Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141538
View
509
Reply

Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM

  [Copy link]

Author: kingcarlos       Show all posts   Read mode

Post time 20-10-2011 11:56 AM | Show all posts
hmm...tahun 2004...aku duk UKM 4 bulan handle dak plkn..kolej kajai..tiap2 mlm kluar main snooker....balik kul 3,4...x penah plk jumpa..alhamdulillah...pastu lepak kat FTSM dlm 1 tahun 1/2..ngan FUU...kelas mlm..ok je..xde pape..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 02:43 PM | Show all posts
sebenarnya...aku sendiri pn xtau nk cakap area mne yg seram kt highway SILK nie...mungkin malam tu,malam 'bertuah' aku kot...tp mmg pernah aku dengar pasal kisah 7 puteri tu....laluan die dr penjara sampai ke fly over ke sg long tu.... tp kalau ikot jalan ke sg long tu,kadang2 kalau lalu sorang2 memang rase jalan tu xkan ade penghujung...sebab tu lah jalan aku nak ke KL.....malas nak ikot bndar kajang....jammed memanjang .................. hahahahahahaha




ada lagi kisah......mngkin orang kajang prnah dgr kot...heboh dlu skali pasal ade orang nampak hantu monafendi kt area2 kubur sg kantan tu......
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 03:27 PM | Show all posts
aku dok kat jalan 3/5..mmg agak dkt la dgn umah minangkabau bumbung biru tuh..dah 20 tahun aku stay dkt bangi ni..alhamdulillah la stkt neh walao aku balik lewat mcm ne pun,lalu area rumah tu blom terserempak lg lah dgn cik pon..klu bole mmg xnak pun..{:4_186:}
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 03:30 PM | Show all posts
meh sini ai komopemkan...mmg ye jawapannyer...sbb tu ai ckp if kene timing bulan dan hari n ...
syahoney Post at 14-10-2011 15:36



    huhuhu..tu laluan ak g keja balik keja tu..apsl cte kat cni ade kaitan dekat2 ngn ak je..dok pulak kat seksyen 3 tu..huwaaa..skeri nih..  
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 03:30 PM | Show all posts
Reply 76# arm_run

kat jln dari sek8 nak ke bualtan sek7 tu kan mmg ad kuil india belah kiri bertentangan ngn padang golf
tapi jln masuk dalam skit .... mmg ramai yg kena usik kat situ

kg sg merab lg la
area kg limau ap ntah situ mmg ad pkampungan bunian
so no wonders la hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 03:32 PM | Show all posts
Reply 85# shiri


    tue lah..aku mmg x paham la nape nak kena buat kuil kat ctu..lg 1 kuil sblh hospital serdang tuh..ishh..kadang bila tgk kuil ni lg menakutkan dari tgk tokong
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2011 11:58 AM | Show all posts
kat kajang kan ada taman J.. kat area kantan permai tuhkan.. ak nih ngaja tuisyen kat situ n masa balik  or masa pi (ingat-ingat lupe) anak2 murid ak yg  darjah 2 n 3 lari msk pusat tuisyen sbb die nampak  mende putih belakang seat kete.. kawan ak... kete tuh lah ak selalu tmpg ulang alik p ukm
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2011 09:22 PM | Show all posts
Reply 87# lonso


hihihihihi....kite tau 'taman J' tu tman perr.....ade kenangn mistik jugk kt taman tu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 12:11 PM | Show all posts
terowong tu aku slalu lalu time kecik2.. aku sekolah kat senksyen 2, rumah seksyen 3.. masa tu sekolah seksyen 3 xde lagi.. masa  zaman dulu terowong tu meriah dgn budak2 pegi n balik sekolah.. bila sekolah seksyen 3 dah buat..

rumah yg korg kata minangkabau tu rumah member aku..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 02:58 PM | Show all posts
Reply  arm_run

kat jln dari sek8 nak ke bualtan sek7 tu kan mmg ad kuil india belah kiri bertent ...
shiri Post at 20-10-2011 15:30


yg dekat dgn tempat kumbahan kan kuil tue
sekrg siap ada banner lagi utk diwar2kan ada kuil dalam tue
takat nie belum lagi havoc cam kat serdang tue tapi still rasa x selesa sbb leh menyebabkan kesesakan dan sekrg klu lalu malam rasa berdebar2 lak, klu dulu ingatkan kera aje yg bergayut tapi sekrg dah ada beruk lain yg kat situ, yg x best tue mata merah gigi tajam lak dok perati aje dari celah pokok dan semak
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 06:20 PM | Show all posts
aku ex burhan

kat situ la aku nampak benda putih terbang....huhu

dan kat situ jugak aku kena kacau kat bilik hostel

nak citer, rase serm jek
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 06:29 PM | Show all posts
Reply 46# kingcarlos

ko baru grad ek?
akak dulu selalu je balik lewat2 malam....kdg kul 2-3am dr kejut sebab buat final project.....alhamdulillah, ok jek

tp ada gak yg citer psl tasik tu.....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 10:09 PM | Show all posts
Reply 92# iza_yuss

kak iza..

