Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141561
View
509
Reply

Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM

  [Copy link]

Author: kingcarlos       Show all posts   Read mode

Post time 12-10-2011 04:01 PM | Show all posts
sy ex-ukm jg  2004-2007.. penah duk kolej hussein ngn zaaba  penah jg kuar pkl 1-2pagi naik moto ...
kelicap_biru Post at 12-10-2011 15:10


sy dok situ thn 2006.... insyaAllah la xdek ape2... tenet weng je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 04:03 PM | Show all posts
Reply 41# zienur


    yup... insyaAllah xde apa2 even mmg jauh ke dlm + mcm creepy je mlm2.. penah balik kuliah kt FST jalan kaki lalu kejut semua tu.. alhamdulillah xde apa.. maybe ms tu niat kita nk study, xde fikir apa pon ;)
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 04:08 PM | Show all posts
Reply  zienur


    yup... insyaAllah xde apa2 even mmg jauh ke dlm + mcm creepy je mlm2.. penah ...
kelicap_biru Post at 12-10-2011 16:03



   insyaAllah.... dl pon slaloo kene blk mlm2 dr Klinik tuh... ape ntah kolej situ.... ingt da ape nm2 kolej tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 05:48 PM | Show all posts
dlu ms 1st year, duduk kt kolej hussein onn. lepas minggu orientasi, roommate ajak teman dia g jumpa senior (baru2 couple la nih ngn senior.. roommate tu mmg cun, mix sabahan + dutch).. so sy duduk kt satu bangku ni, dekat ngn tangga nk turun dectar. roommate ni duduk bangku lain, jauh jg la, baca novel.. dh abis dia date, dia dtg la kt sy.. so kitorg nk gerak balik bilik.. ms tu malam mggu, kolej lengang.. suddenly ada org pggl nm my roommate, perempuan, halus jek...

kitorg jenguk2 la ke tangga dectar tu, tp xnmpk siapa2 pon... ms tu kitorg 2org je kt situ.. lampu bilik2 kt asrama tu mostly gelap n xde nmpk bayang sapa2 pon kt tingkap or someone yg panggil td.. then suara tu bunyi lg... my roommate dh nk turun ke tangga dectar dh ms ni, tp sy tarik tgn dia.. sy wat isyarat tunjuk jam, pkl 12.15am.

then suara tu panggil lg, kali ni mcm dekat n serentak tu ada angin yg sejuk sgt mcm lalu kt kitorg.. xtunggu apa dh, kitorg lari masuk bilik.. amik wudhu' terus baca yaasin.. ms tu jg sy dpt tau roommate sy xpandai baca yaasin ni :cf: sy mmg jenis xamik tau sgt hal org, asalkn kwn yg bagus xajak sy buat bukan2 cukup la.. so mlm tu sy baca yaasin, dia duduk sebelah sy pakai tudung tp just dgr je (dia free hair)..

tp kitorg try fikir positif jek.. maybe betul ada kwn2 kuliah dia kot yg panggil.. n angin tu mmg agak nyer ms tu nk ujan kot... sbb tu sejuk (even xhujan pon mlm tu).. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 09:53 AM | Show all posts
malas nak taip semula...so saya c&p jer dari benang yg sblm nih

adakah apa yg sy alami nih termasuk dalam kategori gangguan ketika tidur??

segalanya bermula dari mimpi....berlaku hampir 10 thn yg lalu di sebuah rumah bujang

sy bermimpi buruk....bukan hantu..tapi satu entiti lain yang berbeza dr manusia..makhluk asing mungkin..sy diganggu makhluk asing yg ingin merampas sesuatu yg berharga milik saya.

saya jadi takut...bimbang kalau-kalau makhluk itu berjaya mencuri barang tersebut...natijahnya, saya tidak tidur semalaman (dalam mimpi itu ya)

saya kesiangan (masih dalam mimpi) dan makhluk tersebut masih mengintai-intai mencari peluang...andai kata saya terleka..sudah pasti dia berjaya merampas hak milik saya tersebut..

mungkin kerana marah akibat lama menunggu peluang..dia datang menghampiri saya...saya menjerit ketakutan...saya cuba sedaya upaya mengusir makhluk berkenaan jauh dari saya...di bibir saya ingin melafaskan "Allahuakhbar" namun tidak berjaya..bibir saya bagai di gam..

