Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43406
View
269
Reply

Kekerapan Korang Merajuk/Selisih Faham/Bertekak Dengan Pasangan...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-10-2011 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by freekey at 5-12-2011 16:53

Maybe dah ada kot poll seumpamanya.. Tapi tak tahu nak search guna keyword apa..huhu.

OK, so jom vote dan rungkaikan..






Single Polls, Total 360 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:05 PM | Show all posts
da vote. tak tentu. kadang tak de gadoh dalam sebulan, kadang dalam sebulan tak tau berapa kali gado. kengkadang sebab munyababnye kecik jek... tapi takde la sampai tak bertegur
paling lama hari tu la 2 hari, cold turkey kekdahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:10 PM | Show all posts
TT freeky cam tau2 jerk put tgh majuk2 sayam skrng nie{:4_186:}
{:4_244:}
put dh vote.....x tentu taim.....
kadng2 tiap2 ari gaduh....kadng 2 dlm seminggu x penah lak bertekak....kadng 2 plak dlm sbln 2 hapy2 jerk.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2011 01:10 PM | Show all posts
da vote. tak tentu. kadang tak de gadoh dalam sebulan, kadang dalam sebulan tak tau berapa kali gado ...
nuryakmal Post at 24-10-2011 13:05

oo dasat gak eh.. sampai 2 hari.. ermmm..

aku 2 jam pun dah rasa nak berbaik dgn wife balik wlpn aku rasa dia yg salah

   

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:13 PM | Show all posts
dah ada thread seumpamanya (akula author tu hihiihi).. tapi layannn..
ko nye poll lagi spesifik gitu.. terbaeekkkk bak kata Boboiboy



vote suda..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:15 PM | Show all posts
Reply 4# freekey


    iols hati keras sikit. somi beli barang yang wajib didiskusi tanpa pengetahuan... memula beli aircond da siap pasang baru iols perasan. a day after that, heols beli projector pasang dalam bilik.. pung tanpa pengetahuan iols. iols takdela kejam sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:16 PM | Show all posts
masa awal2 kawin aritu kerap jugak laaa gaduh/majuk......
ye la...teman ni anak bongsu....org kata anak bongsu ni...selalu dia pk dia ja yg betul....
mujur la....hubby OK.....layan jugak laaaa....rajukku....

la ni....bila lama x gaduh rasa rindu plak nk gaduh..tp masalahnya..tade apa yg nk digaduhkan..semuannya running fine...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2011 01:17 PM | Show all posts
Reply  freekey


    iols hati keras sikit. somi beli barang yang wajib didiskusi tanpa pengetah ...
nuryakmal Post at 24-10-2011 13:15


tp weols hampir setiap hari ada je selisih faham & merajuk kekdahnya.... ekekeke
   

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2011 01:18 PM | Show all posts
dah ada thread seumpamanya (akula author tu hihiihi).. tapi layannn..
ko nye poll lagi spesifik git ...
ParinAmat Post at 24-10-2011 13:13

ehehe tq... so ko vote Seminggu Sekali kan?

sexplanation?

   

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:19 PM | Show all posts
Reply 8# freekey


    ooo iols takde la bergadih setiap hati.. tak besh gitew... kalau gado besar, mekaplap pun besh{:4_181:}{:4_181:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2011 01:22 PM | Show all posts
Reply  freekey


    ooo iols takde la bergadih setiap hati.. tak besh gitew... kalau gado besar ...
nuryakmal Post at 24-10-2011 13:19

tp most of the times lepas gado kitorg terus BD rentetan drpd aksi pujuk memujuk tu.. hahahaha

   

