Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35219
View
351
Reply

[Belanja]Pendapatan Kami yg Terhad.. Terpaksa Luahkan

  [Copy link]

Author: onizuka86       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2012 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by onizuka86 at 5-7-2012 11:37

[consider closed]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 09:31 AM | Show all posts
cuba jengah bod ekonomi.kat sana ada gak org ada problem cam TT ni n ramai yg bg nasihat2 yg bernas. mana la tau bila baca tu ada dpt ilham camna nk klua dr kemelut ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 09:43 AM | Show all posts
Reply 1# onizuka86


    wat kerja part time..wat sandwich pastu niaga kat opis..


   http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=624292&extra=page%3D1


     
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 09:55 AM | Show all posts
itulah, nak kahwin demand belanja mahal-mahal kenduri nak grand, hantaran berbelas ribu ...lepas kahwin tanggunglah, sib baik tak pinjam along kalau tidak jadilah macam mamat kat board PP, minta derma sana sini....actually salah sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 09:58 AM | Show all posts
Reply 4# cmf_blingblings


    hep hep..kes tuh dah closed
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 09:59 AM | Show all posts
Post Last Edit by blazzard at 8-1-2012 10:05

Reply 1# onizuka86


    cuba listkan expenseskorg laki bini ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:04 AM | Show all posts
bila gaji tak mahal, redho lah.
then hiduplah style gaji tak mahal tu, tmasuk untuk anak2.

at the mean time, usahakanlah menambah pendapatan dengan menjual goreng pisang di simpang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2012 10:05 AM | Show all posts
Reply 4# cmf_blingblings

takder maknenya grand2...
kenduri kawen kitorang juz akad nikah pastu makan2 je...
sambut menantu pun makan2 je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2012 10:12 AM | Show all posts
Reply 6# blazzard


perbelanjaaan kitorang

kereta : 400
rumah : 350
taska : 250
api + air : 60
astro : 50
streamyx : 38
HP Laki Bini : 100
belanja baby (sebulan) : 200
barang dapur (sebulan) : 400

total : 1848
income laki bini  (bersih): 2300
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:12 AM | Show all posts
Reply  cmf_blingblings

takder maknenya grand2...
kenduri kawen kitorang juz akad nikah pastu ma ...
onizuka86 Post at 8-1-2012 10:05

belanja? 15 ribu serba satu?


kau kahwin umur berapa? dah kerja berapa tahun?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:16 AM | Show all posts
Reply  blazzard


perbelanjaaan kitorang

kereta : 400
rumah : 350
taska : 250
api + air : 60
astro : 50
streamyx : 38
HP Laki Bini : 100  < takleh kurang ker??
belanja baby (sebulan) : 200
barang dapur (sebulan) : 400  <--- 400 kalau beli barang mentah..mewah kot..
onizuka86 Post at 8-1-2012 10:12



   
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:18 AM | Show all posts
dAh gi akpk pasal loan bank tuh??
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:20 AM | Show all posts
Reply 9# onizuka86

sila remove perbelanjaan untuk

kereta (pkai keta yang x payah bayar bulanan)

astro (tengok channel biasa jah)

kurangkan penggunaan telepon, sms cukup

sekian, terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2012 10:20 AM | Show all posts
Reply 11# blazzard


astro : rumah mak hubby di kg...tak pakai astro tengok skrin hitam je sebab kat kg tak leh tengok kalau takder astro
streamyx : perlu sebab ada plan nak buat online bisnes
HP Laki bini : 100 estimate sahaja...kadang2 tak sampai 70 pun

barang dapur tak boleh kurang sebab untuk 2 rumah...my home ngan my mom's home...mak tak kerja...adik ada lagi 4 masih belajar...ayah dah arwah 2 tahun lepas...mak tak mintak belikan tapi sebagai anak walau mak tak mintak kena juga beri sebab nak bagi duit memang tak lepas dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2012 10:21 AM | Show all posts
Reply 10# cmf_blingblings


belanja kawen hanya 7K sahaja...
separuh buat bayar makan dan separuh simpan

kawen 2 tahun dah...masa umor 23...husband 29
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2012 10:22 AM | Show all posts
Reply 12# blazzard


oni baru tahu pasal AKPK ni...camne cara ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:31 AM | Show all posts
berapa jauh rumah mak kau dengan tempat kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:33 AM | Show all posts
kalau umur 25, ada 4 adik maksudnya mak kau muda lagi..masih boleh kerja utk tanggung adik-adik kau...

keta apa bayar RM400 sebulan?
Viva berapa installment? dua ratus lebih je kan?
sesetengah org yg gaji kecil pakai motorsikal jah, seratus lebih aja sebulan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:35 AM | Show all posts
Reply 16# onizuka86


    http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=337103&amp;highlight=akpk


     
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2012 10:38 AM | Show all posts
dulu abang aku nikah belanja free, sbb masa tu abg aku kat final year U , sama macam bini dia, masa kerja gaji abang aku RM700 sebulan bini tak dapat kerja, dah ada anak seorg, tinggal di Kelantan sbb tak mampu.....

abang aku gi kerja naik bas, lepas setahun baru beli motor....nak hulur RM50.00 kat mak akupun mak aku tak terima sbb mak aku kesihan , anak sendiri tak makan...tp berkat sabar...hmmmmm, alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089405s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list