Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
7573
View
56
Reply

sangup lihat isteri menderita,dari cerai kan isteri

[Copy link]

Author: puteri_impian    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-9-2011 01:43 PM | Show all posts
Reply 39# MinyakAngin


    tah le....aku tngk ripot banyak dh kat tngn akak 2...tpi polis macam x bpe nak layan jeh....
ripot kat pejbt agama pn akak 2 yg kena balik
nanti la aku try tya kawan2 yg penah keja kat mane2 telco neh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 02:19 PM | Show all posts
Reply 41# puteri_impian


    repot leh wat kat IPK terus (yakni negeri punya, bukan daerah punya)..
kalo tunggu daerah lambat, so proceed ke negeri.. baru cepat sket tindakannya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 04:04 PM | Show all posts
put...kes u nnt i try akk i..akk i kj imigresen..
tp i rs yg nk pic family tu mcm xbtl je..
b4 ni akk ade tlg mmbe nye mid wat ape tah coz laki mid tu org m'sia tp dh meniggal dunia..rs nye nye prosuder die xleh la rumit sgt.tp b4 tu kene g imigresen cite hal snbr nnt dorg akn bg 1 surat..

iolls stuju dgn cdngan jaza g report kt JPN ckp suat berank ilang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 04:07 PM | Show all posts
Reply 42# ParinAmat


    erm...ok...tq mod parin...t put suh die wat cam 2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 04:10 PM | Show all posts
Reply 43# ekin_kikin


    ye ke ikin...mekasih ikin..sbb nak tlng kasi info kat put....t kalo ikint tya update kat sini erk...sbb pape nti ble la put story kat akak 2
put pn x reti..die yg ckp gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 04:15 PM | Show all posts
ok..insya allah..
nnt ikin update cni
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 04:32 PM | Show all posts
put..ekin dh tnye akk ekin..
klu cerai ank die nk suh sape jg?
klu akk put tu nk jg ank die suh dptkn hak pnjgaan ank..
visa bole buat mengikut ank
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 04:34 PM | Show all posts
Reply 47# ekin_kikin


    ok..andai kata dia x dpt hak penjagaan anak2 cam ne?? sbb somi die 2 kalo boleh nak tngk die menderita....ofkos la hak pengjagaan anak2 pn dia x dpt
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 04:51 PM | Show all posts
akk ekin ckp..klu hak pnjgaan akk put dpt..bole la die dok cni..
klu xdpt akk put kene blk kmpng die
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 03:59 PM | Show all posts
put..abg ipar ekin ckp pulak, akk put tu klu dh bercerai then nk dok cni bole..
akk put tu kene mohon visa janda kpd warganegara
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 01:15 AM | Show all posts
siannye masalh akak ni..tersiksa dia..betul la saya pun rasa kalau dia pergi cite kt metro ke masuk paper depan msti ramai tolg dia n lindung dia..siap ugut bagai nak bunuh,bertindak cepat sbelm semuanye terlmbat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 12:33 PM | Show all posts
tak dapat aku bayangkan macam mana perasaan anak-anak akak tu bila terpaksa ditinggalkan di umah jiran sebab maknya nak lari balik kampung.. aduhai.. tak terbayang kalau anakku yang terpaksa lalui macam tu... takutnya...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah xsuka lepas kn la
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2017 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy x bc abis.tp ini kes layak la tuntut fasakh.dah terseksa hidup
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2017 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau dia masih menjadi isteri sampai 2017
maksudnya dia dah bersabar selama 6 tahun
yg berkahwin 2011 pun ramai dh cerai
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2017 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
bila menelaah thread di fd di ternyata suami ni memang jarang sekali mudah mudah nak ceraikan isteri nya walaupun
- dia sendiri dah tawar hati / takda hati kat isteri
- dia tak bagi nafkah kat isteri zahir / batin
- dia dah curang / ada perempuan lain/ ada isteri lain
- dia kaki pukul/kaki dadah/ kaki judi/ kaki gam/ kaki game
- dia sudah lemah / tiada tenaga batin
- dia biawak/ buaya
- dsb

walaupun isteri tu
- seorang surirumah atau bekerja
- rajin atau pun malas
- lemah atau kuat tenaga batin

adakah ini dinamakan cinta atau inikah menyeksa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099780s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list