Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
56071
View
245
Reply

[Tutorial] Memulakan Perniagaan di eBay.com

[Copy link]

Author: Kamen_rider       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-4-2012 10:38 PM | Show all posts
Reply 80# #PenDrive

hehe..itu strategi pemasaran boleh digunapakai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2012 05:52 PM | Show all posts
lama tak jenguk benang aku ni...

setakat ni ada apa nak tanye? part listing aku belum tunjukkan lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2012 03:05 AM | Show all posts
apa charge2 yg dikenakan jika meniaga diebay? and if brg tak sell still dikenakan charge ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2012 03:30 AM | Show all posts
pernah jual di ebay..awal2 xreti nk mark up hrga...sekali lps jual tolak fees..jadi rugi pulak. Kena belajar lg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2012 11:46 AM | Show all posts
Reply 83# yong_ayie


   banyak caj..leh semak ebay page..selain ebay..ada caj paypal..
kalau barang tak jual. cuma listing fee je kena bayar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2012 11:47 AM | Show all posts
Reply 84# melaura

hiihi..biasalah tuh...aku pun same gak mease mula2..lupa nak tolak fee paypal ngan Final value fee..

sebelum nak letak harga...pi check kat www.rolbe.com, calculator ebay fee..nanti leh adjust bape % nak mark up..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 03:27 PM | Show all posts
perkongsian yang sgt2 bagus. sy pun blm cuba ebay, macam best jer.. mungkin kalau nak tambah ilmu, boleh dapatkan ebook Rempit Ebay v2. Otai ni buat RM11000 SEHARI, adoiii macam tak percaya jer!!  saya pun nak jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2012 09:56 PM | Show all posts
Reply 87# yatiemn

betul tuh..sangat setuju..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 09:09 AM | Show all posts
Reply  abechik1


   hehehe..bagus2..
1. nama akaun bank same tak pe..tapi jangan withdraw semu ...
Kamen_rider Post at 24-3-2012 21:00



  macam mana carenyer?...daku dulu jual jugak dalam ebay..banyak gak buyer..tapi masa ebay tgh free..hehehehe..skrg nieh smua dah expired.. ..baru nak try parking barang..kena belajar dr a to z plak..apa cara rempit yang guna modal tahap rendah yerp?.ci citer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2012 11:16 AM | Show all posts
Reply 89# remizati


   ebay malaysia jek free kan..yang lelain tuh ada caj..
cara pantas nak start ebay....beli je akaun ebay yang dah establish...ada orang jual benda ni...range harga dari usd25 ke atas bergantung kepada usia dan feedback..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2012 01:03 AM | Show all posts
tak penah jual
beli byk kali
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2012 12:13 AM | Show all posts
salam
Saya nak kongsi satu tip.
tak tahu la ada yg dah mention pasal ni.anyway, saja tulis untuk perangat2..
Ini berkenaan cara utk bayar ebay fee..
saya bukak store di Ebay.com.au
biasa utk byr seller fee, boleh buat byrn melali Paypal, CC, debit transfer atau cek.
Of course, since kita di malaysia, ada option Paypal dan CC je la..
Tapi masalahnya kalau nak buat payment utk seller's fee, tak dapat melali Paypal..kerana kemungkinan besar registration kita di ebay.com.my. JAdi selalu kena reject even fund dalam paypal lebih dari cukup.
So apa yg saya buat ialah login kat ebay.co.uk.
pastu gi kat My Ebay > Account > Seller Account > One-Time Payment > Paypal.
Kat ruangan berapa kita nak bayr tu, kita letak le exact amount. blh gak letak lebih atau kurang..
NNati bila payment dah dibuat, dia akan bg notifikasi yg kita buat payment utk Ebay International AG
So far, tak mengecewakanlah ...mmg berjaya sokmo byr fee pakai PAypal ni..melalui ebay.co.uk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2012 12:06 PM | Show all posts
Reply 92# peachRose

Wah..tip terbaiikkk...terima kasih banyak2...ni ebay.co.uk je ke..yang boleh? ke sebab ada register akaun kat ebay.co.uk..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2012 12:16 PM | Show all posts
Reply  peachRose

Wah..tip terbaiikkk...terima kasih banyak2...ni ebay.co.uk je ke..yang boleh? k ...
Kamen_rider Post at 27-6-2012 12:06


tak sure plak ebay lain..sbb selalu wat ebay uk jer..
sefahaman saya, kalau kita nak daftar, depa siap2 detect kita punya IP..so even kita bukak ebay.co.uk ke ebay.com ke utk daftar, dia akan redirect kita ke ebay.com.my jugak..kalau masa tu kita dalam malaysia..lain la kita mmg duduk di UK..baru ID kita tu masuk rekod di UK..
tapi takde masalah nak listing mana2 ebay pun..pakai satu ID...listing kat 3-4 ebay sites, takde masalah...boleh buat cara ni jika kita jual brg2 yg niche nyer berbeza2 popularitinya antara negara...
tip ni utk ID yg register di malaysia sahaja. sbb kalau ID register di UK/US/AU/CAN atau Europe..takde masalah tuk buat automatic atau one-time payment pakai paypal ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2012 08:23 PM | Show all posts
wahhh...kat cni pun ader ebay fan...blh share2 tips korg.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2012 07:19 AM | Show all posts
Reply  penjejak.badai

masa aku pakai AN..servis lembab..bagus lah ko masih ngan AN..aku pun nak  ...
Kamen_rider Post at 19-2-2012 11:16


bro kamen rider blh share tk teknik kotor tu....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2012 10:37 AM | Show all posts
Reply 96# ZoRRoHeRo


   betul tu...mehla share2....:-D
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2012 01:55 PM | Show all posts
Reply 96# ZoRRoHeRo


   teknik kotor yang mane..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2012 02:14 PM | Show all posts
Reply 98# Kamen_rider


   cara pantas nak start ebay....hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2012 02:18 PM | Show all posts
aku bagi idea...korang pergi kedai2 kulit kat depan gm kl tu, ambik lah topi2 kulit, beg2 kulit, jaket2....dah tu list kan kat ebay germany ker, ebay france ker, ebay us ker atau ebay sweden ker, ebay uk ker.  Nak hantar benda cam topi kulit, beg2 kulit pun tak berat charge pos dia. Buyer tengok charge posting murah dan dapat barang kulit murah mesti dorang beli. Lagi satu barang kulit ni takda jenama dan design dia bukan ciplak jadi senang list kat ebay dan export kat sana pun takda masalah.

Atau kalau berani pergi gm kl, ambik cam cermin mata, pen2 berjenama ciplak, list kan kat ebay europe,ebay oz. Tapi jangan letak jenama dia....kalau rayban korang letak jer sunglasses, perkataan rayban jangan letak, dah tu dengan gambar2 sekali satu close up pada perkataan rayban. Orang Oz, orang New Zealand suka barang2 ciplak ni. Guarantee masuk kaw2.

Aku dah tak kuasa nak buat ebay ni lagi. Sekarang layan kedai. Dulu aku buat duit ribu riban main ebay ni tapi tu jam tengah murah charges dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084746s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list