Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141528
View
509
Reply

Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM

  [Copy link]

Author: kingcarlos       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2011 09:17 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 19-3-2012 22:48

kepada warga Cari Malay Forum, aku tak pasti post nie dah pernah ada atau tidak, yang jelas, mari kita sama2 kongsi pengalaman menyeramkan yang pernah dilalui di kawasan Bangi, Kajang dan UKM....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 09:43 AM | Show all posts
orang cakap, kat jalan fasa 3 menghala ke fasa 4 bandar baru bangi tu keras. byak kemalangan yang ragut nyawa....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 09:58 AM | Show all posts
citer panjang sikit bro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 10:56 AM | Show all posts
kalu biasa lalu kat jalan fasa 3 menghala ke fasa 4 ( round abort) ada satu rumah bentuk minang kabau. rumah tu besar n boleh nampak dari jalan besar. ada orang nampak;

1. Pocong duk berdiri kat area kawasan umah tuh.
2. pontianak, selalu lepak atas rumah tuh.
3. ada orang tak ada kepala selalu duk jalan area tuh.

nie kisah yang aku pernah dengar la....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 11:06 AM | Show all posts
aku pernah duk menyewa kat fasa 3. rumah flat. rumah tu tinggat 3.. mula2 duk tu ramai. so tak ada masalah kalu dgr bunyi orang masak waktu malam. biasa la kerja kilang. kawan2 balik lambat sure masak maggie kat dapur. pastu bila tinggal berdua. baru satu demi satu kejadian menakutkan berlaku.

Kejadian pertama:
Kawan aku balik kg sebab ada urusan. so malam tu aku tido sorang.. yang masalahnya member aku nie terlupa nak bagi tau dia balik kg. so malam tu jam 12 lebih menghampiri kul 1, aku bangun untuk buang air, pastu aku dgr ada orang duk main komputer. komputer tu dalam bilik member aku. kebetulan dia nie suka main game, so kalu main game tu, bunyi klik mouse tu kira kerap la...so aku tak pedulikan. cumanya pagi esoknya tu, dia call aku n bagi tau, dia kat kg sejak pagi semalam. so persoalannya, siapa yang main komnputer tu?

Kejadian 2
member kami dari k.terengganu nak datang melawat. sebab adik dia ada konvo kat ukm. so aku pun menanti2 la kedatangan dia. sebab dah lama tak jumpa. pastu aku tanya member serumah aku nie, bila member kami dijangka sampai. so dia cakap pagi dalam kul 2 atau 3 macam tu. so takpe la. aku cakap esok ada masa lagi nak jumpa n borak. pastu macam biasa, kul 6 pagi aku bangun siap2 nak pergi kerja, aku nampak member aku yang dari k.terengganu tu tengah sedap tido kat ruang tamu. dengan pakai suar pendek jerk. pastu kipas lak bukak sampai no 5. kesian punya pasal, gua selimutkan la dia. so siap2 mandi sumer, aku pun pergi kerja macam biasa.

bila nak balik, aku ingat nak jamu membe aku yang datang dari k.terengganu tu, so beli la satay kat samuri fasa 1, 40 cucuk. sampai kat umah, aku pelawa membe aku makan. pastu aku cakap lagi ajak la member yang baru datang tu sekali. pastu dengan muka selamba, member serumah aku cakap, mamat tu tak jadi datang. ada urusan kat sabah.. pastu siap tanya lagi kat aku, aku tido kat ruang tamu ke semalam. sebab selimut aku ada kat ruang tamu. aku pun citer ngan member aku. terkejut dia dgr. so siapa yang aku selimut pagi tadi? siapa yang aku nampak tido kat ruang tamu pagi tadi?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 11:26 AM | Show all posts
ooo jln tu ...
pernah je shiri nmpak menda putih meloncat kat divider tgh jln hehe ...
n klu perasan dari s3 tu ad terowong bawah nk ke s2 ... org ckp kat situ ad pontianak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 12:46 PM | Show all posts
rasanya thread psl cite hantu area bangi ni cam pernah dibincangkan sblm2 ni kan tp byk psl citer seram kt ukm la kalo xsilap laa.
aku penah dok kt bdr br bangi lama juga dekat 5 tahun gitu kot..
penah eksiden kt traffic light depan petronas seks 3 tu..
boleh dikatakan bdr bru bangi tu angker la jugak sbb sejak duk situ la aku mula kena tindih masa tido..selalu pulak tu..masa dok kt seksy 1
pastu masa br kawen duk sewa 1-2 bulan kt seks 7 sblm dpt kunci umh baru tu selalulah kena tindih masa tidooo..selalunya berlaku siang hari..
selama duk sewa situ tak pernah tido dlm bilik sbbnya ada sekali tu aku br balik kije..time tu kije shift malam..so siang hari aku tido..sorg diri la kt umah kan,masa baru nak tido dlm antara sedar tak sedar terasa tilam yg aku baring tu bergerak2 cam ada org lain naik atas tilam nk tido sekali..tgk belakang xde sapa pun..sejak tu tido kat luar depan tb bentang toto,pasang je tv biorpun aku tido xtgk pun jnji ada bunyi2 gak dlm umh..xsunyi sepi