saya tetap meronta..melafaskan kalimah berkenaan tanpa membuka mulut...berulang-ulang kali...akhirnya sy terjaga dan kembali ke alam nyata...

saya menoleh mencari kelibat rakan serumah..tetapi tiada...rupanya rakan saya sedang mandi sementelah waktu subuh hampir ke penghujungnya...saya terduduk terkebil-kebil di birai katil...

usai mandi...rakan saya menegur..."ko cakap ngan siapa tadi?"
rupa-rupanya rontaan saya telah terbawa-bawa ke alam nyata...sy menggeleng lantas menjawab.."hanya mimpi"

beberapa kali juga mimpi sedemikian menjengan sy ketika tidur, dan sehingga kini sy sendiri tidak pasti apa yg cuba dirampas oleh makhluk berkenaan dr saya..

yg pasti..makhluk tersebut tidak datang dalam keadaan yg hodoh..sebaliknya lebih kepada figura tanpa wajah dan tanpa jasad


kejadian ini berlaku beberapa kali...ketika saya menyewa di seksyen 3 dan juga seksyen 7 bbb..seksyen 7 tu kat intana ria ke apa ke nama dia tak ingat dah...masa tu apartment nih baru lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2011 11:45 AM | Show all posts
pernah dengar pak guard ukm cerita.

cerita pertama : Dektar
masa tu ada sorang mamat nie datang untuk latihan muzik kalau tak silap masa Cancelor datang sambut hari jadi dia. so peralatan macam rebana and peralatan muzik tradisional tu mmg diorang pasang kat atas pentas dalam dectar tu. so masa menunggu tu, waktu magrib, yang paling best, tgh tunggu2 dia dgr orang main alat muzik kat dalam tu, sedap jerk. dia pun macam terpukau n layan jerk alunan muzik tu. pastu bunyi muzik tu jadi menyeramkan. terus dia tersentak, kalu ada bunyi muzik, sure latihan dah mula, do dia pun berlari masuk dalam dektar (ikut pintu yang berhampiran hussien on tu), sampai jerk pintu masuk, terus dia terkejut. sebab dalam dektar tu gelap n tak ada orang. so siapa yang main muzik tuh.

cerita kedua: Dektar
Selalu artis sukma selalu lepak kat sini. ada sekali tu diorang tgh buat latihan untuk teater kat dektar. pastu tertiba lampu tertutup. masa lampu tertutup, dia ngan kawan2 dia cuak la. sumer lari kuar. bila dah lari kuar. dia nampak ada sorang pompuan rambut panjang tengah pimpin 2 orang anak keluar kearah pintu lain. yang best. pompuan tu macam terbang sikit. terus batalkan latihan.

cerita ketiga : Dektar
Pak guard ada cakap, bilik yang simpan baju konvo kat dektar tu keras. ada jumpa jepun tak ada kepala, ada sorang budak silap nie ada sixth sense, so tgh latihan silat kat tepi dewan tu, dia tumbang. pastu dia nampak tepi dektar tu berasap n berbuih macam nak tenggelam. padahal tak ada paper pun.

cerita 4: Tangga kolej Ibu zain
ada orang nampak cik pon bertenggek kat tangga, pastu leh main buai2 kat pokok2 tepi tuh.

cerita 5 : fakulti kejuruteraan
ada orang nampak lembaga tak ada kepala masa main badminton kat fakulti tuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 01:16 PM | Show all posts
Reply 46# kingcarlos


    wow! dahsyatnya...siang2 main badminton pun dia muncul jugak ke...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 03:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by reewanie at 13-10-2011 15:16

teringt pulak insiden yg aku alami dulu. aku stadi UPM tapi tompang umah macit aku kt flat seksyen 7. sebelah flat aku ade apartment bergad. Dah tak ingt dah nama-nama nyer.

tingkap bilik aku mmg direct nampak pondok gad apartment tuh. so ade 1 mlm, biase la klu dok stadi smpai 2-3 pagi. tgh stadi, terdengar sore org pompuan mintak tolong. sore dia mendayu-dayu jek. mcm sore puteri buluh perindu (ke buloh betong???) mintak tolong dlm pilem laksamana do re mi tuh. kira mcm kuat jugak kot sbb aku kt tingkat 5 pom bole dgr dgn jelas.

