Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43196
View
269
Reply

Kekerapan Korang Merajuk/Selisih Faham/Bertekak Dengan Pasangan...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2011 08:04 PM | Show all posts
da 12 thn kawen, da memahami sesangat time angin lintang masing2 dtg.. kawan start umo14 thn, skang da 29thn.. kire matang laa.. slalu berdebat pon pasal anak jerr.. pendapat masing2 kire bagus sangat..konon laa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 09:46 AM | Show all posts
dedulu pun aku kerap gaduh, ungkit mengungkit...
selalunya sebab duit la...
gaji aku mmg jauh tinggi dr dia...
gaduh bkn sbb aku eksyen atau berlagak...
tapi nak ingatkan t/jawab dia..bkn tugas aku sapot family...
suruh dia berusaha cari pekerjaan lain n what not...
tapi dia suka membatu (tu yg buat aku slalu hangen)...
pastu mula la dia ckp naper dulu x kawen dgn so n so...
tapi bila dia dpt darah tinggi (aku yg slalu stress dgn dia pun xde..)
aku dah malas nak layan...aku bertabah jelah...
terima jelah brp2 yg aku dpt dari dia tiap2 bulan..(ambek sendiri sebenarnya)
stakat tu je lah rezeki aku n anak2...
money is important, tapi aku n anak2 lebih perlukan dia...
aku blajar redha dan terima kekurangan dia...
plus..dia mmg seorg suami yg sgt baik...
bab jaga anak, tolong menolong keje umah..mmg tip top...
mak aku pun mmg sayang sesangat kat dia..
mak aku slalu pesan jgn gaduh...bla..bla..bla...
lagipun kehidupan kami bukanlah susah mana pun...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:16 PM | Show all posts
aku sayang somi aku, so aku padam la balik ape yg aku tulis td Last edited by cemp on 13-8-2012 03:10 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:45 PM | Show all posts
Gaduh cara senyap. Gaduh dlm hp, sms aje...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:04 PM | Show all posts
kami memang jaraaang gaduh smenjak kawin nk masok 7 thn...
dulu awal2 kawin slalu gaduh..benda2 kecik pon nk gaduh...

masing2 xmo kalah

cth : bab majlis aqiqah anak...hby nk wat kt kg dia..tp aku nk wat kt kg aku....tp last2 dia yg menang laaaa...
berebut2...napa aku x terpikir, anak ke-2 or ke3 leh wat kt kg aku.....

tp skang kitorang masing tolerate each other....

as long hubby x wat hal - xde la kami gaduh

tp hubby suka buat benda x tnya aku - cth : dia nk reno umah ikot konsep dia...aku pon ada konsep..tp sbb dia yg kuar duit so ikot jerla konsep diaa....geram aku

bulan puasa x gaduh lagi stakat ni..yerla kalo aku cari pasal, xberbaju raya la jwb nyer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 03:14 PM | Show all posts
first time nanges lepas kawen... last saturday... but everything end well....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2012 12:09 AM | Show all posts
baru pas gaduh sal turn raya....
kalu ikt kerap gdh sbb most of the time aku nk laki aku ikt ckp aku je...aku je ug betul...aku je yg pndai dalam dunia ni...kerap sgt gdh2 manja ni smpi kdg2 laki aku pn tak tau nape aku nek angin..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 09:25 AM | Show all posts
mssuci posted on 15-8-2012 12:09 AM
baru pas gaduh sal turn raya....
kalu ikt kerap gdh sbb most of the time aku nk laki aku ikt ...

Sebelum kawin tak buat MOU ker? aku selom kawin dah janji - gilir-gilir. No question and no pujuk rayu.

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 03:16 PM | Show all posts
adat lah tu kan...selisih faham...gaduh2 sikit...asam garam rumah tangga. Paling besar aku pernah bergaduh dng hubby ada la dlm 3-4 tahun lepas....sampai dia hantar aku balik rumah mak aku. Bukan pasal apa pun...benda kecik je, tapi pasal sama2 tengah berapi time tu, jadik le sampai menghantar balik kg sebab katanya dia nak suruh mak aku nasihat kan aku...sebab katanya lagi nasihat dia aku payah nak dengar....(esoknya tu dia dah jemput aku balik....ntah hapa2)...

Lepas2 drpd tu...kalau bercakap balik pasal insiden tu...aku mesti kata tindakan dia time tu ala2 melampau lah jugak....(sebab we all jarang gaduh...kalau gaduh pun...1-2 hari dah boleh settle, tak suka nak drag2. Tak kira lah sapa2 yg start dulu). Dia admit...time tu dia mmg bengang gila...sebab bagi dia tak patut pun benda kecik aku nak drag jadi besar...(walhal dia yg drag sampai hantau aku balik tak pasal2).

Lepas2 drpd tu...jarang lah gaduh....habis kuat pun...kecik2 ati je. Bila kecik ati...biasa kita org senyap aje lah @ cold treatment. Kot cakap lebih2 kang boleh jadik gaduh pulak. So sapa2 yg dpt cold treatment tu...paham2 je lah...mintak aje lah maaf & bincang balik elok2. Biasanya mmg cepat aje settle....alhamdulillah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2012 07:02 PM | Show all posts
Sejak kenal ..bercinta...bertunang...tak pernah langsung!

