Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15445
View
133
Reply

[SURVEY] Tempat baik untuk jalan-jalan

[Copy link]

Author: sauffie       Show all posts   Read mode

Post time 24-11-2011 05:15 PM | Show all posts
Reply  midory



Makam Tun Teja kalau dari Bandar Melaka, belah kanan, kawasan sawah sebelum Pe ...
sauffie Post at 16-11-2011 09:16



bapa lama dari bandar melaka utk sampai ke makam Tun Teja.20 minit ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2011 09:12 AM | Show all posts
Rasanya 20 minit kalau naik kereta dan jalan tak sesak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2011 09:39 AM | Show all posts
Reply  Sanisan2000

fun fair ni kat mane ye?

eye of malacca yg kat mane juge ye? yg eye on msi ...
aurelia Post at 24-11-2011 16:15

bukan kat tapak eyes of msia.... kalo naik jambatan hang tuah..... belah kanan nampak bende alah tu atau senang belakang ocean... san panggil eye of malacca (roda ferris) sbb mcm eyes of msia versi kecik... pernah naik pirate ship sekali takut gile.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2011 10:16 AM | Show all posts
bukan kat tapak eyes of msia.... kalo naik jambatan hang tuah..... belah kanan nampak bende alah t ...
Sanisan2000 Post at 25-11-2011 09:39 AM



oo yeke..patut la lia tak tawu, tak pernah sampai situ lagi. hehe..

alrite..thanks san
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 08:22 PM | Show all posts
salam korang, nak tanya ni. aku ni baru dok melaka. setakat jalan ke bandar hilir tu reti la. nak tanya, kat melaka ni tak de air terjun ke? kalo ada, jauh x dari bandar alor gajah? trimas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 07:53 AM | Show all posts
Dah cuba dah Menara Taming sari, dapat la pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 08:07 AM | Show all posts
Reply 106# sauffie

Best tak?

Anyway, mcm mane trip ke mlk hari tu? Penginapan sume ok?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:20 AM | Show all posts
Reply 107# aurelia


    Ok, siap panjat kota Farmosa, tengok kubur orang Belanda, Tapikan, Belakang DP tu ada tinggalan kota ye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:29 AM | Show all posts
Reply 107# aurelia


    Dekat DP, belakang dia, sebelum panjat Kota Farmosa, ada mcm satu lubang, dalam tu ada runtuhan kota.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 07:32 PM | Show all posts
Reply  aurelia


    Ok, siap panjat kota Farmosa, tengok kubur orang Belanda, Tapikan, Belakang ...
sauffie Post at 1-1-2012 08:20 AM



Oh, best kan? Angin tiup kuat tak mase panjat tu?
Ade baling/tabur syiling tak kat makam tu?

Yg pasal belakang DP tu, x sure plak lia sbb x perasan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 07:33 PM | Show all posts
Reply  aurelia


    Dekat DP, belakang dia, sebelum panjat Kota Farmosa, ada mcm satu lubang, d ...
sauffie Post at 1-1-2012 08:29 AM



eh kjap..
maksudnye yg kat tepi belakang luar DP tu ke..
yg cam bawah tanah tu?

Ade batu-batu merah, cam runtuhan senibina lama?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2012 12:33 AM | Show all posts
Reply 111# aurelia

Ye, depan sikit sudah masuk DP. Masuk je DP, terus jumpa kolam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2012 12:33 AM | Show all posts
Reply 110# aurelia

Baik duit tu beli aiskrim.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 12:53 AM | Show all posts
Reply  aurelia

Ye, depan sikit sudah masuk DP. Masuk je DP, terus jumpa kolam.
sauffie Post at 2-1-2012 12:33 AM



Oh yg tu. Aha betul la tu. Actually kalau sauffie ade jln kat stadhuys..yg bangunan merah tu
ade juge tinggalan kota lama yg kerajaan negeri melake bina semula.
Yg dekat windmill tu. Ade perasan x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2012 08:25 AM | Show all posts
Reply 114# aurelia


    Tak perasan, saya cuma perasaan IPD Melaka tengah . Pasal runtuhan kota tu, dalam dia ada orang bina jejambat, supaya boleh tengok lebih dekat, runtuhan itu dalam tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 09:01 AM | Show all posts
Reply  aurelia


    Tak perasan, saya cuma perasaan IPD Melaka tengah . Pasal runtuhan kot ...
sauffie Post at 2-1-2012 08:25 AM



Ha ah, die bina jejambat utk org walkthrough tgk dengan lebih dekat.
Best kan lalu kat situ. Rasa teruja dpt tgk peninggalan yg dah beratus tahan lama, masih kekal ade bawah tanah.

Owh IPD melaka tengah, dah dekat tu. sebelah kanan cik sauffie jer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2012 09:31 AM | Show all posts
Reply 116# aurelia

Kubur belanda tu ada 3 je saya jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2012 08:42 PM | Show all posts
Reply 105# soursop_juice99

salam...

air terjun...?
ermm..setahu pasu, macam takde..betulkan pasu kalau pasu silap..sebab..rata-rata orang Melaka ni, kalau air terjun, derang heboh ke sagil, Gunung Ledang...

kat Melaka ni, terkenal dengan lautnye..kat Melaka ni, pasu puas betul tengok laut...

Pantai Klebang, Pantai Puteri, Pangkalan Balak....

soursop dah berkelah di pantai ke?

kolam air panas pun ada kat Melaka..Kolam Air Panas Gadek...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 12:23 AM | Show all posts
baik g pantai klebang..mlm2 korang akan nmpk kelibat lelaki tua berseorangan disitu...


kaki skodeng..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 12:26 AM | Show all posts
bukan kat tapak eyes of msia.... kalo naik jambatan hang tuah..... belah kanan nampak bende alah t ...
Sanisan2000 Post at 25-11-2011 09:39



   aku nk cr tmpt ni la...hbis aku pusing 5 kali xjmpe2...

tmpt 2 bole dikatakan cntik gak la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096872s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list