byk kali dia mintak tolong, memule aku wat dek je. tp bila dah byk kali, aku pom jd risau. Risau bkn ape, takot kalau ade bebetul org dlm kesusahan kn. so aku jenguk-jenguk la kt tingkap. xde nampak pape yg unusual. Pak gad pom rilek dok kt pondok die. aku jenguk 2-3 kali jugak la sbb mmg byk kali dgr pompuan mintak tolong. takkan la pak gad tuh xdgr kn sbb aku dgr.

nak kate pak gad tuh yg memain, tgk pakgad laki jek. sore mmg jelas pompuan. last-last aku tarik simut, bum tidoq. malas nak pk mcm-mcm. haha. entah sore sape yg aku dgr tuh. kalau la ade unsur-unsur mistik, seb baik dia tak tunjuk dpn aku, klu tak, tgh jenguk-jenguk tuh, mau kejung aku kt situ.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 03:49 PM | Show all posts
Reply 48# reewanie


   ooh flat seks 7 yg byk2 tu kan..dulu aku penah dok situ gak..mujur duk sekejap je umh tu xbeh panas meruap2 je..biasalah umh kos rendah kan..rasanya kot kau dengar bunyi suara dr tv umah sebelah kot sbbnya biasa gak aku dengar bunyi2 suara mcm dlm tb kat umh sebelah memalam derang ngk tb..tp kalo suara lain tak tau la kan..area flat kat situ kan dulu 3-4 tahun lepas ade kes pembunuhan yg dia bunuh awek/tunang tu sebab cemburu ke apatah..tak silap arwah tu keje/belajar kt ukm cikgu silat ke apatah..
yang dia campak pisau tu kat sungai dekat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 04:00 PM | Show all posts
teringt pulak insiden yg aku alami dulu. aku stadi UPM tapi tompang umah macit aku kt flat seksyen 7 ...
reewanie Post at 13-10-2011 15:15



agaknyer suara pompuan yg kena bunuh dgn tunang dia tu kot... :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 04:03 PM | Show all posts
Reply  Suchi

Terowong tu terletak kat area rumah flat seksyen 3. belakang flat untuk budak ukm t ...
kingcarlos Post at 11-10-2011 08:50

nak menyampuk jap..

adakah terowong itu are jln 3/4?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 04:36 PM | Show all posts
Reply 49# Suchi

bkn sore tibi kot...sbb sblum tuh, aman damai jek...xde plak dgr bunyik tibi....tetibe ade sore mintak tolong...pastu klu tibi, musti ade dgr musik latar ke ape kan....ni tadek....

psal kes dak pompuan kena bunuh tuh, kt flat yg belah dpn sikit...mmg waktu aku dok situ, kes tuh baru-baru je jd...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2011 04:48 PM | Show all posts
nak menyampuk jap..

adakah terowong itu are jln 3/4?
tupin Post at 13-10-2011 16:03



    haah...kat situ la terowongnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 04:55 PM | Show all posts
rumah pasak dalam kebun sblm simpang UKM (jalan lama) tu takde citer ker?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 06:51 PM | Show all posts
Reply 54# peachRose


   yg mcm umah dahulukala tu yea..yg depan tu cam ade sungai ke apatah..huishhh laki aku ckp seriauu je dia lalu time senja kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 07:00 PM | Show all posts
Reply 45# cik_Sally


   huhu dulu sy menyewa umh flat yg bebetul berdepan dgn intana ria tu la..umh tingkat satu mmg hampir setiap kali tido siang cam ni la jadinya yaa mcm ketindihan kan..mulut bagaikan digam nak sebut ALLAH tu kemain payah sebaik shj dpt sebut terus terjaga..apa kah yeaa memang ianya something yg mengganggu atau kelumpuhan sewaktu tido?sbb kalau baca ciri2 sleep paralysis ni mmg sebijik mcm kena tindih ni..nampak something la..terdengar suara2 yg aneh n memacamlahh..ntahlahh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 07:37 PM | Show all posts
Reply  cik_Sally


   huhu dulu sy menyewa umh flat yg bebetul berdepan dgn intana ria tu la..um ...
Suchi Post at 13-10-2011 19:00



tak sangka pulak...ada orang lain pernah alami kejadian serupa...
masa sy stay di bbb tak pernah dengar pulak cerita tempat tu angker...

