Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141400
View
509
Reply

Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM

  [Copy link]

Author: kingcarlos       Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2011 02:13 PM | Show all posts
[quote]rumah pasak dalam kebun sblm simpang UKM (jalan lama) tu takde citer ker?
peachRose Post at 13-10-2011 16:55 [/quot

rumah tu bukan ke milik kerabat mana tah dah lupa...situ banyak citer tu...sesape berani kalao kene timing n bulan n hari nanti nampak la pompuan2 cantik bermain2 kat situ...good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 02:15 PM | Show all posts
nah sila la baca benang nih...

http://mforum.cari.com.my/viewth ... i%2Blama&page=1


if possible mod merge je la....~ trimas
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 03:13 PM | Show all posts
[quote]rumah pasak dalam kebun sblm simpang UKM (jalan lama) tu takde citer ker?
peachRose Post at  ...
syahoney Post at 14-10-2011 14:13


A'AH..THIS ONE LA..
KERABAT KELANTAN PUNYA UMAH..
last week gi konvo adik aku di UIA...tapi stay umah abg aku kat teras jernang..
isnin tu htr dia gi stesen komuter ukm...lalu le rumah pasak/rumah warisan ni..semacam jer..hehe
adik aku ckp kaw ni ada bunian duk sbb kg depa kat atas bukit ukm tu nak dibuat bangunan permata(ahkak pink punya projek tu)
HARUN DIN KAWTIM N DIORG PINDAH KE BWH KE KAWASAN NI..
tatau le betul ke idak..ada yg nak confirmkan citer aku nih?
anyway..jalan ni mmg serem skit bila lalu..tambahan plak rumah tu pun ada cieter mistik dia yg tersendiri kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 03:36 PM | Show all posts
A'AH..THIS ONE LA..
KERABAT KELANTAN PUNYA UMAH..
last week gi konvo adik aku di UIA...tapi st ...
peachRose Post at 14-10-2011 15:13



   meh sini ai komopemkan...mmg ye jawapannyer...sbb tu ai ckp if kene timing bulan dan hari nampak la awek2 cantik bermain2 kat situ,,,
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 03:41 PM | Show all posts
Aku 4 tahun keje kat BBB...dekat ngan maybank,pejabart pos...
ada gak lalu kat jalan teras jernang tu...nasib baik xde apa2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 04:08 PM | Show all posts
meh sini ai komopemkan...mmg ye jawapannyer...sbb tu ai ckp if kene timing bulan dan hari n ...
syahoney Post at 14-10-2011 15:36


betul la ek..
adik aku ckp ada dlm 50 famili gak...
aku lalu kul 8 pagi rasa serem..lom kul 8 malam...
OT jap : si Ray tu dah stop FPing kan?
merajuk hapa ke mamat tu...
gambar2 umah tu dlm FP dia mmg marvelous...
tapi sedey juga bila baca citer dia pasal umah ni...
legacy family dia yg x dapat dia nak amik balik..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 04:11 PM | Show all posts
betul la ek..
adik aku ckp ada dlm 50 famili gak...
aku lalu kul 8 pagi rasa serem..lom k ...
peachRose Post at 14-10-2011 16:08



   yupp citer pasal umh ni mmg mcm sedeh skit sebab tu HARTA kot..last2 jadik mcm tuh...lepas tu rumah tu bukan terbela sangat pun...maybe sebab tu dah berkampung lak 'org2' lain kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 11:41 AM | Show all posts
Assalamualaikum smue...
tgk tajuk benang nie ade cerita pasal bandar Kajang. tpi stakat nie xde pn sorang yg nak ceriter pasal bandar Kajang.so,sbgai pioneer bandar Kajang,nk citer sikt la ape yg pernah aku alami selama jadi penduduk bndar kajang.

cerita 1:

nie cerita masa zaman kegelapan dulu la..(zaman sekolah2..zaman bru nak naik la ktekan...). antara tempat yg peymes kat bandar Kajang nie semestinya Penjara Kajang. bnyak jugk la citer psal penjara nie...antara yg peymes psal hantu tali gantung. mule2 aku mmg xpnah amik pot psal bnda2 nie..mlas nk pkir. adalah satu hari 2,aku lepak2 ngn membe aku kt rumah die dlm kuartes penjara 2. (msa nie penjara kajang boley lagi bg org luar msuk sng2 mcm tu..jnji ade sticker je laa) mse tu da nak pkol 12 tgh mlm. oleh sbab penjara kajang nie ade had masa untk org2 luar lepak dlam,so aku pn cakap ngn membe aku nak bla lah...lgpn tengah lewat malam dah mse tu.so aku pn blik la naek motor aku.


