Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
9251
View
31
Reply

[Networking] Siapa Kat Sini Yg Pakar Pasal VPN ?

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-11-2011 02:56 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Nak belajar dari yg pakar pasal VPN.
Aku nak create VPN sendiri dan guna masa kat opis. sebab opis ni belok macam macam site. so nak buat vpn guna unifi rumah aku dan connect guna line dekat offie. ade belajar sikit sikit basic dekat google, how to forge dan macam macam site lain. tapi nak tau lebih lanjut. sila beri tunjuk ajar kepada aku yg tak reti ni ye. boleh mintak blanjer makan bila aku dah pandai nanti.
hik hik hik     
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2011 02:22 PM | Show all posts
tanya athlon crazy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2011 02:54 PM | Show all posts
Reply 2# bzzts

dah berapa lama athlon crazy xmasuk ini porum daaa... huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2011 02:55 PM | Show all posts
ko tepon la dia.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2011 05:24 PM | Show all posts
aku guna bolehvpn je.hehe... tak payah pening2 kepala nak setting vpn sendiri.lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2011 07:02 PM | Show all posts
Reply 5# bot_kill

just install aje ke bende tu ? aku guna linux. kalau itu untuk windows susah jugak ler. that why aku nak belajar juga dari akar umbi. huhuhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2011 09:51 AM | Show all posts
Reply  bot_kill

just install aje ke bende tu ? aku guna linux. kalau itu untuk windows susah jug ...
winamp05 Post at 20-11-2011 19:02



yep, dan vpn servis ni support mac,linux dan windows. senang guna kat windows sebab dah ada GUI.

kalu nak create vpn sendiri try guna cara remote access, kalu guna windows maybe senang ckit kot. btw,try google "putty" aku penah guna cara ni dulu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2011 10:19 PM | Show all posts
hotspot shield dah disconnect setiap 5 minit le plak. sblm ni ok jerr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2011 03:51 AM | Show all posts
Reply 8# abangbikerz

ape kaitan hotspot shield dengan VPN ni abe bike ?     
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 08:14 PM | Show all posts
Reply 9# winamp05


   hotspot shield tu vpn le jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:36 AM | Show all posts
cuba carik yang free
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2012 06:40 PM | Show all posts
bolehvpn tu bole guna untuk vpn antara branches tak
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 12:49 AM | Show all posts
jgan segan2.. guna je vpn dari saya.. boleh bypass semua wbsite di samping unlimited kuota utk pgguna bband.. sms 0145155037-ikbal utk lbih lnjut
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 01:19 PM | Show all posts
yeye je ko ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 02:18 PM | Show all posts
aku pakai openvpn. tapi make sure network opis support utk connect vpn. openvpn ni through proxy pun boleh.

kat rumah aku pakai freeproxy (http://www.handcraftedsoftware.org/)
kena set la http proxy & sock. nak lagi secure, bind ke IP openvpn jer, kalu tak nanti org boleh masuk ikut line unifi

lepas tu install openvpn ikut guide ni: http://openvpn.net/index.php/open-source/documentation/miscellaneous/78-static-key-mini-howto.html

ni aku punya config file:
kat rumah:
  1. dev tun
  2. ifconfig 10.8.0.1 10.8.0.2
  3. proto tcp-server
  4. secret static.key
  5. #Use compression on the VPN link
  6. comp-lzo
  7. #Make the link more resistent to connection failures
  8. #Deal with:
  9. #    * keeping a connection through a NAT router/firewall alive, and
  10. #    * follow the DNS name of the server if it changes its IP address.
  11. keepalive 10 60
  12. ping-timer-rem
  13. persist-tun
  14. persist-key
Copy the Code


kat pc opis:
  1. remote aku.punya.dynamic.dns.host.dot.com
  2. dev tun
  3. ifconfig 10.8.0.2 10.8.0.1
  4. proto tcp-client
  5. #line ni kalu kat opis connect internet pakai proxy. boleh cek kau browser pakai ke tak. kalau tak pakai proxy, delete la
  6. http-proxy 10.1.255.20 8080
  7. secret static.key
  8. #Use compression on the VPN link
  9. comp-lzo
  10. #Make the link more resistent to connection failures
  11. #Deal with:
  12. #    * keeping a connection through a NAT router/firewall alive, and
  13. #    * follow the DNS name of the server if it changes its IP address.
  14. keepalive 10 60
  15. ping-timer-rem
  16. persist-tun
  17. persist-key
Copy the Code


lepas dah connect vpn, set la kat browser pakai proxy openvpn. mcm contoh kat atas, 10.8.0.1.

nak download torrent pun boleh. utorrent support socks.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 08:29 PM | Show all posts
pergh..pning aku.xphm lgsg.tp xpa,bljr slow2.minat gak bab netwrking ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 11:56 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 11:03 AM | Show all posts
ada sesiapa yg boleh update pasal ni tak?
serious nak tahu pasal vpn ni..
ada google jugak tapi tak paham..
sesiapa yang sudi share psl vpn ni utk noob mcm meols.

nk guna vpn utk connect office punya server/firewall dari phone.

kena setup dekat firewall dulu ke mcm mne?

boleh connect vpn thru phone kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:48 PM | Show all posts
fara7351 replied at 17-11-2017 11:03 AM
ada sesiapa yg boleh update pasal ni tak?
serious nak tahu pasal vpn ni..
ada google jugak tapi ta ...
nk guna vpn utk connect office punya server/firewall dari phone.

kena setup dekat firewall dulu ke mcm mne?

boleh connect vpn thru phone kan?


kena setup vpn server, lepas tu connect guna vpn client..

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:59 PM | Show all posts
lonely_surina replied at 23-11-2017 12:48 PM
kena setup vpn server, lepas tu connect guna vpn client..

so cuma setup vpn dekat server and client saje? takde setup dekat firewall eh?

btw thanks mod..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091113s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list