Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71403
View
1057
Reply

CLUB: AKU PUN NAK PEKNAN Vol 1

  [Copy link]

Author: teddystar       Show all posts   Read mode

Post time 7-9-2011 03:52 PM | Show all posts
ni thread citer kawin lama2 tak dpt anak ka? cam aku kan, klu duluk2 kawin terus dpt anak, sure anak ...
BingkaUbi Post at 7-9-2011 15:43



    adik freekey nih baru jah kawin, tu pun dia stress.. katanya sebab umo dia dah 31. Mak dah umo 73. Mak akak mati 60, cuma sempat tgk cucu dari anak yg mula2 kahwin jer. Tapi nenek akak dah umo 90 lebih, bukan setakat cicit, ciut pun dia sempat riba..Sekarang pun sihat walafiat.. Tok sah dok stress ngan soal jodoh, anak, ajal.. Yg penting persiapan cukup, bila masanya sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 03:57 PM | Show all posts
adik freekey nih baru jah kawin, tu pun dia stress.. katanya sebab umo dia dah 31. Mak dah ...
aaz Post at 7-9-2011 15:52

hehe mana tahu eh baru kahwin?

   

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:02 PM | Show all posts
priki.. ko bengang yerk time raya kena soal bila nk dpt anak?

relax la... malay society mmg mcm gitu peelnya....

belum kawin, disibuk2 tanya bila kawin
dah kawin, disibuk plak tanya bila nk beranak
dah beranak, disibuk tanya bila nk tambah anak
dah tambah anak, bila pulak nk tambah lg. x kan dua ajek n bla bla bla...

ko kawin belum setahun kan?

relax lah. pi honeymoon sana sini la dulu..... pi kundasang ke - sejuk2 best tu honeymoon
x pong pi bali.... amik villa ada private pool - leh la 2 pieces manjang
or ke mana2 lah...

kalau 2 thn x de apa2.... haa time tu la baru ko start enjin la... check/treatment apa yg patut ke apa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:02 PM | Show all posts
masa beraya baru2 ni,my biras kena berdas2..

she's been married for 3 years already,tapi belum punya anak,nak kata tak usaha..memang dia selalu buat test kat hospital,pergi ambil ujian itu ini..dua2 tak de masalah,tapi rezeki belum ada utk punya anak sendiri,kena la sabar..

yang sedihnya,masa salam2 tu we all duduk and anak2 i dok main kat situ,then this lady tanya kami,anak2 sapa ni..then i reply la semua tu anak2 i..terus dia pandang my biras and bertubi2 tanya soalan,kritik,so called tips and so on..mulut menceceh mengalah mak nenek!

i yang ada anak ni pun terkedu..muka my biras dah merah..i tau dia marah,seolah2 org keliling ni mencemuh dia tak berusaha..

dlm kereta dia ngadu dgn i,all i said was..andai tertulis dah takdir dia and hubby tak punya anak,then baiki hubungan dgn suami agar lebih erat,dari dok stress fikir kenapa,mengapa tak de anak..ni semua bukan kerja manusia,bila sampai masa Allah nak bagi DIA akan beri..

but,at the same time,jgn mudah putus asa..sentiasa usaha..

my cousin,dah 5 tahun kahwin,gugur few times..stress sungguh dia..kuasa Tuhan,finally Allah kabulkan doa dia,mengandung juga dia..punya la jaga bagai nak rak..dekat2 nak bersalin baby tak mo keluar,3 hari dlm ward bukaan 2 cm je..sudahnya terpaksa c-sect..

tak habis kat situ,as per today,dah 4 months usia baby comel dia..menangis tak berhenti siang mlm..cousin i dah stress betul..at times baby yang tak salah tu jadi mangsa herdikan dia..kalau balik kampung,memang kena berhenti 4/5 times..baby dia tak tahan lama dlm kereta..melalak je..kalau datang mengamuk,breast feed pun tak mahu..suara baby dah garau gara2 asyik menangis je..kesian sangat!

kalau ingat balik dulu masa dia teringin nak anak sampai menangis2..sekarang menangis juga,stress tak tahan...

anggap je la masa you and wifey belum sampai,jgn merintih sangat..kita tak tahu rahsia Allah ni..sampai masa silap2 berderet2 selang setahun anak you..

sorry la citer panjang,maybe tak menjawab soalan you tu tapi renung2kan lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:03 PM | Show all posts
hehe mana tahu eh baru kahwin?
freekey Post at 7-9-2011 15:57


freekey ni kan selalu buka topik. Akak tak follow betul2, tapi taulah.. masa tempoh bercinta ada topik. masa tunang kalo tak silap ada gak. Bila tau dah kawin, akak cakap alhamdulillah, kawin gak .. Tup2 dah kawin, buka lagi topik pasai nak dapat anak..hidup ni ujian freekey. Yg penting cara kita hadapi ujian. Jgn terlalu banyak pikir. Sian kat ur wife tuh.. U mungkin nampak luaran dia ok, kat dalam hati dia mana u tahu kan.. Pompuan nih, kalo nampak laki kalut, dia akan pendam jah kekalutan dan kerisauan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:09 PM | Show all posts
adik freekey nih baru jah kawin, tu pun dia stress.. katanya sebab umo dia dah 31. Mak dah ...
aaz Post at 7-9-2011 15:52



mak dia umo 73, dia umo 31...maknanya mak dia beranakkan dia masa umo 42 which 11 thn tua dr umo dia skrg...satu2nya adik aku skrg umo 22thn, beza umo dgn aku 13thn, masa lahirkan dia omak aku umo 43thn..... kesimpulannya, selagi TT blom masuk umo 40thn, dia jangan la stress ya amat sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:12 PM | Show all posts
mak dia umo 73, dia umo 31...maknanya mak dia beranakkan dia masa umo 42 which 11 thn tua dr u ...
BingkaUbi Post at 7-9-2011 16:09



    exactly.. lagi pulak tt ni lelaki. org selalu dok cakap laki umo 70 pun masih mampu ada anak
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:14 PM | Show all posts
mak dia umo 73, dia umo 31...maknanya mak dia beranakkan dia masa umo 42 which 11 thn tua dr u ...
BingkaUbi Post at 7-9-2011 16:09

ya betol!! mak aku umo 42 waktu lahirkan aku.. i guess that's the reason for me of being freaky

having said that.. mmg aku tak pernah jumpa atuk nenek aku since aku baby lagi.. so i dont want that to happen

