Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3635
View
17
Reply

Cadangan pertandingan Season 2012

[Copy link]

Author: weta_studio       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-1-2012 03:38 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by weta_studio at 6-1-2012 15:40

Salam semua..

Plan nak buat pertandingan untuk season 2012.Tujuan adalah supaya bod ini lagi meriah.

Ada cadangan yang diberikan..

Untuk Formula 1

Teka-teki pemandu dan pasukan F1 yang menang akan dibagi credit.

Kategori Pemandu yang menang setiap perlumbaan..

1. 35
2. 25
3. 15


Kategori Pasukan F1 yang menang setiap perlumbaan

1. 35
2. 25
3. 15

maksud setiap minggu..bole predict kategori pemandu dan pasukan sekali.baru la dapat credit yang lumayan

Ok tak??

Cadangan lain predict bukan setakat Formula 1 sahaja..tetapi juga untuk MotoGp dan WRC..di mana sesiapa yang teka pemandu dan pasukan yang menang setiap pelumbaan dibagi credit.Jumlah credit sama seperti jumlah yang dinyatakan di atas.

Lagi satu sesiapa yang tubuhkan team yang disokong tak kisah la team dari motorsport mane..samada F1,MotoGp,WRC dll..yang menang pada minggu perlumbaan akan dibagi credit juga.Dgn syarat declare pasukan tu sebagai penyokong penuh dan aktif berposting.Jumlah credit yang dibagi sebanyak 15 credit.

kalo ada cadangan lain bole la tambah sebelum race yang pertama bermula..

Sekian Terima Kasih..!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:08 PM | Show all posts
teka f1 tue ikut je lah format musim lepas...

naikkan je jumlah tacang kalau teka betul...

musim lepas 50.35.20...
musim nie 100.75.50...

atau teka utk 5 teratas...
satu teka betul 20 kedit... 100.80.60.40.20.

Kategori Pasukan F1 yang menang setiap perlumbaan

yg nie utk ponen bolehlah...


utk declare pemandu dan pasukan f1...
aku cadangkan...

juara - 200 kedit
n.juara - 150 kedit
ketiga - 100 kedit

teka sebelum 1st race start...

nie kedit kena banyak sebab sepanjang musim...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:10 PM | Show all posts
MotoGp dan WRC takde pengikut dalam bod nie...

atau selain f1 memang takde kot...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:16 PM | Show all posts
cadangan lain kemaskan bod nie...

sapu sampah dgn susun kerusi bagi lurus...

thread2 team f1 seragamkan icon kat tepi tue...

pastue pelbagaikan kaler thread... CARI ada 40 kaler...

tulisan huruf besar sakit mata siott nak tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:17 PM | Show all posts
nanti kalau ada idea aku bagi lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 04:50 PM | Show all posts
Reply 2# satusembilan

Teka f1 tue ikut je lah format musim lepas...

naikkan je jumlah tacang kalau teka betul...

musim lepas 50.35.20...
musim nie 100.75.50...

atau teka utk 5 teratas...
satu teka betul 20 kedit... 100.80.60.40.20.


tak dapat nak bagi sampai 100 credit..sbb nanti tak cukup credit plak nak bagi kt orang lain..


tapi musim lepas jumlah credit yang dibagi..ok la..sbb aku punya cadangan je..
Kategori Pasukan F1 yang menang setiap perlumbaan


yg nie utk ponen bolehlah...


bagi peluang pd sape2 yg takut nak predit


utk declare pemandu dan pasukan f1...
aku cadangkan...

juara - 200 kedit
n.juara - 150 kedit
ketiga - 100 kedit

teka sebelum 1st race start...

nie kedit kena banyak sebab sepanjang musim...
   


plan declare ni untuk pasukan saje  yg menang setiap minggu..bkn dikira satu season..sbb tu plan bagi dlm 15 jika team declare ni menang..dgn syarat aktif la berposting..kalo sampai 200 tu dapat la satusembilan sbb terlalu byk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 04:52 PM | Show all posts
Reply 3# satusembilan

tujuan cadangan ni sbb nak tarik juga peminat MotoGp dgn WRC..

mesti ade punyer..ye la maybe juga diaorg takut2 lagi nak masuk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2012 04:54 PM | Show all posts
Reply 4# satusembilan

okei..tp TT yg bukak thread bole la hias2 juga..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 04:57 PM | Show all posts
WRC ngan motogp............

tapi aku x berapa nak layan 2 nie, banyak layan f1 je.........
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 08:55 PM | Show all posts
aku harap utk teka f1 takyah ubah apa2lah...
ikut macam musim lepas... 50.35.20
utk yg lain2 tue pandai2 koranglah nak buat macam mana...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2012 07:53 AM | Show all posts
le.. takde yg layan motogp ke kat sini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2012 10:17 AM | Show all posts
Reply 11# midory

ade gak yg layan motogp..paling aktif satusembilan,yastross
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2012 10:17 AM | Show all posts
Reply 10# satusembilan

ok..kalo takde ape2 halangan teka teki utk F1 mcm season 2011
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2012 01:53 PM | Show all posts
saye sokong yg arif
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2012 11:26 AM | Show all posts
season 2012 utk WRC tak lama lagi start..

jadi ada sesiapa nak bukak team support sendiri mcm thread F1 tu dipersilakan..

ada credit menanti
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 10:19 AM | Show all posts
peh makin mantap 2012....

banyak cadangan baru...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 01:51 PM | Show all posts
dah xdak sapa nk main f1 fantasy kt purefantasyf1.net ka..??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2012 04:25 PM | Show all posts
Reply 17# sukanduniaaku

takde org nak commit benda tu..kalo sukanduniaaku bole commit..bole bukak satu tuk bod ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128864s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list