Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43380
View
269
Reply

Kekerapan Korang Merajuk/Selisih Faham/Bertekak Dengan Pasangan...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 24-10-2011 03:53 PM | Show all posts
Reply 11# freekey


dalam erti kata lainnya... tiap hari la BD kan priki

dah td kat weols tiap2 ade jek nk digaduhkan/dimerajukkan
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 04:36 PM | Show all posts
malas da nak gado. sbb bila gado hati bengkak2 dan dada jadi sebal.
buat muka ja la kalo aku bengang dgn dia. from that somi da taw aku gerem. pas tu mula la dia pujuk aku. dia buat la muka tapai basi dia, cuit-cuit aku la, ambik bulu ayam kuis-kuis tinge aku la. paling lama pon aku masam muka ada la gaknya baper2 minit ja. pas da ok.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 04:40 PM | Show all posts
dah vote...tak tentu masa...kalo aku rasa lama tak bergaduh kang aku create la sesuatu yg boleh buat pergaduhan......hihihi.....

biasanya asben aku cool je tp aku lak yg marah-marah sebab dia tak layan pergaduhan yg aku create tu....last2 aku merajuk sendiri bukannya dia nak pujuk pun....2 3 hari pastu bila hati aku dah sejuk baru aku tegur dia...

tp kalo tak bergaduh tak seronok pulak.......
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 04:44 PM | Show all posts
besh ape majuk2 ni... nnt dia pujuklah... tak pujuk tak boleh dating sbb majuk jd panjang... hehehe... nnt bila dia majuk time kita pulak yg pujuk... win win situation... by the way, ape tu BD???
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 04:51 PM | Show all posts
dah vote >tak tentu kekdahnya....
biasanya merajuk ckit2 je pas2 ok mungkin masing2 sudah matang kot..
paling kuat x bercakap je tapi tanggungjawab masing2 x lupa.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:12 PM | Show all posts
oo dasat gak eh.. sampai 2 hari.. ermmm..

aku 2 jam pun dah rasa nak berbaik dgn wife balik :lo ...
freekey Post at 24-10-2011 13:10

jarang sgtlah......dlm sejarah hidup aku hanya 2 kali gaduh besar yg lain tu remeh jah...macam mana nak gaduh lama-lama ..tak tahan tengok muka somi aku yg suka buat muka seposen dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:16 PM | Show all posts
Reply  freekey


    nape ko gaduh hari2 freekey?

bagus gak kalo aku kongsi serba sedikit..
...
ParinAmat Post at 24-10-2011 13:34
adoiyai MOD FD ni, mmglah ko ni....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:27 PM | Show all posts
ta tentu laaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:33 PM | Show all posts
kalo gaduh majuk ada org pujuk mmg la best..kalo jenis hati kering buat derk je lg panas adela
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:40 PM | Show all posts
masa tak de anak mmg kaki gadoh...masing2 keras kepala..aku lak tak abis2 nangis sikit2 nangis mentel sgt masa tuh..tapi la ni anak dah bederet..tak dan nak nangis..lom sempat aku nangis..anak aku dah melalak dulu...huhuhu{:4_190:}...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:48 PM | Show all posts
BD tu ape? serious innocent tak tau.

adik-beradik ML ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 06:07 PM | Show all posts
masa tak de anak mmg kaki gadoh...masing2 keras kepala..aku lak tak abis2 nangis sikit2 nangis mente ...
makadek Post at 24-10-2011 17:40
aku masa ada anak yg start gaduh, anak jadi pengadil, selalu jah masuk belah pak dia, mcm mana aku tak hangen....ni cerita lama masa dia dalam umur 3 tahun, aku tgh tengok TV, husband aku gi surau ada ceramah...tut-tut anak aku yg tgh main kat depan pintu tu hilang...rupanya dia jln kaki mlm-mlm gi surau, mmglah tak jauh tp dalam gelap2 tu...dia pi surau cari pak dia pastu jerit2 suruh pak dia balik...dia lapaq susu ...dia ingat susu mak dia buat boh racun kot ...haihhhhh, masa tu mmg pak dia tgh kebas kaki lama sgt bersila, bukan main lagi seronok ada alasan nak balik...  
sekarang anak aku dah 13 tahungggggg....perangai bih kurang sama...anak bapa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 06:27 PM | Show all posts
huk... naper aku takleh vote... nak vote jugak....

bg kitaorg... nearly seminggu sekali... (itupon sbb kitaorg berjumpa waktu weekend) kalo jumpa tiap2 ari mau bergadoh every 2-3 days kut.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 07:50 PM | Show all posts
huk... naper aku takleh vote... nak vote jugak....

bg kitaorg... nearly seminggu sekali... (itupo ...
phonon Post at 24-10-2011 18:27



    beginner tak boleh vote. kena tunggu naik junior.

priki, aku vote tak tentu. bergantung kat mood aku... sebab aku yg tukang instigate kalo nak gado2 kat rumah aku nih...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 07:55 PM | Show all posts
beginner tak boleh vote. kena tunggu naik junior.

kikilalat Post at 24-10-2011 19:50


ish... ish.. kena post banyak lagi nih....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 08:02 PM | Show all posts
selalunya korg bergaduh disebabkan aper yek?

bagi kitaorg, selalunya mcm kitaorg have different set of expectations? maybe sbb dah agak lama kawen (4 yrs), kitaorg dah jadi less tolerant for each other.

Korang pon ada issue nih ker after few year marriage sbb dulu2 tada la kitaorg gaduh selalu sgt.... penat la nak gadoh tiap2 minggu nih.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 10:37 PM | Show all posts
ikut mood kot..
kalau rasa cam nak gaduh, gaduh..
kalau rasa tak berbaloi nak gaduh, tidak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 12:38 AM | Show all posts
Selesai gaduh atas katil???



hmmm, boleh ke macam tu? rasanya aku tak leh kot...mmg ada yg nak kn pelangkong
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 01:56 AM | Show all posts
gaduh tu macam perang mulut ker?
perang mulut tak penah berlaku la sbb kalo aku marah2 laki senyap ajerk
tak besh betul takde sesi berbalas pantun time marah ni tau

merajuk tu adalah dlm sebulan sekali kot. tapi tak lama sebab memalam kene kongsi single bed ngan hubby. nak merajuk pun tak jalan
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 02:16 AM | Show all posts
vote sudah..

tak tentu kaedahnya..

kadang2 time baik, baik sgt, time gaduh, sampai 3 hari tk tegur. tapi never pisah tempat tidur, makan tetap semeja.. cuma tak bercakap jer..

masa awal2 tahun perkahwinan ( 1-3 tahun) selalu gaduh.. majuk2.. seminggu kalau baik jer tak majuk2, atau gaduh2... terasa ajaibnya dunia.. pelik pulak.. kawan dh 4 tahun sebelum kawen, dh kawen, masih gaduh2 gak... masih nk menyesuaikan diri agaknya..

masuk dh over 10 tahun kawen.. dh kureng gaduh2.. tapi ada lah gaduh, tak tentu lah.. nk kata sebulan sekali, kdg2 lebih sekali. kdg2 tak de langsung...

tapi aku suka gak buat2 majuk kalau dh lama tak cari pasal kan.. saja jer nk create suasana tu..mcm2 perangai lah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075902s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list