Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75426
View
466
Reply

Berapa bulan/tahun uols kawen sebelum pregnant dengan anak pertama?

  [Copy link]

Author: miu84       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2017 12:22 PM | Show all posts
teha86 replied at 3-2-2017 12:08 PM
thanks...xpe..kitorg redha..aku percaya insyaallah ade rezeki yg lagi baik lepas ni

Ayat penyedap rasa??





Just kidding
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 05:10 PM | Show all posts
3 bulan kosong
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 06:44 PM | Show all posts

So selepas berapa bulan baru finally sedar telah masuk salah saluran????


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautau replied at 30-3-2017 06:44 PM
So selepas berapa bulan baru finally sedar telah masuk salah saluran????

Bijak uncle mannap
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kawen bulan 4
bersalin bulan 6 tahun berikutnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kawen bulan 4
bersalin bulan 6 tahun berikutnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:33 PM | Show all posts

Astaga....hang biar betul SM...takkan saluran kunyit yang  kalau dimasukkan "Bumi tak terima pun" hang biarkan diganyah???


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:34 PM | Show all posts
onexox97 replied at 30-3-2017 08:16 PM
kawen bulan 4
bersalin bulan 6 tahun berikutnya

Yea yea...sekali sebut cukup...Tak payah nak berdouble posting segala.......


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by singlemum_4 at 30-3-2017 08:38 PM
mannnakautau replied at 30-3-2017 08:33 PM
Astaga....hang biar betul SM...takkan saluran kunyit yang  kalau dimasukkan "Bumi tak terima pun"  ...


Berapa kali nk ingatkan sentiasa berprasangka baik mamnap..

Syg i straight ok
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:39 PM | Show all posts
singlemum_4 replied at 30-3-2017 08:36 PM
Berapa kali nk ingatkan sentiasa berprasangka baik mamnap..

puji kalau tak ikhlas lain kali jangan puji...jangan jadik hipokrit...kejap puji...kejap menuduh orang ber buruk sangka......


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 10:33 AM | Show all posts
Apa fungsi manak kat thread "Berapa bulan/tahun uols kawen sebelum pregnant dengan anak pertama? "

Ada pengalaman ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:16 AM | Show all posts
forumcari777 replied at 7-4-2017 10:33 AM
Apa fungsi manak kat thread "Berapa bulan/tahun uols kawen sebelum pregnant dengan anak pertama? "
...

Itu semua memang makanan dia lah. Masaalah wanita, rumah tangga semua kat ujung kuku dia lah


Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 01:24 PM | Show all posts
1st baby kena tunggu setahun lepas kahwin baru kluar

lepas tu tunggu lama la jugak

5 tahun kemudian baru kluar bb no 2

I ada penyakit thalassemia, jadi ada masalah sikit nak dapat baby


my sedara da kahwin lama jugak 11 tahun tak dapat2 lagi
maybe blum rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 18-11-2016 04:23 PM
I tunggu setahun. Tu pun akaks office bising suruh i toksah duk planning sangat

I pun tunggu setahun jugak.. pakat lah semua org nk ceramahkan I.. the thing is, I bukan tolak rezeki.. I percaya rezeki anak.. tapi tak tau lah.. mungkin masih nk enjoy suami isteri.. mohon takde yg mencerca... if nak nasihatkan, I terima dgn hati terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:29 PM | Show all posts
ninaaa replied at 19-4-2017 06:22 AM
I pun tunggu setahun jugak.. pakat lah semua org nk ceramahkan I.. the thing is, I bukan tolak rez ...

I totally understand. I pun selalu kena ceramah. Mak pak I pulak relax je tak cakap apa2 sebab theyols lagi faham anak theyols macam mana

Sebab I rimas sangat asyik kena ceramah when people tanya I cakap je 'belum rezeki' terus diam masing2. Kalau I cakap I plan, confirm akan meleret2.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
elle_april replied at 29-1-2015 03:18 PM
Bulan 3 ni aku dah nak masuk 2 tahun kahwin dan aku dgn hubby sebelum kahwin dah setuju sama2 nak  ...

thank you for your words! ni lah yg I slalu ckp dkt husband bila ada org nk sekolahkan kami.. I mmg tak berkenan okay bila org nk intefere into out family planning.. even my mom and mil pun never push us to have a baby like ASAP.. they respect our decision.. tapu org luar like ipar duai pulak lebih lebih :zz
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 19-4-2017 02:29 PM
I totally understand. I pun selalu kena ceramah. Mak pak I pulak relax je tak cakap apa2 sebab the ...

btul uolls.. I is stress sampai I pushpush husband nk baby cepat cepat tp sbnrnye I pun tak ready lagi.. sampai I rasa I nk ade babu sbb nk tutup mulut org bukan sebab I btul btul nk baby.. skrg I dah nk dkt setahun kahwin tapi still tak rasa nak ada baby lagi.. I sampai cakap dkt husband salah ke apa kita buat..

I bukan ape.. I taknak susahkan org sekeliling sbb I still duduk dgn in-laws.. I taknak nanti anak I bising lepas tu ganggu org lain sampai theyolls rasa rimas kan.. plus my bil ade 2 boys and slalu hntr his younger son suruh my mil jaga while theyolls keluar jalan jalan with the eldest son.. like kalau you taknak jaga 2 anak why you even beranak sampai 2 org and end up menyusahkan org lain? I tau I dgn husband still nak enjoy so I tak nak end up tinggal tinggal anak I dgn org lain.. I nak nanti I boleh bagi full attention to my kids..

Sorry uolls panjang pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:54 PM | Show all posts
ninaaa replied at 19-4-2017 06:39 AM
btul uolls.. I is stress sampai I pushpush husband nk baby cepat cepat tp sbnrnye I pun tak ready  ...

Tak payah stressed uols. Live life macam biasa. Our womb, our decision gitu. Yang ceramahkan I ni asyik cakap anak tu rezeki. I told them I tak question pun soal tu. I admit tu.

Tapi kalau dah belum ready, takkan nak paksa. Yang nak beranak, menjaga and provide everything pada baby is kita sendiri, bukan penceramah2 ni semua. Nak ada anak to me, bukan financial stability je penting tapi kita kena emotionally ready jugak.


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 19-4-2017 02:54 PM
Tak payah stressed uols. Live life macam biasa. Our womb, our decision gitu. Yang ceramahkan I ni  ...

btul uolls.. I pun tak pernah question pasal rezeki anak.. to me, my parents ada anak sampai 7 tapi still kami semua cukup makan.. I believe kalau kita rajin mesti Allah bagi rezeki.. soalnya bukan duit skrg nii.. I just not ready yet.. bagi lah I masa lebih sikit nak pamper my husband sebab I am very sure I kalau ada anak, memang all the attention will goes to my kids.. kesian husband nanti  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:46 AM | Show all posts
ninaaa replied at 19-4-2017 03:00 PM
btul uolls.. I pun tak pernah question pasal rezeki anak.. to me, my parents ada anak sampai 7 tap ...

Jangan tunggu lama sangat...badan  orang pompuan nee..semeningkat usia Telor benih gatal dalam badan semakin berkurangan, bukan macam laki, usia 70 pun sperma masih pekat...

Sekian.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080276s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list