mase tgh OTW blik tu..mse tu dekat area2 tembok tinggi yg memisahkan antara jalan ngn blok2 banduan.tetibe jer motor aku wat hal..lampu motor aku terpadam.aku igt mentol terbakar ke ape kn...so berenti la jap kt tepi jalan..nak cek2 laa, sbab takut2 nnti guard kt pintu msuk penajara tu syak sumtin lak kt aku sbab bawak motor xde lampu. mase tgh cek2 tu, aku terpandang sesuatu kat tepi jalan kat tmebok tinggi tu...ade satu kelibat pakai baju hijau macam baju banduan. aku igt ade banduan kena wat keje amal ke mlam2 buta gini...tapi yg peliknya,xkn sorang jer..wadar penjara xde lgsung yg jga..da tu plak asyik tunduk bwah jer..so,aku pikir mse tu msti banduan terlepas...mse tu aku pikir la nak jadi hero kn.. so igt nk tgkp laa...mne tau dpt anugerah ke kn...hehehehe...


so pelahan2 aku pegi kt banduan tu..tetibe je banduan terapung skit2...smpi ke atas tembok tinggi tu dan terbang laju ke langit... yg pling beznyer, kt leher banduan tu ade tali mcm kena ikat untuk gantung,mata die terbeliak pndg aku...mcm kena gantung ... so aku pn cepat2 lari pg motor,terus stat n jalan....mse tu xpkir dah ade lampu ke x...asal hantu banduan tadi xkejar aku...itu pun naseb bek xekseden kat pintu msuk penjara...skit lg nk langgar palang pintu msuk tu...smpi rumah trus amik yasin plok kuat2 atas katil....kihkihkih..


(sori kalau bhase terabur...bru bgun tido nie)
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 11:06 PM | Show all posts
mcm2 seh cite hantu kt area nih.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 02:08 PM | Show all posts
actually,ade lg kisah2 yg pernh kita ni alami....tapi,kat benang nie ramai dok cerite psal bangi je....tapi kite nie sebagai orang Kajang,nak jugak la sibok.. xpela,nnti aku nk cerita pasal kisah aku alami jugak laa...xtau la nak ckap misitik ke...more kepada misteri kot...apa yg aku alami sendiri kat highway SILK kajang..orang bangi ngn kajang msti tau pasal highwat nie nyer....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 03:31 PM | Show all posts
Reply 58# muggleDylla


    masa sy blaja kt ukm pon, sy penah dgr cter nih.. ada kwn cter nmpk pocong kt bus-stop kajai tu... err.... awk ni kwn sy tu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 03:34 PM | Show all posts
Reply 70# xMuaZx


cer cter... cer cter...
br pg td lalu situ around 5am sbb nk amik kwn kt hentian kajang.. ada certain tpt tu tetiba rs meremang, tp agak nyer sbb sejuk pepagi plus aircond keta lg (bersangka baik)
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 06:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by muggleDylla at 18-10-2011 18:43
Reply  muggleDylla


    masa sy blaja kt ukm pon, sy penah dgr cter nih.. ada kwn cter nmpk poc ...
kelicap_biru Post at 18-10-2011 15:31



  kelicap_biru ko blaja batch bila n stay kat kolej mana? aku rasa x pernah story kat sape2 pon pasal ni..hehe..tp kot2 aku pernah cite tp hilang ingtan jap ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 09:54 PM | Show all posts
ok laa....nak smbung citer skit...antra tempat yg agak peymes la jugak Kajang..highway SILK Kajang...
cerita 2:
ok...nie cerita mase zaman dah kenal dunia laa....mase tu baru balik lepak2 kat bangi..tengok bola kt seksyen 15...mase tu dalam pkol 2.30 pg la xsilap....selalu klau balik lewat2 malam nie memang selalu nye ikot jalan bandar jer...ikot Kajang laa...tapi xtau kenape hari tu rase nak ikot jalan highway SILK tu....sbab rumah kite nie kat area sg jelok.so,klau ikot belakang tu kire mcm cepat sikit la smpai cume kena redah tol laa...niat sebenar2 nya nak usha2 awek yang kerja tol bukit kajang tu je sbnar nyer...hihihi .. mne la tau dapat sangkut sorang ke kan...


mase tu naek kereta laa..lalu tol bukit kajang tu...tp malang nya makcik la pulak yang jaga...aiiissshhhhh ..apekan daya.. so bile dah lepas tol tu,teruskan perjalanan...kat situ ade 2 jalan,yg turun bawah masuk balik jalan nak ke semenyih dan yang terus pg sg long dan juga ke rumah aku laaa...of cos la aku nak terus sbab aku nak balik rumah aku.... biler da smpi jambatan tu..teteibe jer aku terbau satu benda wangi..mcm orang pakai perfume yg kuat giler laa...tercarik2 la jugak kan mne datang bau tu... tertibe je ade pakcik lalu naek motor capuk c70 sebelah kanan aku...laju die sama je ngan keta aku...dan yang aku xley lupe sampai sekarang,penunggang kat belakang pakcik tu....seorang pompuan lengkap pakaian kebaya hitam emas.....muke die,wow!!lawa nyer..cara dudk atas motor pun ayu jerr......bau wangi die jgn ckap laaa...tergoda iman kite...yang peliknya,due2 xpakai helmet..da tu malam2 g2 plak tu....


