Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55649
View
245
Reply

[Tutorial] Memulakan Perniagaan di eBay.com

[Copy link]

Author: Kamen_rider       Show all posts   Read mode

Post time 2-7-2012 03:05 PM | Show all posts
Reply 100# star_karat


   wah...boleh dipakai jugak idea nih....tq start_karat! tahun bile u buat ebay charges murah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2012 03:42 PM | Show all posts
lama dah dulu, dekat 7/8 tahun dulu. dulu aku jammed kat ebay singapore sama ebay europe. Tu jam takda company2 besar masuk buat list.

Lagi satu try surf2 kat ebay2 overseas ni. Tengok apa barang yang agak laris dan yang kita boleh dapat murah2 kat sini. Dah tu kita masuk lah peranan kita. Ebay overseas masuk duit kasar, double2.

Kalau barang kulit tu nak2 kalau musim sejuk kat europe, ramai orang cari.
Kelebihan kita charge pos dari malaysia ni kira murah pada buyer2 europe.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2012 11:20 PM | Show all posts
Reply  ZoRRoHeRo


   teknik kotor yang mane..
Kamen_rider Post at 2-7-2012 13:55



    teknik nk dpt top rate seller tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2012 09:35 AM | Show all posts
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=660595&extra=

sila ke thread berkenaan untuk mengundi jenis air yg anda suka, ini hanya kaji selidik utk pengguna dan permintaan, harap dapat kerjasama anda semua, sila sertakan komen anda

sekian terima kasih
[Cari Info Kiosk]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2012 10:56 AM | Show all posts
Reply 100# star_karat


   Alhamdulillah...terima Kasih tuan perkongsian yang sangat - sangat berguna..terutama barangan kulit tuh..
untuk sunglasess cam rayban replica tuh,memang betul 7-8 tahun lepas income leh cecah 30K sebulan..masa tuh ebay sangat longgar..

tapi sekarang ni..letak jek nama sunglasses dengan gambar close up rayban, cepat jek kene removed pastu kena cuti rehat daripada ebay..

untuk pen replica tuh idea yang sangat berguna..aku tak pernah cuba..aku cuba dulu nanti aku bagitau result kat sini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2012 10:57 AM | Show all posts
Reply 103# ZoRRoHeRo


   hehe..teknik ni kena mintak izin daripada owner dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2012 10:58 AM | Show all posts
Reply 104# akughi


   aku suka air paip percuma...bulan2 tak payah bayau bill..nak bukak car wash..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2012 11:51 AM | Show all posts
owh...mane owner nye tu...marilag beri keizinan...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 12:38 AM | Show all posts
teknik nk dpt top rate seller tu.....
ZoRRoHeRo Post at 2-7-2012 23:20


top rate seller tgk beberapa criteria...yg ni buyer yg rate kita berdasarkan performance kita

Top-rated Sellers:         
  • Must consistently earn top ratings from eBay buyers for delivering excellent service, posting items quickly for a reasonable price, and providing accurate item descriptions.
  • Must sell $3,000 or more and complete a minimum of 100 selling transactions on eBay every year.
  • Are regularly reviewed by eBay for compliance with these standards



Ada cara lain ke utk dpt top rate..? sbb benda ni berdasarkan feedback yg buyer bg...

yg boleh saya bg tip cuma jual secara consistent dan make sure htr brg cepat...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 12:39 AM | Show all posts
Frequently asked questions

Why should I buy from Top-rated sellers?
Top-rated sellers have a track record of providing great customer service to eBay buyers. eBay regularly reviews the performance of these sellers to confirm that they continue to meet the programs requirements.

What is the difference between Top-rated sellers and PowerSellers?
Top-rated sellers are PowerSellers who consistently provide the best buying experiences to their customers. If you have previously bought from a PowerSeller and they have maintained a high level of customer service, they will automatically be included as a Top-rated seller on eBay.com.au.

Do sellers pay to be Top-rated sellers?
No, sellers must earn their Top-rated seller status by consistently meeting eBay's standards for excellent customer service. Top-rated seller status is not a paid placement or membership.

How can I become a Top-rated seller?
First and foremost, provide great service to eBay buyers. When you consistently receive high ratings from buyers and also maintain the sales volume requirements, you'll automatically earn Top-rated seller status. Learn more

What factors should I consider when buying from an eBay seller?
While the eBay Top-rated seller program highlights sellers who have earned a record of providing excellent service to buyers, buyers should follow the same best practices when buying from all sellers:

    review the sellers' feedback and detailer seller ratings
    review listing details and photos
    review the sellers' policies
    ask sellers any questions they may have about the item before placing a bid or making a purchase
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 07:32 AM | Show all posts
Reply 106# Kamen_rider


    owner tngh busy berebay tu mna sempat nk msk forum ni dah............dkt 3 bln dah tk msk......tkper bro owner tk kisah kot klu bro share dgn forumer len, PM sy pun tkper. Blh la.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2012 10:16 AM | Show all posts
Reply 109# peachRose

memang ikut requirement tuh kalau nak jadi top rates seller..cuma teknik jadi top rated seller secara pantas ni, kita manipulasikan requirement tuh...
kat ebay, seller dan buyer semua berebut nak feedback 5 star...so.kat sini la ada kebocorannya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2012 11:40 PM | Show all posts
tu dia mr kamen rider dh bg klu ckit..............trskan lg.....lg.....lg. Ni sj nk bgthu bg yg tk th.....terapeak free tlh kembali, blh la bt research smpai lebam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2012 12:22 PM | Show all posts
Reply 113# ZoRRoHeRo

terima kasih....terapeak la terbaik setakat ni...gabung ngan ebay complete listing dan search bid...suka tengok kaler2 hijau..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2012 12:29 PM | Show all posts
Reply 99# queen_asy


   cara pantas nak start ebay..aku rase ada bagitau tak kat post sebelum ni...takpe..meh aku update sekali lagi...
caranya ialah beli akaun ebay...

ada orang yang kerjanya buat akaun untuk dijual..harga pulak...ikut umur dan verifiy..kalo akaun ebay+paypal unverify biasanya murah jek..

dan kalo akaun masih baru...ada gak yang jual feedback..ikut lah berapa feedback nak..10 feedback dalam usd 30..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 08:39 AM | Show all posts
Reply 114# Kamen_rider

kamen rider brg bnyk pos negara mana.......?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2012 10:15 AM | Show all posts
Reply 116# ZoRRoHeRo


   israel...hehe....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2012 07:13 AM | Show all posts
pakai pos apa yer......? pos malaysia tk hntr brg kesana kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2012 09:50 AM | Show all posts
Reply 118# ZoRRoHeRo

pakai dropship jek..china,Us...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2012 02:43 PM | Show all posts
Ada negara2 yang kalau kita hantar pos, barang selalu tak sampai, hilang. Posmen punya kerja. Apa yang aku tahu Italy salah satu. Ramai orang dah kena dengan posmen2 Italy ni. Nanti buyer Italy discredit kau, tulis kau penipu lah, nama kau jadi busuk.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078253s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list