Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141516
View
509
Reply

Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM

  [Copy link]

Author: kingcarlos       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2011 08:51 PM | Show all posts
... blh ka join...
x tau la nk cakap ngeri ke tak, tp mcm misteri gak...
ms tu naik gi kuliah malam (sy di ukm thn 1996-1999), so gerak sblm maghrib lg dr west country..
ms lalu kt kawasan perkuburan sg tangkas , nampak sekumpulan makhluk (sbb x tau la mnusia ke apa) berjubah coklat dr kepala smpi kaki keliling satu kubur....
sbb atas motor, diam2 je la.... tp mremang gak la bulu roma...
so, lps tu mmg x prnh pandang lg kawasan tu klu lalu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 11:31 PM | Show all posts
Reply 19# shiri


   puas nak imejin hok mana satu terowong tu..aku ni sokmo dah lalu area situ sebab memang selalu pi bangi..jajaps..terowong tu org boleh lalu tak ke terowong tmpt biawak je lalu..kalo lalu kat jalan raya memang boleh nampak ke terowong tu..sek jalan 3 bukan ke dekat ngan pasar pagi ke apa tah x jauh dr darul shifa semua tu kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2011 08:50 AM | Show all posts
Reply 22# Suchi

Terowong tu terletak kat area rumah flat seksyen 3. belakang flat untuk budak ukm tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2011 08:56 AM | Show all posts
aku teringat kisah seram masa belajar kat ukm dulu. membe aku punya pengalaman. aku duduk kat kolej Ibu zain, so malam tu kene siapkan asgment. so ada la member aku dari kolej lain. n salah sorang dari kris mas. so lepas habis study, kat bilik aku, member aku pun nak balik kolej dia. so masa sampai simpang nak turun dari bukit tuh (depan block A aspuri), dia nampak sorang minah ni jalan menunduk...yang tambah pelik, dia pakai baju putih macam telekung. member aper lagi... tekan minyak la...esok dia cerita kat aku. tapi aku tak percaya.

selang 2 malam, aku lak kene. time tu giliran wat asg kat kolej member aku. kat kajai. so masa nak balik tu menurun bukit kajai, ada satu bus stop. masa turun tu aku dengan jelas nampak sorang amoi tgh tunggu bus. masa tu aku naik moto. so sampai kat bumper jalan tu, aku break, bila pandang depan jerk, tgk amoi tu dah tak ada. aku pelik la, takkan sekelip mata jerk amoi tu hilang. so aku buat tak tau. sampai je betul2 ngan simpang tu, aku pandang sekali lagi bus stop tu. yang paling best, orang tak ada. tapi dengar suara orang gelak...kuat gila....mula2 perlahan. pastu kuat. pucat aku sampai bilik. esoknya amik mc....bukan sebab kene kacau. tapi asg tak siap lagi. hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 09:56 AM | Show all posts
Reply 22# Suchi

Suchi, hok kat pasor tu S2 ....
Petronas S3 tau?lepas dari trafik light simpang 4 petronas tu...
depan skit kiri kanan jln tu flat ...kanan s3, kiri s2 ...

dari jln xnmpk terowong tu sbb terowong tu bwh jln tu la
terowong tu utk laluan org la...utk budak2 skolahdari s2 nk ke skolah jln3 ...
next time klu dtg cobe bhenti kat flat belah kanan (dr petronas), s3 tu yg ad bus stop

then dr bus stop lintas jambatan besi (kat sini pon byk je hantu die) nk ke flat
actually jambatan tuseberang ank sungai ... tgk ke kiri ko akan nmpak terowong tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:31 AM | Show all posts
kalu biasa lalu kat jalan fasa 3 menghala ke fasa 4 ( round abort) ada satu rumah bentuk minang kaba ...
kingcarlos Post at 10-10-2011 10:56



    carlos...roundabout lepas tol tu ke or roundabout satu lagi yg dekat ukm tu...?
    kalo roundabout yg dekat dah dgn ukm  tu atas bukit tu umah canggih2 tu kan...
    sori akak tak cekap sangat bab2 lokasi ni walopun sedang study kat ukm skrg
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:38 AM | Show all posts
Reply 25# shiri


   tau petronas tu..ooh umah flat tu tau tp tak terperasan dgn terowong tu..jambatan besi macam penah nampak je hehe..mlm td pi makan kt bangi tp xlalu situ lak lg pun memalam koser aku nk pi terjah..so nnt bila lalu sesiang hari daku siasat hehehe..selalu pi pasar malam kt shell nun memang akan lalu punya jln tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:40 AM | Show all posts
Ya ampunnnn...serem pulak baca citer adik2 kat sini...
akak baru je plan nak gi library petang2 buta kat ukm tu...kalo  waktu office hour penuh aje parking situ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 01:29 PM | Show all posts
alamak...umah aku kat SS 2..mmg dkt la sgn tmpat yg korang ckp tu..adoyaiii..mcm mne nak balik memalam ni..huhuhuhu..tp nasib baik x pernah kene benda mcm ni...mintak la dijauhkan...

tp ex housemate prnah kene...die keje kat kilang sony kat area selaman...so die mmg akan lalu jln yg korang citer ni la..die slalu balik malam..bile dh malam jln sunyi giler..so, bile smpai kat area flat sebelum ss2 belah kiri dr die nmpak ade pompuan pakai baju putih, jln menunduk laju je...die time tu naik moto plak tu...ade keta lalu dr arah bertentangan die mula2 slow je jalan..lepas dkt dgn perempuan tu die bg high bim pastu pecut...yg exhousemate aku ape lagi..makin laju la press moto bile dh lalu sebelah prempuan tu...