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:24 PM | Show all posts
Reply 11# freekey


    biasakla baru kawen, iols agak kalau da umur 40-60tahun tu takde nye lepas gado terus BD---- sempoootttt
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:34 PM | Show all posts
masa awal-awal kawen dulu adalah dalam sebulan tu 1-2 kali. time tu pulak pregnant. hormon tak balance kot.
sekarang ni jarang2 sangat. kalau merajuk pun tak sampai sejam. lebih banyak berbincang secara matang. tak adalah gaduh bertekak, jerit2 semua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:34 PM | Show all posts
Reply 9# freekey


    nape ko gaduh hari2 freekey?

bagus gak kalo aku kongsi serba sedikit..
-time dia cakap aku wat tak dengar (sebab benda sama ulang banyak kali.. aku bukannya budak kecik nak kena parroting each time).. alasan dia sebab aku suka bertangguh hehhehehe

-time dia citer pasal kawan dia aku bangkang, sebab aku suka bagi idea dlm perspektif yg aku tau dia takkan suka dengar.. org pompuan ni kalo bercakap, dia nak org bukan stakat mendengar, tapi nak kita jadi supporter dia.. tapi aku cakap bukannya purposely utk buat dia hangen (kadang2 sengaja gak sebab suka nyakat dia), tapi nak dia tengok dari perspektif nonsupporter dia.. baru leh nampak angle yg lebih wide..

-aku ni manja orgnya, wife aku tu tegas sket tapi tak bermaksud takde perasaan. kalo tension aku biasanya gi billion atau jusco utk window shopping, especially toy store cam toys r us tu.. terapi minda lebih kurang ihihihihi.. pon aku suka gi tempat2 ala2 gardening/household utilities/perabot kayu.. pun utk window shopping smbil rembat2 benda yg leh dirembat hihiihih..

-istri kalo tgk somi marah2, jgn bangkang.. diamkan aje.. tunggu dia cool down baru voice out.. jgn lawan api ngan api.. bini aku bila tgk aku marah2, dia hangatkan lagi.. cubit+tampor mmg konfirm ada la.. ala mcm sesetengah forummer2 FD ni gak le.. pastu kena cantas kedit duk kepoci announce sana sini hahahhahaha.. ehh dah melalut aku neh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 01:36 PM | Show all posts
takde per hal aku sengaje cari pasai gaduh.. br la thrill, kalu graf mendatar jek, boring wohh..{:4_232:}
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 02:00 PM | Show all posts
buat masa skrg nih aku vote no. 7 ... mada kedepan tataw lagik...

errrr...lama tak gado...rasa cam nak carik pasal nak ajak gado plak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 02:13 PM | Show all posts
tak tentu. masa awal2 kawen dulu kira kerap berbanding skrg. kalu gaduh hb yg cepal cool berbanding aku.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 02:51 PM | Show all posts
vote for.... TAK TENTU

masa awal2 kawin, kerap le kottt... dah lama2 ni, gaduh as and when needed je la... tak kuasa haku benda kecik2 pun nak jadi hal.. baik buat benda2 berfaedah..

normally kami gaduh over the fon or by texting jek.. jumpa face to face, ok dah.. anak2 dah besar, taknak bagi contoh teruk sangat, sebab kalau kami gaduh, perkataan tak sepatutnya keluar, boleh keluar la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 03:06 PM | Show all posts
mul vote HAMPIR SETIAP HARI....hari ni pun gado...

orang cakap bila PJJ ni..sesekali balik haruslah berkaseh sayang kan..mul pun fikir macam tu..yelah sesekali dia balik..mestilah plan nak bawak anak bini berjalan kan..ini tak siap dia nak ajak adik sepupu mul berjalan sama..dah tu tak mintak pendapat mul pulak tu..:@..pastu adalah benda yang dia buat menyakitkan hati mul..isshhh rasa macam taknak balik rumah pun ada arini..mul rasa lagi baik dia dok jauh dari dekat buat nyakitkan hati kan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 03:15 PM | Show all posts
dah vote.. masa mula2 kawin dulu rajin gak gaduh.. tp anak pun dh nak masuk 3... dah cool dah.... gaduh2 manja jer.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092095s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list