Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15379
View
133
Reply

[SURVEY] Tempat baik untuk jalan-jalan

[Copy link]

Author: sauffie       Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2011 10:53 AM | Show all posts
Orang sungai rambai kebanyakkan turun ke bandar Muar. pasal dah dekat, naaik bas 15 minit dah sampai ...
sauffie Post at 1-11-2011 10:50



   sbb kat situ mmg dekat dh dengan muau...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2011 11:13 AM | Show all posts
Kalau pawagam, mana paling sesuai?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 11:18 AM | Show all posts
Reply 39# midory


x tahu nak jawab, lalu panggil momod masuk
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 11:20 AM | Show all posts
Reply 42# sauffie


suke G.SC

kat melaka ade G.S.C, MBO dan Lotus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 03:53 PM | Show all posts
salam...nak join gakk...
Pasuoren cadangkan, pegi la kat area Mahkota Parade...
pada pasuoren...memang happening kalau bawak family g jenjalan..
ada Mahkota Parade (tempat soping), ada Padang Pahlawan(tempat soping), ada McD24 jam (makan-makan), ada Taming Sari (melihat keindahan Melaka), ada swimming pool (mandi daaaa), ada Carrefour (leh tengok wayang kat sini tau...)...

Ahad lepas, walaupun ujan petang melanda Melaka...pasuoren dan anak2 sedara dah tersampai kat area sana...
walaupun dah 5 tahun Melaka jadi umah kedua pasuoren (rezeki pasuoren kat sini...) baru tu la harinye pasuoren teragak nak naik Taming Sari...kalau dok berpikir...memang tak naik la jawabnye...gayat...

Memandangkan anak sedara dah dok taaaarrriiik tangan confident nak naik...tau-tau pasuoren bayau...beratur...truuuuussss amek giliran...dan amek seat dalam Taming Sari tu dengan selamatnya...

Time tu dah ujan...so, pasuoren menikmati pandangan udara melalui Taming sari dalam ujannn...
Subhanallahhh...cantiknyeee...nampak laut....
Taming sari tu berpusing tau...
Oopppsss...lupa bagitau...Taming sari tu pun rupanye ada pramugara ngan pramugari...heheh...derang akan monitor kite supaya duduk properly...aturkan seat...

so...ce cuba kalo sampai Melaka yeee....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 08:40 AM | Show all posts
Kalau pawagam, mana paling sesuai?
sauffie Post at 1-11-2011 11:13



pasuoren bawak anak-anak buah tengok harry potter,smurf,pirate...kat MOB kat tingkat atas Melaka Mall - berdepan dengan Jusco Bukit Beruang...

kat sana oke la...pilihan cite banyak...pilihan masa untuk setiap ceritapun banyak...setiap bilik tayangan MOB kecik je...selesa jugakla...

Setakat ni time pasuoren pegi...banyak group family yang datang...parents bawak anak-anak...anak-anak bawak mak ayah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 08:42 AM | Show all posts
pom...pom...terima kasih...cek midory tambah credit...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 10:40 AM | Show all posts
Aku x pernah lagi naik taming sari tu.

Er..k4 still ader lagi ke dataran pahlawan tu?

Kalau balik melaka sure x gi area bandar hilir tu..jem memanjang..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 11:12 PM | Show all posts
SAN suke pegi portugis settlement ujung pasir... jalan-jalan kat jeti sebelah lisbon hotel... kalau waktu malam tu angin menderu2... tenang sangat duduk tepi jeti tu.... kadang-kadang ade org main gitar ... kdg2 malam-malam tu ade family picnic.... tapi jalan-jalan je la... xde la nak makan-makan .... san suke suasana ctu je....

hehehe keluar topic tak??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 09:12 AM | Show all posts
Aku x pernah lagi naik taming sari tu.

Er..k4 still ader lagi ke dataran pahlawan tu?

Kalau ba ...
lissa Post at 4-11-2011 10:40



pasuorenpun baru ni a naik...tupun sebab melayan anak buah yang sonok tak hengat nak naik taming sari...
Tapi memang sekarang ni...bertambah-tambah jem kat situ sebab betul-betul kat depan MP dah ada 2 lot tempat paking kete..punye la luas...tapi..pun susah nak cari tempat kosong....kenalaaaaa sabaauuu..

tapi..alang-alang pegi...jenjalan pusing2 area situ...ok jugaklaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 01:59 PM | Show all posts
dulu naik taming sari adik san free jek sbb dia ade kad oku (kanak-kanak istimewa).. sekarang suda kene rm5 hinggit (tak pasti samada rege tix suda kene bayar xtra atau pun umur adik san suda 12 tahun)...  tapi dulu masa jalan2 dgn budak bertuah tu mmg hazabb la sbb dia nak naik bas... xmo naik kete... alamatnya bas panorama la ke hulu ke hilir pastu naik bas town bas... sib baik dia naik sume free... yang membawa dia kene je tambang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2011 07:25 AM | Show all posts
Reply 45# pasuoren


   Kalau Menara Taming Sari itu boleh tengok seluruh Bandar Melaka? Berapa tiket?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 09:13 AM | Show all posts
Reply 52# sauffie

Tiket berharga RM10 per person. Sila tunjuk I/C nanti bile beli tiket.

Cik Sauffie dpt tgk seluruh melaka Well of course not the entire malacca but you get to see the view of selat melaka, banda hilir, tengkera dan kawasan yg berdekatan.

Adelah dlm berapa kali dia pusing. Jangan mabuk sudah ye. Kui kui kui

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 05:14 PM | Show all posts
Reply  pasuoren


   Kalau Menara Taming Sari itu boleh tengok seluruh Bandar Melaka? Berapa tik ...
sauffie Post at 11-11-2011 07:25


dewasa = RM 10.
kanak-kanak = RM5

kaunternye kat belah dalam..pastu beratur. nanti ada budak tanye nak amek gambar. kalau tak beli takpe...(derang buat cam kat langkawi lak).

kat udara nun, ada jugakla dalam 20 minit..walaupun TS berpusing, berpusing ada jugak dalam 3 kali...tapi selow je...sempat la mata menangkap pemandangan sekeliling...nak amek gambar pun oke..

peringatan: kalau telinga tersumbat, telan air liur...

sauffie ce la naik...

wah...gigih dok promot TS...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 07:23 PM | Show all posts
Jusco Aeon
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 07:30 PM | Show all posts
Aeon MC

length of your posts do not meet the requirements. Current Length: 7 characters System Limit: 10 to 10000 characters
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2011 09:15 AM | Show all posts
Memang teringin nak nak naik Taming Sari, masa tak mengizinkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2011 09:30 AM | Show all posts
Kalau macam Muzium TLDM, Taman Buaya dan sewaktu dengannya macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 02:26 PM | Show all posts
Kalau macam Muzium TLDM, Taman Buaya dan sewaktu dengannya macam mana?
sauffie Post at 12-11-2011 09:30 AM



macam mana ape en sauffie?
x faham
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 09:16 PM | Show all posts
kalau di ayer kroh, ada apa2 menarik ke.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list