Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
8621
View
42
Reply

Duit Gambar Soekarno ada Aura..Betul ke?

[Copy link]

Author: Luckman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-12-2011 10:57 PM | Show all posts |Read mode
Early this year, aku g jalan2 kat bazar malam jalan2..ntah macam mana secara kebetuln jumpa lah satu brother nie jual batu2 dan cincin...tengah masa membelek batu2 tu..tetiba wife bro nie datang tunjuk demo pasal wang kerta ada gambar Presiden Soekarno bernilai Rupiah 10,000 boleh gulong2 kalu letak atas tapak tangan. Aku tanya dia, kalu boleh gulong boleh buat apa, dia cakap 'aura' presiden soekarno nie kuat, so kalau sapa2 nak tahu 'aura' dia kuat ker dak, boleh lah gune duit nie...Disebabkan aku nie minat kat alam2 paranormal nie, maka aku pun beli lah...lagi pun kesian tengok 'wife' bro nie terangkan kat aku macam2....

So, bru jap tadi aku cube main2 dengan duit nie, tapi dalam kepala dok tanya, aku nak buat aper ngan duit nie...ada sesapa pernah cuba atau tahu ker pasal duit nie?
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2011 11:43 PM | Show all posts
aura taik kucing laaa da la die laung ganyanggg Malaysia dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 12:00 AM | Show all posts
Jangan percaya sangat la ya TT

Biasalah org nak meniaga, macam2 'auta' keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 12:09 AM | Show all posts
kenapa tak tanya lbh lanjut kat peniaga tu? isshh33... kene tipu kot
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 11:09 AM | Show all posts
ntah2 duit tuh die dah pasang khadam tuk ikut pembeli baru... tuh yang auta ade aura... ko pon main beli je...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 11:22 AM | Show all posts
Early this year, aku g jalan2 kat bazar malam jalan2..ntah macam mana secara kebetuln jumpa lah satu ...
Luckman Post at 30-12-2011 22:57



   bohong semata2...especially yg keluaran tahun 1964, kononyer duit tu ada khasiat, siap smpai leh gulung2 lagi,duit tu jadi gulung2 sal material yg dgunakan tuk buat duit tu, so ade chemical reaction kt situ....

duit tu, hanyalah sekeping duit yg nilainya dicetak diatas sekeping kertas yg kosnya tak smpai 10sen...

klau nk khasiat, mohon pada Allah SWT, bukanya pd bapak bung karno...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 11:32 AM | Show all posts
hmmm klau x silap ada dulu pernah kuar kat youtube.... hmm rasanya x pun mistiknya pasal duit tu, mungkin ada tenaga kinetik, cas-cas +ve & -ve pada material duit tu... (perhhhh cam saintis tuuuu )
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 12:27 PM | Show all posts
Early this year, aku g jalan2 kat bazar malam jalan2..ntah macam mana secara kebetuln jumpa lah satu ...
Luckman Post at 30-12-2011 22:57



   baik kamu pergi sembah berhala sahaja jikalau percaya benda khurafat sebegini.
kamu tidak layak sembah tuhan allah
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 02:06 PM | Show all posts
...sorry saya rasa funny.........no komen........lepas beli baru fikir....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 02:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 02:25 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 03:15 PM | Show all posts
sorry yer tt. tak dpt nak m'bantu..tapi gelak guling2 boleh kan..

{:4_503:}{:4_500:}
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 03:56 PM | Show all posts
aura ap tt?cuba terangkan lbh lanjut...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 04:04 PM | Show all posts
mengarut je ko nie...ntahapeapentah...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 04:55 PM | Show all posts
...sorry saya rasa funny.........no komen........lepas beli baru fikir....
my^fluffy Post at 31-12-2011 14:06



   skrg ajak kita sama2 fikir ni...
sori la tt, tp aura apa la pada sekeping kertas. sy rasa awk dah kena pukau kot sampai terkesian kat org tu pastu beli...

err berapa harga kertas tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 04:58 PM | Show all posts



kalo ikut ilmo sain,seme tangan monyet dan manusea mmg mengeluarkan haba/wap...sbb kertas duet yg lama lama, kertas yg sensitif dengan haba dari tangan..sebab iu ia bergulung{:4_235:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2011 05:18 PM | Show all posts
baik kamu pergi sembah berhala sahaja jikalau percaya benda khurafat sebegini.
kamu tidak  ...
Changa Post at 31-12-2011 12:27


Assalam. Adakah saya kata saya percaya? Tidak bukan? Dan kenapa kamu kata saya tak berhak untuk sembah Allah? Adakah kamu Allah atau pembantu Allah? Adakah kamu rasa amalan kamu itu sudah cukup untuk berada di sisi Allah? Adakah kamu terfikir mengapa Allah berikan kita akal dan fikiran? Adakah kamu rasa pengalaman dan dugaan yang Allah berikan kepada kamu menyebabkan kamu rasa sudah terlalu baik di sisi Allah?  Dan siapakah kamu yang boleh menentukan hidup dan mati seseorang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2011 05:21 PM | Show all posts
Kita nie kene berfikiran terbuka, gunakanlah akal dan fikiran. Apa yang diceritakan disini cuma pengalaman sahaja. Saya pun tahu pun kalau nak apa2 direct jer kat Pencipta. Tapi tak salah kalau kita melihat sesuatu yang boleh mengerakkan fikiran kita berfikir..Janganlah main menyerbu jer tak tentu pasal....Bukak sikit minda dan tak semestinya kita kene ambil bulat2 yang yang kita nampak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2011 05:23 PM | Show all posts
kalo ikut ilmo sain,seme tangan monyet dan manusea mmg mengeluarkan haba/wap...sbb kertas d ...
bluezink Post at 31-12-2011 16:58


Bagus info....lagipun kertas macm ni dah bosan dok lelama kat atas tangan..kalau gulung2 boleh dapat duit, best kan ...he he
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 05:24 PM | Show all posts
macam2 la tt nie..
percaya sangat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093663s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list