   

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:15 PM | Show all posts
exactly.. lagi pulak tt ni lelaki. org selalu dok cakap laki umo 70 pun masih mampu ada an ...
aaz Post at 7-9-2011 16:12

but the thing is my wife pun dah 30.. actually kitorang beza 1/2 tahun je pun

10 September ni nanti baru i 31.. She's on 5th March time kitorg kahwin..

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:19 PM | Show all posts
freekey ni kan selalu buka topik. Akak tak follow betul2, tapi taulah.. masa tempoh bercinta ad ...
aaz Post at 7-9-2011 16:03

ada wife luahkan aritu bagaimana perasaan dia yg sebenar.. dlm nada yg tenang she explained everything..

actually takdalah stress sgt pun.. it's just that it's normal thing kan pasangan baru kahwin nak menimang anak sendiri..

lagipun i'm just wondering.. if everything's ok.. does fate overwritten the fact? huhu..   

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:20 PM | Show all posts
but the thing is my wife pun dah 30.. actually kitorang beza 1/2 tahun je pun

10 September n ...
freekey Post at 7-9-2011 16:15


after 1 year, u gi jumpa pakar.. Jgn tunggu lama2. Hope u tak perlu pun jumpa pakar. You know what, my fren kahwin umo 40. Suaminya 50 an dah dekat 60. Dapat gak anak..
Now, jgn dok stress sgt. Fikir yg positif2 sahaja. Bersangka baik ngan Allah. In sya' Allah, nanti dapat khabar gembira, share lah ngan kami kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:25 PM | Show all posts
it's just that it's normal thing kan pasangan baru kahwin nak menimang anak sendiri..


    Tak juga.. Ada yang nak enjoy dulu berdua, saling mengenali antara satu sama lain sebelum decide utk tambah ahli keluarga.
    My fren ada yg stress macam u ni, masa tu muda lagi. Belum abis belajar dah kawin. Belum setahun, dah sibuk famili tanya bila nak dapat anak. Jadi tiap kali bersama dia dok stress jah sebab purpose bersama cuma utk dapatkan anak. Langsung tak enjoy.. Tapi bila dinasihatkan, tak boleh stress kalo nak conceive, dia belajar utk relax.. Alhamdulillah tak lama lepas tu dia berjaya conceive.. Ambik ko, lepas tu tiap2 tahun beranak..Mana nak belajar, mana nak urus anak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:26 PM | Show all posts
ttc punye facts nye ape?
marumaru Post at 7-9-2011 15:33

aritu ada jumpa pakar sakit puan..

hari Ahad.. masa tu doktor ada scan nampak telur.. suspected the egg will be released on the following Tuesday.

so in between we BD

but then, tak sampai 10 hari (after the Tuesday).. she started to have period again

   

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:28 PM | Show all posts
Post Last Edit by freekey at 7-9-2011 17:29

Tak juga.. Ada yang nak enjoy dulu berdua, saling mengenali antara satu sama lain sebelum de ...
aaz Post at 7-9-2011 16:25

yelah mmg stress tak bagus pun even for me as well..

honestly, dah 2 bulan time yg OK & optimum.. my baby wat hal... huhu..

tp kalau time2 yg biasa2.. dia steady je..

   

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:38 PM | Show all posts
u dont have to see the doctor each time wife rase ovulate..letih ooo wat vajayjay scan
ade few cara nak tau kita ovulate atau tak
1) white mucus discharge like egg whites kat vajayjay
2) lovey dovey mood.. rasa diri tu cantik sexy
3) temperature badan naik
4) beli alat ovulate tu.. pee on the stick kalau kuar dabel lines, she's ovulating ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:42 PM | Show all posts
Reply 32# freekey


    tak paham...
    BD tu ape?

  tapi itu ke facts nye..kecewa sebab tak jadi seperti yang di expect kan ek...

  try lagi la kut...
  itu je caranye...
don givap..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:44 PM | Show all posts
u dont have to see the doctor each time wife rase ovulate..letih ooo wat vajayjay scan
ade few cara ...
nuryakmal Post at 7-9-2011 16:38


my fren yg guna kaedah temperature nih, dia kata tensen asik kena amik temperature jah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:48 PM | Show all posts
Reply 36# aaz


    thats why akmal guna pee stick ngan white discharge tu..easier and accurate.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:03 PM | Show all posts
Reply 11# freekey

priki,umur kahwin tak menentukan dpt anak ke cepat la.my cousin kawen awal gile(after grad),sampai skang lom ade anak.dah 5-6 thn kot.rezeki di tangan Tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:22 PM | Show all posts
kawan aku plak, 12 thn kawin takde anak.... pastu biler dah beranak sekalik, terus beranak macam arnab.... dah umo 48 thn, bini umo 41-42 pun sibuk beranak kecik lagik... org tua2 dah relaks petang2 pi main tenis, weekend main golf, dia memalam sibuk tuko lampin anak, esok pagi dok bebel malam tadi tak tido lena baby meragam itu ini...... anak dia la ni 6 org yg paling besar baru 12 thn.......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094279s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list