Bila dah kahwin baru ada..itupun entah apa-apa aje tah...penyeri hidup kami kot.  Kalau takde boring pulak hehe.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2012 03:00 PM | Show all posts
ramai yag jawab masa mula2 kawin selalu gaduh..kita dah masuk 9 tahun kawin ni..setahun gaduh 2-3 kali adalah ot..itu pun yang sengit2 betul la..setakat nak rajuk2 cemburu buta ni tak koser dah..
Tapi aku ada penyakit bila pregnant jer..mesti sentap / berapi satu badan..9 bulan tu lah macam2 aku gaduhkan..
sebab tu laki aku tak mau tambah anak lagi...aku tau sebab apa?? hahahaha walau katanya tunggu lah dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 02:53 PM | Show all posts
AmMiNafeesa posted on 3-9-2012 03:00 PM
ramai yag jawab masa mula2 kawin selalu gaduh..kita dah masuk 9 tahun kawin ni..setahun gaduh 2-3 ka ...

Sama la...

Mula2 kawin dlu...punya la sakan dok bgaduh smpai makbapak/mentua smer pening kepala dgn kitaorg...

Lpas 2 tahun, dah kurang gaduh...masa preggy, baran tu menyala2 balik...lg baran sbb hubby plak suka cari pasal time2 sensitip gitu...mmg kena la kan...

Bila dah ada anak sorg, dah lama la gak xde gaduh...aman jer konsepnya...diam2 dah 6 tahun dah pun...

Now tgh preggy anak ke 2...dia buat balik benda yg dia penah buat masa eura preggy anak 1st dulu...cuba2 jugak tolerate, pujuk ati....tp mmg x leh la...mmg harus nak kena bebelkan...benda2 yg x sepatutnya dia buat time bini tgh preggy dia buat....haritu dah geram sgt, habis smer kuar thru sms...ni tgh cold war skang ni...sakit ati x habis lagi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2012 02:48 PM | Show all posts
aku boleh katakan hari2 bergaduh ngan asben.....tp bergaduh sekejap2 je la....dalam 3 4 jam gitu...pastu nanti salah sorang mesti akan call..dengar je suara terus ilang rasa marah...hehehe....

kekadang tu on the way balik kg beria2 bergaduh dlm kereta..smpai kampung terus ok...hehe...tp satu je yg asben nak kena elak..jgn bagi aku merajuk sekali dlm pergaduhan tu.....kalo ada perasaan merajuk tu harus tunggu aku sejuk dulu baru aku akan tegur ngan dia.....dan selalunya nak tunggu aku sejuk tu kena amik masa berhari2.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 11:38 AM | Show all posts
br je gaduh td..
encik somi bg cold treatment dah 3 hari..x paham apa salah aku
pg td dia ckp..dia x suka ai terlalu sexy dlm rumah
riso jiran depan rumah nampak..
pelik pulak aku...mana ada ai tayang diri depan pintu rumah bila dalam rumah
rumah kami rumah teres..bukan apartment or flet yg bertembung pintu
tah apa apa..
i sexy utk dia..itu pon xleh gak ke?
dh tu nak sexy utk sape lagi..
nyampah..cemburu x bertempat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 04:50 PM | Show all posts
br pas gaduh gak dr satu hal..membawa ke satu hal...sampai la hal lain...walhal kitorang br je gaduh last two weeks..kira seminggu je berbaik..pastu gaduh lg..kali ni taktau bape lama nk gaduh..bosang sungguh...
time nk beranak ni la mulut rasa mcm nk cabul..nk je ckp nnt kalu iols mati time beranak..br lah dia rasa sunyi nye hidup takde iols...tp takmo ckp..kang jadik doa nnt tak sempat nk peluk ciom baby...

tp bila fikirkan..yang kami dok gaduhkan selama ni mmg perkara2 remeh je..contohnya giliran bermalam kat rumah mak masing2...heols enggan belikan makanan yang iols mintak dengan alasan penat la, tak sedap la...iols tetutup pintu kete terkuat sket sampai heols rasa telinge berdengung la...mende kecik je..tp ntah la..asyik rasa nk naik angin je...



Last edited by siputsedut on 14-9-2012 04:53 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 10:39 PM | Show all posts
Hate fighting but love the make up session.awesome.......♥♥
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2012 10:29 AM | Show all posts
gaduh tak best. berbaik best. nak berbaik kena gaduh dulu. argghh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 01:37 PM | Show all posts
dah vote..tak tentu bila gaduhnya..hahaha..
tapi paling selalu akan gaduh lepas dia bagi tahu kena ke sekian2 tempat..kena otstesen la kiranya..aduhaii..bosan sungguh..rasa malas nak berdikari...rasa takut nak duduk rumah berdua je dengan anak..rasa yang macam2 perasa..


then, ada la sikit sesi pujuk memujuk..dia akan kata yang saya kan dah tahu nature kerja dia macam mana..kena la terima..yang paling best, kad kredit dia akan tinggal kat saya..muahahaha..(gelak jahat..) tapi, tak pernah lah lagi saya membelanja guna kad kredit dia sewenang-wenangnya..sayang suami lah kata kan..kalo dia banyak hutang..saya pun susah jugak..


masa kena pujuk tu, insaf jap..ye ler, kena redha, suami kita kerja macam mana..tapi, nanti......bila datang berita dia kena outstesen lagi..datangla lagi angin kus2 saya nak bergaduh tuh..tak taulah sampai bila..hahaha..saja jer nak tunjuk kat suami yang kehadiran dia sangat penting untuk kita...sebenarnya, saya dah biasa dah.. Last edited by Nurul8001 on 20-9-2012 01:52 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2012 12:34 PM | Show all posts
tgh bergaduh tp hb xmo pujuk sbb dia pon majuk same

mencik betullll sbb aku slalu yg kalah

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2012 08:20 AM | Show all posts
nuryakmal posted on 14-9-2012 10:39 PM
Hate fighting but love the make up session.awesome.......♥♥

Terima kasih yer..

Saya pun tak suka gaduh-gaduh nih ..tapi tahun nih alhamdulillah takde saya cari pasal lagi.

Dah nak masuk October dah ..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
4.814531s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list