Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8658
View
42
Reply

Duit Gambar Soekarno ada Aura..Betul ke?

[Copy link]

Author: Luckman       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-12-2011 05:28 PM | Show all posts
macam2 la tt nie..
percaya sangat...
none88 Post at 31-12-2011 17:24


Apa yang kita nampak sebenarnya untuk kita berfikir....betul tak....setiap individu kalau dia tengok yang aneh2 tentunya dia akan percaya tapi adakah dia mengunakan akal dan fikiran untuk memikirkan kenapa terjadi sedemikian. Apa yang saya ujukan didalam forum nie sekadar untuk perbincangan secara am jer..bukan suruh percaya. Mungkin sesetengah forumer ada yang melihat perkara2 anih...dan ingin lihat pengalaman forumer lain pula....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 11:36 AM | Show all posts
TT ni sebanarnya mintak pendapat kita semua je..aku tak nampak pun TT ni percaya benda2 karut cam ni..lagi pun dia kata dia beli duit tu sebab dia kesian kat wife penjual tu..so jawab la dengan elok elok pertanyaan TT tu..kalau nak maki hamun baik tak payah reply apa apa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 01:08 PM | Show all posts
sebab tu duitnya x laku.......nak beli sekilo beras byr ratysan ribu....tu kalau mampu beli....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 01:13 PM | Show all posts
Kalo betoi duit soekarno tahun 1964 tuh auranya kuat, dah tentu dengan aura yang kuat tuh ko muleh beli sebiji rumah hanya dengan duit tuh. Tapi, kalo dengan duit sekepin tuh nak belik bawang sebijik pun tak laku, maksudnya duit tuh tak der aura. Errrr, maksud aku "aura kuasa beli duit".
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 02:33 PM | Show all posts
Reply 1# Luckman

hayyaaa...dah kena tipu la bai...   seb baik dia tak tekan 10 ribu rupiah tu = RM 10 ribu gak...

kalau tak..u dookkk la tanya-tanya lagi tak duit kertas tu bergulung ke tak..hayya....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 02:46 PM | Show all posts
for info:SAPAKAH YANG MENGELUARKAN WANG SOEKARNO ?
wang Soekarno dikluarkan ole pihak swasta, bukan oleh Bank Indonesia sehingga tidak akan kita temukan penjelasan ttg wangg soekarno Souvenir pada sites resmi Bank Indonesia, krena BI hanyaaaa mengeluarkan Uang yang digunakan sebagai nilai tukar..ituu yg ak paham...dgn erti kata laen..wang ne hnya brbntok Souvenir pd tahun era nampolohan yang tak dijadikan sebagai alat pembayaran yang sah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 03:00 PM | Show all posts
aritu dalam majalah mastika ada citer pasal aura duit sukarno ni,
ramai gak org2 percayakan duit ni ada mistik power dalam urusan meniaga ke aper.
lepas tu mastika tunjukkan la punca duit ni bergulung.ianya disebabkan material yang digunakan pada kertas tu kut. mastika nasihat xyah percaya akan kuasa duit ni, sebab ada setengah org cari duit ni untuk dijadiakn ibu duit...itu semua kerja orang nak menipu jer..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 03:53 PM | Show all posts
satu je la aku bole ckp....Luuuuuuuukenabebbbbbbbb wakakakakakka{:4_502:}
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 07:06 PM | Show all posts
Khurafat je semua tu... Tu semua hanyalah tindak balas material duit tu dgn haba pada tapak tangan manusia....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 12:53 AM | Show all posts
Reply 2# nokia169


    Kalo kat fb dah tentu aku `like` statement awak ni 80 juta Kali hahahaha...hahahah...
Aura taik kucing...syirik jehh percaya aura aura ni...
Day kena kencing le tt ni....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 01:24 AM | Show all posts
Reply 16# bluezink

Setuju
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 09:25 AM | Show all posts
aura auta..huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 10:06 AM | Show all posts
Aura yang pura-pura nooksss.aaawwwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 12:46 PM | Show all posts
sian kat tt...niat nk share and bertanye tetibe heols kene sembur..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 05:24 PM | Show all posts
aura ganyangg msia adalah ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2012 05:28 PM | Show all posts
sian kat tt...niat nk share and bertanye tetibe heols kene sembur..
kueh_kueh Post at 4-1-2012 12:46


Tak ambik hati pun sebab diaorang tak faham soalan.....kalau cakap tak open minded, marah lak..sensitive sangat....baik baca jer.....Aura owh Aura....ha ha ha ha......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2012 08:18 PM | Show all posts
Reply  Luckman

hayyaaa...dah kena tipu la bai...   seb baik dia tak tekan 10 ribu rupiah tu =  ...
pasuoren Post at 3-1-2012 14:33


aku suka 2 jer......kalau dia jual mahal, jangan harap ler......
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 10:28 PM | Show all posts
macam2 cara org nak cari keuntungan.....yg tak tau akan cepat terpengaruh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 09:36 AM | Show all posts
wah tt.. like ur style.. cuma jangan terlalu 'mencuba' tanpa guru

tau kan maksud saya, baik utk kita tertarik, menyelidik dan mempelajari sebab kadang2 apa yang orang katakan 'mistik' tu ada kaitan dengan teori dan dibuktikan dengan sains
kita menggunakan akal utk berfikir
cuma sy rasa tt perlu guru lah kalau nak praktis benda2 yang luarbiasa
sebab takut nanti kita terlalu seronok utk mencuba n kita tak sedar ada somebody yg kita tak nampak sedang menyesatkan tt
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 03:59 PM | Show all posts
baik kamu pergi sembah berhala sahaja jikalau percaya benda khurafat sebegini.
kamu tidak  ...
Changa Post at 31-12-2011 12:27



   bagusnya, baru dilantik kah???next time baca, fahami, baru memberi pendapat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list