tido kat luar pun bukan makna tak kene apa2..selalu jugaklah rasa cam ketindihan ssh nak bergerak..kdg2 tu siap rasa mcm sst bersuara yg xjelas tp suara tu mirip2 sgt dgn laki aku..dan2 tu jugak aku bangun n call igt dia ade blk umah ke apa..
padahal jam bru kul 11pg gitu n dia pun terpinga2 sbb dia tgh dok bekerja nun jauh dr rumah.

mula dulu masa kene tindih mmg rasa takut n cuak kan tp bila selalu kena dah tu mengganggu tido aku jd bengang plak..yela bila dah kena gitu mood nak tido dh xde..kang nk pi kije mula la ngantuk...:@
kwn2 aku ckp sbb aku terlampau letih kot tu yg tido rs cam kene tindih la apa..apa tu org putih pnggil kelumpuhan sewaktu tido..

tp ssh gak nak ckp camtu sbb masa dlm pantang kt kg pun aku penah kene gak siap 2-3 kali dlm satu masa tido balik je kena..pastu terjaga bila sambung blk tido kene lg..
mende tu nampak hitam dan berbulu2..xberapa nampak tp masa kene tindih terasa2 bulu2 kt muka ewwwwwww...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 01:01 PM | Show all posts
Reply 7# Suchi

seram gak citer ko ni..
ako selalu gak lalu area2 sini tp takde dgr citer seram2..
tp ako mmg selalu rasa len macam je kalo lalu area2 korang sebut ni....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 01:22 PM | Show all posts
Reply 8# anakin_ena


   sebenarnya tu hny sebahagian je byk lg cerita2 lain..ms duk kat seks 1 dulu2 tu dok ngan akak sekali..umh flat tp ade balkoni/yard tuk jemur baju gitu laa.. aku selalu memalam buta duk situ bergayut la ngn tepon kdg2 ptg2 pun sama..akak aku suka sgt ckp ko duk la kt situ kang malam tido kene tindih bru tau..n sememangnya itulah yg berlaku huhuhu..kat bangunan umh kiteorg tu mmg ade mcm2 cerita angker tp xpasti la betul ke dak ade yg ckp penah nmpk ''sst' dok mengorek cr apatah kt tmpt sampah ..tetengah mlm katanya erkkkk..
pastu umh2 tingkat atas selalu pintu umh terbuka terkatup sendiri ntahlah kan..tp yg pasti tmpt aku kije dulu mmg sokmo la ade kes yg histeria laa..itu la ini lahh..
sampai kalo nk pi toilet memalam buta harus digalakkan bw teman la..kalo kije shift malam kena bawa surah yasin la mendelaa...

hurmmmm...ade mcm2 ceritaa..nak percaya atau tidak terpulanglaa,,aku dulu kena kuatkan je semangat xmo pikir sgt selamber jela pi toilet ke or memana sorg diri sbb aku xsuka menunggu dan ditunggu org huhuhu


biorpun BBB tu mcm2 cerita angker ke apa..tp aku hampir setiap ari gak pi sana heheh walopun xdok sana dah sbb duk kt kajang plak..so buat2 biasa jelaa ngn cerita2 yg selalu didengar hihi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 02:16 PM | Show all posts
Reply 6# shiri


    yang tu betul... rumah yang saya duduk dekat gila ngan terowong tu. bila malam2 lepak isap rokok, kat luar, mata asyik nak memandang je terowong tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 02:23 PM | Show all posts
terowong mana lak ni? nak lalu mana kat seksyen 3 nak masuk terowong tu? so far takde lg mende menyeramkan berlaku tp pernah dengar org citer je la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 02:27 PM | Show all posts
kalu ikut kat ukm tu mmg keras. dulu masa aku study last year... time tu dah ada plkn. aku ngan membe2 lain saja la jalan2 kat area fakulti perundangan. konon nak tgk budak plkn beromen. almaklumlah, darah muda. nak dijadikan cerita, pas makan malam kat fasa 1, aku naik kereta berlima ngan kawan2 aku menuju ke fakulti tuh.