tp aku rse org yg keje shift mcm keje kilang ni konpem2 byk pengalaman lg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2011 02:19 PM | Show all posts
Reply 26# caricari

round abort menghala ke fasa 4
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2011 02:26 PM | Show all posts
Ya ampunnnn...serem pulak baca citer adik2 kat sini...
akak baru je plan nak gi library pet ...
caricari Post at 11-10-2011 11:40



    woooo kat library lagi angker kak. tu kat fakulti ekonomi, fskk sumer tu menyeramkan....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 02:40 PM | Show all posts
woooo kat library lagi angker kak. tu kat fakulti ekonomi, fskk sumer tu menyeramkan....
kingcarlos Post at 11-10-2011 14:26



haaaaaaaaaa...angker..???? cemana nak gi library petang2 buta ni...

akak salu gi library pagi tapi parking aduiyaiiii paham2 je la situ kaaan...hari tu pun nyaris nak kena saman dgn pak gad...
pastu gad suh gi naik parking atas bukit kat kamsis apa tah berdepan dgn library tu...dia kata parking situ luas dan byk tempat
kosong...tapi bila akak gi...cetttttt penuh belaka...:@

dah la pinjam buku asik kena denda je sebab lambat pulang...parking punya pasal...tak dapat parking terus la akak balik rumah... . Sekali staf lib tu kata datang la kul 5 ke atas...parking 0 katanya...dengar citer adik2 kat situ, seriau pulak rasanya nak gi petang2...

Area mana kat lib yg angker tu Carlos...? kat FTSM angker tak...?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 07:53 PM | Show all posts
Reply 17# kingcarlos


    hmmm.kalau mcmtu bererti aku ni kena dindih lah masa kat rmh sewa aku dulu.setiap hari masa tidur tgh hari mesti terjadi mcmtu.aku ingatkan kerana aku overdose tidur.somi aku pun selalu mengigau.hampir setiap mlm ,kadang2 dia menjerit.bila aku tanya dia kata takda apa2.tapi rmh sewa kami tu dulu boleh di ketegorikan angker juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:53 AM | Show all posts
kalau kat rumah yg TT katakan tue mmg kerap org nampuk yg paling best minggu lepas masa br sampai da ...
fatehana Post at 10-10-2011 19:25


Yg dkt sek men jalan 4 tu ke? Setakat ni tak pernah nampak lagi...

Tapi kalau lalu situ melilau je mata tgk sekeliling lagi2 area sekolah tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:53 AM | Show all posts
Aku ada merawat seseorang yang berkerja sebagai pengajar Bahasa Inggeris ( freelance ) di UKM.Dia ada cerita, selepas dia menulis sesuatu di white board, kemudian menghadap ke hadapan, kelas yang tadi penuh dah tak der orang.
anak murid dier dah cabut lari....sebab mereka nampak ada entiti sebelah cikgu dia.
Sememangnya dia ada saka pembawakan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2011 09:01 AM | Show all posts
Kat library.

tak pasti tingkat berapa.  tapi diorang cakap, kat situ kalu lepak2 time magrib, sure akan rasa ramai orang. padahal tak ramai pun.

Kat Ekonomi.
Ada satu pndok fon tu, dulu mmg jadi tempat bergayut. sebab leh curi line. ada satu malam hamba allah nie curi la line. pastu tgh sedap bergayut. dia rasa suara awek dia tu dekat jerk. rupanya benda tu tgh bertengek kat atas fon tuh. yang paling best dia gayut dah 3 jam rupanya. tapi dia rasa macam 10 minit

Kat Fskk
Lif yang kat depan tuh. kadang ada orang tak ada kepala kuar dari lif tuh, dulu masa amik tamadun, ada gak member kene.

Kat FTSM.
kalu tak silap, bilik kuliah kat tinggat 3 tu. dulu masa pilihan raya. tgh sedap punya tampal banner, tetiba nampak sorang perempuan melambai dari dalam bilik kuliah tuh. bilik tu jerk terang. masa tu pukul 1 pagi.

Kat FUU
sana mmg keras. yang paling best ada ular besar pokok balak melintas, tgh pasang banner nak pilihan raya, benda tu duk perati jerk... mata merah lak tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 03:10 PM | Show all posts
sy ex-ukm jg 2004-2007.. penah duk kolej hussein ngn zaaba penah jg kuar pkl 1-2pagi naik motor cr mknn ngn roommate kt al-fariz tu.. tp ms tu xfikir apa pon, igt perut lapar jek.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 03:15 PM | Show all posts
kalu biasa lalu kat jalan fasa 3 menghala ke fasa 4 ( round abort) ada satu rumah bentuk minang kaba ...
kingcarlos Post at 10-10-2011 10:56



    kat seksyen brapa nih?? gambo ader??
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 03:59 PM | Show all posts
da penah post da tp x ingt kt benang mn.....

penah dok kt uma mmbr seksyen 4...
bilik kt atas...
mlm tu terjaga dr tido... rasa ade SESUATU berjln atas tilam dan melangkah aku sbb aku rasa alunan rambut dier... kira SESUATU tu berjln dr arah tingkap ke pintu....
pastu sekali lagi... dr pintu ke tingkap....

giler seram mlm tuh.....................
nk pengsan rsnyer sbb jantung aku pump laju giler....
pastu serik da nk tido sana....
dl blaja kt ukm.... xdek ape2 insyaAllah... bile da abeh blaja plak terkena...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 03:59 PM | Show all posts
Kat library.

tak pasti tingkat berapa.  tapi diorang cakap, kat situ kalu lepak2 time magrib, su ...
kingcarlos Post at 12-10-2011 09:01



   

maaakkk aaaiiiiii....{:1_126:}
nampaknya akak rela kena saman la kat parking tu dpd terasa2 mcm ramai org pulak kan tapi sebenarnya tak ramai...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091743s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list