sy pon tinggal kan burhan...first year tak leh bwak kete...
tp YDP kata kalau xnak kene saman..pi lah parking kat kwasan lapang bwah bukit sebelah puasat kesihatan tu...


ade tu nak pi KDO memlam kene lak amek kete kat padang tuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 10:28 PM | Show all posts
Reply  iza_yuss

kak iza..

sy pon tinggal kan burhan...first year tak leh bwak kete...
tp YDP ...
makita Post at 23-10-2011 22:09


errkkkk.....akak sebut balik lewat malam tu adalah dr blok hostel yg 4 tingkat tu ke flatlet.......ekekekek
antara hostel 4 tingkat dengan flatlet la akak nampak benda putih torbang.......mase tu ngan besfren akak....huhu

dia terbang dari pokok buluh kat kolam kecik belakang hsotel ke tengah2 blok flatlet,,......pastu x nampak dh....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 10:45 PM | Show all posts
Reply 94# iza_yuss


   hahaha..sy skrg tgal kat tingkat 4 tulah....mengadap flatlet tu...selalu gak dgr minah2 ni jerit mcm kene kejar sesuatu...tp sy malas nak tgok apahalmya...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 10:58 PM | Show all posts
Reply  iza_yuss


   hahaha..sy skrg tgal kat tingkat 4 tulah....mengadap flatlet tu...selalu ga ...
makita Post at 23-10-2011 22:45

yg tu saje gedik2 kot....hehehe

penah jugak, akak tdo bilik member kat tingkat 2.....bergayut tepon punya psl...tdo lambat


mase nak tdo tu (akak tdo bawah, sbb x suke himpit atas satu katil....huhu).....sekalik, baru je nak terlelap....dengar ppuan mengilai (bukan ketawa gelak2 ek....mengilai!!!).....dan2 akak tepuk member atas katil suh dia tepi skit.....tdo same2....


akak ni kalo dh penat terkejut, senang nak tdo.....bes plak tdo pastu
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:40 PM | Show all posts
Reply  arm_run

kat jln dari sek8 nak ke bualtan sek7 tu kan mmg ad kuil india belah kiri bertent ...
shiri Post at 20-10-2011 15:30



    ooo ada kuil ke kat situ ke? laa baru ai tau.... tak penah perasan /amik tau pun. walaupun dh duduk di bangi hampir 10 tahun.

no wonder laa pernah terjadi dlm 5-6 thn yg lepas, masa tu anak ai baru berusia 2 tahun lebih. tgh kitaorg lalu area ni (seksyen 8), tiba2 anak ai boleh cakap 'mama, nape kawan adik ada kat situ?' dia panggil adik laa'...sambil tunjuk hala ke semak tu hishhh mmg terkejut, cepat2 ai cakap kat anak 'mana ada kawan, takdelah'....sambil bagi signal suh hubby bawak kereta laju sikit melepasi kawasan tu. masa tu dah lewat petang or maybe baru lepas maghrib....ai dh x ingat...yg pasti dah hampir gelap.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 01:02 PM | Show all posts
sebut pasal Bangi nih dulu aku pon penah belajar kat kolej Montevest Sibertek..masuk dalam sikit dlm kawasan kelapa sawit..dekat komuter UKM Bangi..kiranya belakang UKM lar..dan tempatuh jugak jadi tempat penginapan sesetengah pelajar UKM dan MMU student..
ingat lagi masa minggu orientasi petang tuh kita orang berlatih kawad kaki..
pastuh malam around 2 pagi kita orang dengar benda tuh buat apa yang kita orang buat petang td..memang jelas sangat2..seram sgt smp malam tuh kitaorag tido bekongsi bilik..
kawasan situ mmg seram banyak blok terbiar dan tak berpenghuni..

sekarang nih kolej tuh dah ditutup dan tempat tuh dah tak berpenghuni dengan banyak blok nya kat situ..tak tahu lar apa yg terjadi sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 01:48 PM | Show all posts
Reply 64# syahoney


owh patut la rumah tu tetap kukuh dan kawasan keliling dia bersih...
rumputnya x pernah tinggi2 = dulu aku fikir. ukm la yg jaga rumah tu

aku selalu la lalu depan rumah ni kalau nk pi salak tinggi. time aku dok bangi
skrg tidak lg...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 01:55 PM | Show all posts
agak2 ada x sapa2 yg rajin.... tangkap gambar

1) rumah minangkabau
2) terowong jln 3/4
3) rumah pasak jln bangi lama tu

aku neh... harap jek dok bangi 10 tawon...... 1999-2009

rumah pasak jln bangi lama jek yg kompem aku tau....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list