JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51671
View
245
Reply

[Tutorial] Memulakan Perniagaan di eBay.com

[Copy link]

Author: Kamen_rider       Show all posts   Read mode

Post time 27-8-2012 03:22 AM | Show all posts
thexboy82 posted on 6-8-2012 07:29 PM
Nak tanya...

Sebagai seller, Klu nak guna penghantaran melalui

Pilih standard or economy..

jgn pilih expedited shipping...

tp depend la kat negara mana ko listing..kalau ko listing kat Malaysia then buyer datang dari Malaysia..xder masalah ler ko nak pakai expedited shipping..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2012 03:26 AM | Show all posts
Aku kasik korang 1 site yang korang leh guna pakai utk research..

Carik niche kat ebay..

http://whats-hot-weekly.com/

BTW nak tanya korang..korang main ngan dropshipper ker or main fizikal..

kalau main Dropshipper korang play niche2 POD ker? (Print On Demand) macam AN (Artsnow) tu la..

or korang jual barangan fizikal lain?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2012 08:42 AM | Show all posts
untuk dropshipper..kalau baru nak belajar..boleh cuba artsnow.com..atau laman web dropship yang aku dah bagi sebelum ni..boleh cuba tengok..sekarang offer akhir tahun memang lumayan...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2012 07:23 AM | Show all posts
bila dah buat listing d ebay, kena byr insert fee terus kan? brp lama utk tgk item kita mula display? sy ada listing brg, tp xde pape keluar. dkt inbox pun xde msg pape utk bgtau status listing. lg satu, sape yg biasa guna escrow? nk tau gak fee dia camne?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2012 07:47 AM | Show all posts
lg satu xbrp faham selling limit. sbnrnya utk new seller brp selling limit yg diorg tetapkan. ada baca kat ebay, tp kabur. dia xletak pun brp listing blh buat, dan max sale. ke sy yg xnmpk. cuma yg pasti mmg ada limit la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2012 03:04 PM | Show all posts
gdah posted on 1-12-2012 07:23 AM
bila dah buat listing d ebay, kena byr insert fee terus kan? brp lama utk tgk item kita mula display ...

segala fee bayar setiap hujung bulan bila ebay hantar invoice..masa tuh kena bayar..

biasanya item akan display dalam 2 jam..tapi kadang2 lepas linsert new depa terus listing..ada jek masuk dalam listing..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2012 03:06 PM | Show all posts
gdah posted on 1-12-2012 07:47 AM
lg satu xbrp faham selling limit. sbnrnya utk new seller brp selling limit yg diorg tetapkan. ada ba ...

Selling limit newbie biasa dalam 5 item permonth...ada macam2 selling limit..ada yang limit per category..per sales..per item...



Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 07:28 AM | Show all posts
Kamen_rider posted on 3-12-2012 03:06 PM
Selling limit newbie biasa dalam 5 item permonth...ada macam2 selling limit..ada yang limit per ca ...

bnyk nyer limit. total cost limit usd250 kan? hmmm... xleh nk list brg bnyk2. nk buka akaun bnyk2 mls la plak. klu blh bnyk akaun, guna 1akaun PayPal je, kan senang...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2012 09:02 AM | Show all posts
klu kita nk create 2 acc ebay, almt rmh kena pinjam almt org lain la ye. then PayPal pun sama? means kena verify guna diff cc kan? tp dorg xleh detect ke sbb walau diff cc, tp nama owner tu sama?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2012 01:50 PM | Show all posts
gdah posted on 9-12-2012 09:02 AM
klu kita nk create 2 acc ebay, almt rmh kena pinjam almt org lain la ye. then PayPal pun sama? means ...

Yup..mesti semuanya berbeza..termasuk penggunaan laptop atau pc...kalau dah bukak akaun 1 kat pc 1..akaun 2 kene bukak kat pc lain..

tapi ada cara stealth bukak pakai 1 pc jek..sebab ebay akan detect 1 ip, cookies..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 09:04 PM | Show all posts
Kamen_rider posted on 6-11-2011 09:28 PM
Reply 39# c_manis

mcmana nk embed image yek? sy try buat, xkuar pun gmbr. sy copy dr photobucket.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2012 10:22 PM | Show all posts
gdah posted on 13-12-2012 09:04 PM
mcmana nk embed image yek? sy try buat, xkuar pun gmbr. sy copy dr photobucket.

nak embedded image kene tukar daripada compose ke html view..paste kod embedded kat situ, pastu tukar balik ke compose..

atau kalau ada html editor cam kompozer ke..buat kat situ dulu pastu copy paste jek dalam description..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 01:04 AM | Show all posts
klu ebay htr notis utk verify identity, tu kenapa ye? risau jugak nk bg salinan ic kat diorg. korang ada kena camni x? adakah tu prosedur biasa dlm ebay? sy br je daftar acc ebay uk. br je listing brg, dah trs dpt notis ni. confius gak la Last edited by gdah on 14-12-2012 01:08 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 01:05 AM | Show all posts
Kamen_rider posted on 13-12-2012 10:22 PM
nak embedded image kene tukar daripada compose ke html view..paste kod embedded kat situ, pastu tu ...

thanks kamen... hehe.. nnti nk try.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2012 10:44 PM | Show all posts
gdah posted on 14-12-2012 01:04 AM
klu ebay htr notis utk verify identity, tu kenapa ye? risau jugak nk bg salinan ic kat diorg. korang ...

tu prosedur biasa..takpe..scan jek IC..pastu bagi kat ebay / paypal..untuk verify jek..

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2013 11:18 AM | Show all posts
Bro kamen riser,
bole share kn x ebay shealth 3.0 tu?

thanks
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 01:37 PM | Show all posts
Hilang mood bila ada soalan tapi letakkan statement macamni "maaf kerana tanya soalan bodo",kenapa boleh cakap mcm tu,bertanya lebih baik dari tak tahu tapi diam,banyak tanya tidak semestinya menunjukkan kita bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 01:56 PM | Show all posts
Salam bro Kamen_rider  saya dahtar paypal guna debit kad,yang saya tahu debit kad xboleh terima bayaran,so kalau jual dekat ebay macamna saya nak terima bayaran dari pembeli,jika ada cara lain tolong terangkan.Saya nak try pohon kredit kad tapi xcukup syarat.terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2013 07:49 PM | Show all posts
syahmi100 posted on 20-2-2013 01:56 PM
Salam bro Kamen_rider  saya dahtar paypal guna debit kad,yang saya tahu debit kad xboleh terima baya ...

tuan

debit kad same fungsi ngan kredit kad..yang beza cuma debit kad kena ada duit dalam akaun baru leh guna..cam prepaid hp..

nak terima atau buat bayaran kat ebay di kena pakai paypal,,jadi debit kad tuh hanya untuk verify akaun jek..bila nak keluar duit dari paypal boleh transfer ke akaun biasa cam maybank..cimb..rhb..lagi murah caj berbanding transfer ke debit/kredit kad..

harap dapat membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 12:44 AM | Show all posts
Kamen_rider posted on 20-2-2013 07:49 PM
tuan

debit kad same fungsi ngan kredit kad..yang beza cuma debit kad kena ada duit dalam akaun  ...

fulamak,cepat je balas,ni yg best ni,kira saya daftar paypal guna debit cad masih boleh terima bayaran dari pelanggan melalui paypal la kan,suruh diorang send duit guna emel paypal btol x?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074989s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list