bile da nak smpi kat susur ke sg. jelok...kite nie belok la...tapi,pakcik ngn pompuan tadi terus jer..ke arah sg long...biler pikir balik,berani betol diorang lalu situ malam2...sebab memang jarang orang lalu situ walaupn siang hari...mata kite nie ley je pandang pompuan tu sampaikn xperasan sikit lg nk langgar divider jalan mase tu....memang terkejut jugk laa...smpai terbehenti la mase tu...pastu bila usha balik dah xde da diorg dua...xkan laju sangat kot...rse nye kite nie bawak keta mase tu pun dalam 40km/j jugk la mase tu....bulu roma pn tibe2 meremang dan ape lg....drive laju2 blik rumah laa.....


mase tu bru la teringat cerita member yg ade kate highway SILK nie...laluan 7 puteri..puteri ape.....xtau laaaaaa....


(sori klau bahase kite nie tunggang langgang.....hehehe...)
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 12:05 AM | Show all posts
ok laa....nak smbung citer skit...antra tempat yg agak peymes la jugak Kajang..highway SILK Kajang.. ...
xMuaZx Post at 18-10-2011 21:54



   Kebaya hitam emas? seram okeyyyyy!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 11:43 PM | Show all posts
Reply 74# xMuaZx


Kat kawasan sebelum tol sg long tu selalu pagi2 ada org berenti amek air bukit..
x tau lak aku kat situ seram..
Lg kat area mane area hiway silk yg seram?
Pasal aku selalu hiway silk ni pasal aku keje kat bandar tek..

Kalo kat banda baru bangi membe aku dlu ada kena keja dgn benda putih terbang..
Tapi dia naik kete time tu dgn kawan2 dia blk minum kt seksyen 8 menghala ke roundabot seksyen 7..
nak blk Sg. Chua..time tu x de shoplot lg kat sebelah kiri..semak samun je..pastu blah kanan kawasan golf..
Pokok kat tepi jalan situ pon rimbun semacam je..tapi memang ada rasa lain je kalo lalu situ memalam..

Pastu kat sungai merab pulak, ni tokey woksop kete cite kat aku..masa dia mula buka woksop, memang
dia selalu tido sorang2 kat woksop coz nak jaga barang..bilik dia tido tu sebelah je dgn jln besar..satu ari tu
Dlm pukul 3pg dia terjaga dgr bunyi bising..dia jengah dari tingkap bilik dia..dia nampak backhoe tgh berjalan..
Lama dia perhatikan backhoe tu lalu kat jalan sampai ilang dari pandangan..tapi x nampak pon kelibat driver backhoe..
memang jelas nampak pasal lampu jln terang..trus dia menggigil sampai pagi pastu esoknye dia terus demam..
pastu da x brani dia tido kat woksop lg..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 08:19 AM | Show all posts
Reply 74# xMuaZx


   ishhh ko ni aku ni dah la dok kat area highway silk tu jugak muahahahaa..memang akan lalu tol singgit sg ramal b kalo nak blk umah..sblm ni rajin gak tetengah malam buta kiteorg sesaja pi bazaar mlm la..kdg tu pi kat downtown bukit dukung ke apa tah..jalan2 area sana nun memang sunyi kan..kalo pi tesco kajang or giant ke kan nak balik umah lalu jalan depan kajang perdana tu sunyi je jalan tu selalu rasa xselesa lalu situ huhuhuhu
kisah puteri 7 beradik penah gak dengar tp malas nak tahu lelebih memandangkan aku ni dah mmg bermastautin di sini huhuhu kang asik dok terbayang2 je
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 08:53 AM | Show all posts
Reply 7# Suchi


   erkkk...so scary.tp dulu ms kat asrama polisas kuantan pn slalu kena tindih.a'ah kan nampak lembaga hitam.org ckp tue hantu raya.tue bukan mimpi.tp biasenye kt akan antara sdr ngan xsedar.sbb penat nk lepaskan diri xleh.nk gerak lgsung xleh.kt akan tertido.tp next time klu awk kena lg, baca ayat kursi 3x. walaupn xdgr suara awk tue pdhal dah rase menjerit dah nie baca.kali ke3 baru ebnde tue akan beredar bangun dr menindih kita.
petua xkena tindih ialah, klu tidur terlentang, jgn biarkan dada kosong.kena letak mcm bantal kecik.pastu tdo kaki kena silang.biasanya bende tue akan tindih bila kt tdo terlentang.pastu tiap kali nk tidur, jgn pernah missed baca alfatihah, dan 3 kul.dan sapukan kat seluruh badan kecuali tapak kaki.

alhamdulillah sy skrg dah xpenah kena tindih lg sejak amalkan tue
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 08:59 AM | Show all posts
Reply 73# muggleDylla


    batch 2004-2007... 1st year dok hussein onn... maybe dgr dr org lain kot. huhu... tp dlu xpenah amik kesah pon
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:00 AM | Show all posts
Laaa yeke..aku baru je grad tahun lepas..maknanya bukan aku sorang la yang pernah nampak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106033s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list