Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
52291
View
57
Reply

(Pertanyaan) Belajar Di Overseas

[Copy link]

Author: erysam       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2015 06:12 PM | Show all posts
midori888 replied at 10-2-2015 03:11 PM
peach....my bro takde dependent....dia pergi sorang jer....
oh tak perlu tunjuk bank statement  ...

best nya your bro..kakak sponsor. Uni mana?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 09:39 AM | Show all posts
peachlily^ replied at 10-2-2015 06:12 PM
best nya your bro..kakak sponsor. Uni mana?


the U is about 2 hours by train from London...

hehe....dah rezeki dia...btw bukan i sorang jer sponsor dia....nanti yg lain akan share jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2015 01:13 AM | Show all posts
midori888 replied at 11-2-2015 09:39 AM
the U is about 2 hours by train from London...

hehe....dah rezeki dia...btw bukan i sorang je ...

sory menyampuk cni....I pn ngah pikir nak hntr my lil sis study UK gak...bleh share x u hntr U mane...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 09:38 PM | Show all posts
Kalau nak murah pergi hnatar kat germany sebab kat sana tuition fees dia almost zero
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 09:38 PM | Show all posts
Tapi kena ada foundation in german languange la
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 09:39 PM | Show all posts
I mean kena belajar languange kat sini duku sebelum boleh apply kat sana. Tapi tuition fees memamng very reasonable.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 09:39 PM | Show all posts
Cuma kena sponsor cost of living kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 08:56 AM | Show all posts
men_cari replied at 1-3-2015 01:13 AM
sory menyampuk cni....I pn ngah pikir nak hntr my lil sis study UK gak...bleh share x u hntr U man ...


psl Uni nie, kena tgk jugak course aper dia nak amik....bila dah decide on the course, only then u can look for the Uni...i haritu google jer....haha..and u can always seek advise dari education consultants....ckp course aper u nak, then dia akan recommend kan Uni yg ada course tu....


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 09:03 AM | Show all posts
ceril76 replied at 7-4-2015 09:38 PM
Kalau nak murah pergi hnatar kat germany sebab kat sana tuition fees dia almost zero


i haritu ada gak carik2 Uni kat Germany...engineering degree bagus buat kat Germany...that's what ppl said lah....but then course yg my bro nak amik takde yg undergrad, yg ada post grad jer....that's why kita pilih UK sajer....tapi tgk nanti kalu my bro nak buat master, i nak suh dia amik kat Europe Uni...kalu dia nak further study lah kan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 11:48 AM | Show all posts
midori888 replied at 9-4-2015 09:03 AM
i haritu ada gak carik2 Uni kat Germany...engineering degree bagus buat kat Germany...that's wha ...

ya lah tak semua course ada and of course the ain turn off adalah kena belajar in german language kalau undergrad. tapi plus point la nanti boleh cakap german. master and phd they all ada yg conduct in english so takda masalah sangat
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 11:53 AM | Show all posts
just nak update...my bro dah dpt his student visa, 4 tier student visa, tak perlu pun tunjuk bank account...it takes about 10 working days...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 08:49 PM | Show all posts
hmmmm kna sambung blajar... hmmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 10:13 PM | Show all posts
ielts tu susah x?

english i cm hampeh je... urrgghh

dulu2 pernah amik MUET tp dpt band 5 je... hmmmm

sama ke lg susah eh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2016 12:15 AM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 12:23 AM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 12:20 AM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2016 09:14 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2017 07:28 PM | Show all posts
sekarang memang dah tak ada scholarship ovesea kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list