sekarang pulak baru tau ada banyak kisah seram/misteri yang berlaku di situ

banyak kali jugak..masa di rumah bujang..saya kemalaman seorang diri..

syukur alhamdulillah takde apa yang berlaku...

tapi acap kali jugak...bila tidur mengiring..terasa seolah tilam dipijak/dihenyak di bahagian belakang
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 08:22 PM | Show all posts
Aku RASA aku pernah nampak pocong kat bus stop kajai. Masa tu first year aku belaja, rempit naik moto balik dari KIY study lah konon. Dalam kol 1pg ++ masa tu, aku rasa jantung aku jatuh berkecai masa tu sebab macam dekattt sangat! muka xnampak sebab hitam legam, tapi taktau la pulak kalauitu mainan perasaan..huhu.. Sejak dari tu kalau aku lalu depan mana2 bus stop dalam UKM malam2 buta memang aku takkan pandang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 08:53 AM | Show all posts
Post Last Edit by Limao at 14-10-2011 08:56

     Mmm...bile sebut BBB ni memang ade kejadian yang memang tak bleh lupe. Aku study kat UKM 2 taun je dan duk kat Kolej Al Marbawi.  Sepanjang duk situ memang aku tak penah kena kaco tapi tengok orang kena kaco penahla.  


     Nak dijadikan cite, tahun last study dan lagi sebulan nak kena masuk koje balik, aku terpaksala dapat pengalaman nih .  Aku ade kawan yang koje pengasuh budak2 kat nursery kat Taman Universiti.  Harap korang taula kat mane ye.  Ekceli da lamela die ajak aku tido kat nursery die tapi lom ade kesempatan lagi.  Maklumla kawan lame n banyakla mende2 nak borak kan?
Memandangkan lagi sebulan aku nak posting koje, dan lepas ni mungkin aku da tak dapat jumpe kawan aku tu, aku pom setujula nak tido kat nursery 1 malam.  Pekerja kat situ ade 3 orang, kawan aku, orang sabah ngan orang nogori.  

     Ari tu aku sampai nursery die hari khamis, sampai ctu dah petang jadi budak2 yang diasuh kat nursery tu ade dalam 3 orang lagi duk tunggu parents diorang balik.  Untuk pengetahuan korang, tokey nursery tu stay kat nursery tu jugak tapi die ade urusan n terpaksa balik kampung.


     Aku cuma kenal kawan aku sorang je n baru cuba nak beramah mesra ngan akak2 sabah ngan nogori tu.  Menurut cite kawan aku, akak sabah ni da kawen n ade anak 2 or 3 kot...aku dah lupe.
Yang aku ingat, kembar pompuan nama manja diorang Kiki n Lala.  Salah sorang anak die tu bunian yang amik tapi ade malam2 tertentu anak die ni datang main2 ngan cakap2 ngan die.  Akak sabah tu dah pisah ngan suami die n merantau semenanjung cari koje kat bangi ni.  Anak die yang sorang lagi suami die kat sabah tu yang jaga.


     Aku pom nak tumpang p solat asar kat ctu tapi yang sedeynye (diorang sendiri yang ngaku) kawan aku ngan akak sabah tu ngan tokey nursery tu skali memang tak solat. .  Aku rase tak sedap ati dah.
Malam tu, lepas solat maghrib ngan isya', akak sabah tu datang cakap ngan aku tadi anak die datang cakap2 ngan die.  Anak die cakap suruh mak die solat macam aku.  Anak die marah2 kat die sebab die tak solat.


     Memandangkan aku ni jenis penakut tak hengat, aku pom takotla, aku cakap aku takot kat die.  Aku amik selimut siap2 nak tido (mase tu dekat2 kol 11 malam) sambil cakap takot2 .  Aku pegangla kawan aku ni, akak nogori tu normal je sebab die jenis berani kot.  


     Tetibe akak sabah tu dah laen macam, die marah aku, die tanye nape aku takot kat die n teros campak henpon die.
Kiteorang da cuak dah sebab die dah laen macam ghupenye
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 02:01 PM | Show all posts
haah...kat situ la terowongnya
kingcarlos Post at 13-10-2011 16:48

ok..dh jumpa terowong tu..

sebenarnya, saya dok kawasan umah flat tu, tp xpasan lak ada terowong tuh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079480s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list