Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
67496
View
995
Reply

Sembang Orang Muo (4)

[Copy link]

Author: kodoklawa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-2-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
fatehana replied at 25-4-2014 12:29 PM
dah hampir 3 bulan x balik muor
windu dgn makanan2 muor yg sedap lazat belaka
nak air pear, sate m ...

Ana, air pear ni kat mana? Akak nak kawtim dgn husband utk ke Muo jjcm. Tp kang dah sampai Muo, mesti nak balik Melaka! Urmmm..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 23-2-2016 09:07 AM
hi bella...

tak taulah nape kelapa cepat nau basinya...

Sfhzuraz, yg buat kuih tu x kukus dulu kelapa kasuinya. Kena kukus dulu. Lepas tu baru tabur. Kelapa tu tahan lama. Kalau tak tabur pun, blh asingkan dan bila customer beli baru letakkan atas kuih. Kalau gitu, beli pagi pun blh tahan sampai lewat petang. Sebab akak pernah beli pagi then terlupa terus sebab sibuk sangat. Bila teringat tu dah nak Maghrib dah. Makan masih sedap lagi. Tu je petua nak kasi kelapa parut tahan lama.
Akak pun suka kuih kasui. Kat Kluang ni, pernah makan yg sedap kat warong mee racun  sblm traffic light Kg Melayu-TSI, simpang Econsave ni. Tp tahun ni pergi dah 2 kali dah. Kuihnya x sampai lagi. Akak awal nau..

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 26-2-2016 09:33 AM
akak kalo masak kari. pakai susu ke?
kalo cine, dorang letak creamer.
sedap ke tak, tu bella x p ...

Bella, cuba letak yogurt. Dulu akak pakai susu. Sekali tu susu xde stock tp malas nak keluar. Akak masukkan yogurt ori je. Sedap sebab dia lemak masam2. Lepas tu x payah letak asamkeping dah sbb dah ada rasa masam2 tu. Tp kalau mmg suka pedas2 lemak masam, boleh je letak asam keping lagi. To ones taste.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-2-2019 08:17 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 25-2-2019 04:35 PM
Kodok, sawah ring ni kat Kg Sawah lepas Lenga ke?

kak leen..... kg sawah ring tu kat bukit gambir.Sekarang ni boleh dikatakan tiap 2minggu sekali balik kluang sebab temankan suami g kuliah kat utm sambil2 tu jenguk rumah kat  seri impian...sabtu pagi boleh pergi paso tani kat T6.Sate paling sedap takat ni kat depan Green Night restoran kat Jalan mersing ..sebelah SSAJ.

cadar sulam yg kat muo tu ,mak selalu juga beli dengan kawan dia..katanya amik kat tg agas ke tg gading.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 15-4-2016 08:16 AM
letak sikt jer cuka...
kalo tak letak pun boleh...
masa zura baru kawen dulu2

Makan dengan nasi panas, sambal kentang ni aje dah cujup. Lepas tu duduk2 depan tv pun tangan tercapai bekas sambal kentang tu.. Jadi jajan la jawabnya.. Tiba2 dah habis. Akak wajib buat lebih2. Biasa akak buat 8 biji kentang, bilis semangkuk, tempe daun 5, bawang besar 2 biji hiris, cili mesin + cili padi tumbuk, garam & gula. Ni cukup la utk 2 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Leen at 26-2-2019 03:06 PM
kodoklawa replied at 26-2-2019 08:17 AM
kak leen..... kg sawah ring tu kat bukit gambir.Sekarang ni boleh dikatakan tiap 2minggu sekali ba ...


Wah... seronoknya kerap dpt balik Kluang! Gagah suami Kodok pi class kat Skudai dari KL.. Moga berjaya tamatkan pengajian dia dgn cemerlang! Jadi motivasi anak2 juga tu.. Karang akak minta husband akak gi beli kat Green Night tu. Jarang gi belah sana sekarang ni. Paling2 gi yong taufoo tepi seberang Aeon Big tu aje. Dia kata jauh.. Padahal, dari rumah akak lalu Kg Palembang & Kg paya je. Keluar Kluang Baru. Sabtu kalau ada kat Kluang, pi Pasar Malam Bkt Ayam tu. Sikit je lagi boleh sampai Green Night..
Rumah TSI tu Kodok beli ke? Seronoknya la dapat beli rumah kat kpg..
cadar sulam Muo ada lagi ke? Fuh! Legend  tu!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-2-2019 04:03 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 26-2-2019 03:00 PM
Wah... seronoknya kerap dpt balik Kluang! Gagah suami Kodok pi class kat Skudai dari KL.. Moga b ...

