ngan sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 09:59 AM | Show all posts
Reply 38# miu84


   hahahaha..tenkiulah sudi suka phrase i ols tu...tapi sesekali kena gak bagi jwpn cenggitu kat org2 yg tak reti bahasa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 11:20 AM | Show all posts
Free trial...interested??????
manakautau Post at 13-1-2012 08:04



    takperla. time kaceh..sila bagi utk orang2 yang nak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 11:21 AM | Show all posts
Aku nikah gantung. Nikah bln 8 sanding bulan 12. Masa sanding tu dah lekat 8 minggu.  Jiran2 terdeka ...
rosa81 Post at 12-1-2012 16:51



    kalau dah bersalin..pastu anak baru 3 bulan, ngandung lagi.. nurse/doktor pulak marah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 11:31 AM | Show all posts
ai vote 10
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 01:59 PM | Show all posts
Sy 4 thn,baru ada rezeki anak..
Byk hikmahnya..krn sy bukan wanita yg penyayang & baik sgt..
Kawin umur 24 thn..tp tk bsedia nk jadi ibu..
Teruk kan..tk sangka sy boleh jd ibu juga..dan ada naluri ibu juga..ingatkn sy mmg wanita buta rasa keibuan..
Syukur atas rahmatmu ya Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 02:27 PM | Show all posts
genap 1st january aritu,i smbut my 1st wedding anniversary..and alhamdulillah now i'm 6weeks pregnant..;) mmg plan utk relax2 n enjoy dlu..hehe..alhamdulillah rezeki ni dtg tepat pd masenye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2012 03:06 PM | Show all posts
nikah bln 11...
bln 12 preggy...
sebulan je...
masa bulan 12 tu kenduri kawen...
asek nk hangen je time kenduri...
rerupanya pembawakan budak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list