lepas je fakulti kejuruteraan, perut memulas, so kami patah balik dan buang air kat masjid. pastu sambung journey pergi ke fakulti perundangan.  masa sampai kat area pos guard tu, aku ternampak lembaga hitam mata merah duk berdiri tepi pos guard tuh. aku terus cakap wei jom balik la....aku rasa tak sedap hati. kebetulan member aku yang duduk kat sit belakang, terus menyampuk n cakap rileks la, kan baru sampai. habis jerk ayat tuh, tetiba dia terus ajak balik.

demi menghormati dia, sebab dia senior, so kami pun balik. sampai kat bilik, kami pun bercerita. terkejut gila aku. sebab dia nampak benda yang sama aku nampak. sebab tu terus ajak balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 02:42 PM | Show all posts
Ada 1 tempat yg agak seram kot... tak tau la nak cakap... kat semenyih.... lupa pulak nama taman apa... tmn semenyih indah kot... dekat jln nak pegi Bangi lama tu.

Member aku citer, selang sebuah or 2 buah rumah dari rumah dia... ada 1 rumah kosong.. rasanya dia ckp x pernah org duduk lagi... kat rumah tu, selalu org nampak 'seorang makcik' menjenguk dari balik tingkap rumah tu. Bukan sorang yg nampak... kira ramai la jugak... tp dia x pernah kacau org la... kkdg dia jenguk dr tingkar blkg rumah orang la..

pastu member aku cakap, ada jiran dia ni cikgu, tp boleh jugak mengubat org dan kira handal jugak la dgn benda2 mistik ni... jadi cikgu ni bagitau la kat member aku tu, rumah tu mmg ada 'sesuatu'... tp dia x kacau org... pastu lagi.. dia cakap jln depan rumah member aku tu... sebenarnya laluan makhlus halus... tapi cikgu tu cakap dia dah pindahkan laluan tu kat blkg rumah...

Actually kws perumahan tu dulu kws kebun getah dan didiami oleh ramai orang india...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 02:45 PM | Show all posts
Reply 11# winter


    kalu dari sekolah jalan 3, masuk kawasan short cut, sure akan jumpa terowong tuh.... cecari...cecari.... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 02:49 PM | Show all posts
off topic jap...nak tanya ko org,mcmana kena tindih?aku pernah tidur siang tgh camtu,badan rasa lemah,nak angkat tak larat,nak menjerit tak keluar suara,mata leh nampak dan dgr org yg dekat kita tu,dah puas2 berusaha baru mcm ada kekuatan bangun,.mcmni ke yg kena tindih?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 03:14 PM | Show all posts
kalau sebut pasal ukm, aku teringat kisah kawan aku penah terserempak ngan kak ponti tgh bertenggek kt balkoni kt kolej ibrahim yaakub....bleh tak die ckp die ingatkan tu org gantung telekung, sbb die ni rabun....dr jauh mmg tak nampak, sekali dah dekat....

kt KIY la gak kawan aku citer die penah kene kejar ngan babi hutan masa tgh bergayut ngan bf
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 03:37 PM | Show all posts
off topic jap...nak tanya ko org,mcmana kena tindih?aku pernah tidur siang tgh camtu,badan rasa lema ...
voiletiris Post at 10-10-2011 14:49



    kene tindih lebih kurang macam yang kau cakap la....sebab kau nampak keadaan sekeliling. tapi kau tak leh wat paper. rasa macam terkunci
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 03:43 PM | Show all posts
Reply 14# kingcarlos
terowong yg atasnya ada jalan kretapi ke? jalan nk pegi bandar tekno kajang
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 04:00 PM | Show all posts
terowong tu bwh jalanraya ... klau dari roundabt seksy 7 nk ke seksy 3, korang akan nmpak flat kiri kanan sblm petronas seksy3 ... kt flat tu ad terowong di bawah jalan raya mhubungkan kiri kanan jalan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 07:25 PM | Show all posts
kalau kat rumah yg TT katakan tue mmg kerap org nampuk yg paling best minggu lepas masa br sampai dari kampung ternampak ada benda berkibar2 kat atas bumbung pastue dia leh pulak beralih ke pokok yg kat seberang tue, adik ana yg drive leh gelak tgk benda tue cam sengaja je suruh kita tgk aksi dia tue
kat area umah ana kat sek 4 nie pun kadang2 ternampak cik pon tersesat ke apa klu lalu kat kawasan nak turun ke sek 4 tambahan tue
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097969s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list