kak leen ..gigih laa pagi jumaat bertolak dari Paka balik  Kluang ..petang berdesup ke JB pula...pastu berselang kelas kat KL juga ..dah semester terakhir .Kita jadi drebar ganti.Rumah kat TSI tu belum lengkap lagi..tapi boleh laa untuk tido ,masak.Perabot2 mmg yg basic aje  dulu sebab tak tahu bila tahun dapat balik terus dok Johor.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 10:20 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 25-2-2019 06:03 PM
Sfhzuraz, yg buat kuih tu x kukus dulu kelapa kasuinya. Kena kukus dulu. Lepas tu baru tabur. Kela ...

oh ye ke kena kukus dulu kelapa tu
mmg ada org buat eh
sy ingatkan boleh jer tabur terus atas kuih
btw sy duduk kt selangor
sesaja singgah kt bod johor
thanks sb bg info
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 11:04 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 26-2-2019 02:31 PM
Makan dengan nasi panas, sambal kentang ni aje dah cujup. Lepas tu duduk2 depan tv pun tangan terc ...

tu la kan
ratah mcm tu jer pun sedap
kadang2 makan tak ingat org belakang
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 3-3-2019 10:20 AM
oh ye ke kena kukus dulu kelapa tu
mmg ada org buat eh
sy ingatkan boleh jer tabur terus atas k ...

Ha ah. Kalau utk kuih2 yg golek2 @ cicah kelapa parut ni, elok kukus sekejap. Tahan lama jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 3-3-2019 11:04 AM
tu la kan
ratah mcm tu jer pun sedap
kadang2 makan tak ingat org belakang

Akak dok belakang supaya anak2 yg kat depan x nampak maknya ni makan lebih
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 3-3-2019 11:04 AM
tu la kan
ratah mcm tu jer pun sedap
kadang2 makan tak ingat org belakang

Akak dok sofa belakang supaya anak2 yg kat depan x nampak maknya ni makan lebih
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kodoklawa replied at 26-2-2019 04:03 PM
kak leen ..gigih laa pagi jumaat bertolak dari Paka balik  Kluang ..petang berdesup ke JB pula... ...

Oo.. Dok Paka.. Tp mmg kena gagahlah kan.. Demi sebuah kejayaan, gitu..
Lalu Pekan -Mersing ke? Fuh! Akak balik rumah Kuantan setahun sekali pun dah mabuk.. Tp dulu suami akak kejar class ke SG Petani masa dia sambung belajar..Jerih akak tengok. Kasihan pun ada..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 3-3-2019 02:46 PM
Oo.. Dok Paka.. Tp mmg kena gagahlah kan.. Demi sebuah kejayaan, gitu..
Lalu Pekan -Mersing ke? F ...

Kuantan dh mcm rumah ke 2 walaupun takde rumah kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2019 08:04 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 3-3-2019 02:39 PM
Ha ah. Kalau utk kuih2 yg golek2 @ cicah kelapa parut ni, elok kukus sekejap. Tahan lama jadinya

info yang bagus terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2019 08:05 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 3-3-2019 02:40 PM
Akak dok belakang supaya anak2 yg kat depan x nampak maknya ni makan lebih

hehehe
sb tu mak2 susah nk slim
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 01:44 PM | Show all posts
Assalamualaikum warga muo
di kesempatan ini taka nak ucapkan selamat hari raya
moga semua happy
moga selamat juga smp ke kg halaman masing2
cam biasa taka raya kat rumah ayah area Kg Dato atau Jln Tengku Bendahara
dan hrp2 raya ke 2 gerai apam balik dah buka
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrscolour at 3-6-2019 02:36 PM

Salam kenal warga Muar. Check in sini sbb drama Aeril Zafril dan Janna Nick di slot Samarinda TV3-Cari Aku DiSyurga. Tgk Janna Nick mkn mee bandung rasa nk pegi Muar jer sekarang he3....
Screenshot_20190603-143341.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah duduk di Serom 3 ..ada pasar malam dah tak ingat hari apa. Ada rojak singapore dan mee siput yg sedap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list