Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31352
View
480
Reply

Balik Kampung Tapi Tidur di Hotel

   Close [Copy link]

Author: cmf_iddine       Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2011 09:33 PM | Show all posts
kalau umah mak mertua tu dah macam sadin camano nak tido nya....so baik tdo hotel...tido hotel bukan ...
farahanafarah Post at 23-8-2011 20:54



    oh nak kena upah baju raya ke kalo nak tido hotel ? aiseyman.....kopak2..kalo x upah baju raya nanti dorang ngata sampai 7 keturunan kah ? (tengah membayang situasi diri sendiri diperli akibat tido kat hotel instead of umah MIL )
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 09:36 PM | Show all posts
Hahahaha.....  Smilie "ketawa dlm kesian" tak der, so auntie guna smilile lol....

So co ...
auntieagony Post at 23-8-2011 17:38



    bab ni belum laei lah aunty. tengah menyusun ayat-ayat pasif dan aktif utk dituturkan kepada laki i nanti. ari2 praktis dialogue sendiri dalam kete tau aunty ! i keje kan jauh...driving sejam tu macam2 ayat i praktis dah almost everday lah ckp sorang2 dlm kete. tp sampai je umah tgk muka si laki terus dah x ingat ! ayooo...lagi bape ari je ni !!~
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 09:44 PM | Show all posts
cakap je nak rasa bertakbir raya di pagi raya kat hotel, bleh tak bleh tak?
ParinAmat Post at 23-8-2011 13:58



    pagi raya di rumah sendiri a.k.a umah mak sendiri !! hahaha ada plak a.k.a hehehhe.... xleh pakai ayat parin kasi tu kerana...balik umah MIL sesudah seminggu berhari raya....kunjung mengunjung rumah terbuka hey !! <---- lagu raya senario

ayat lain ada x parin kasi idea skit....jom praktis sini macam mana nak ckp ngan MIL x nak tido umah dia nak tido 'umah bayar'...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 09:52 PM | Show all posts
Reply 82# BeeHaa

Senang jer nak susun ayat tu... Bukankah Beeha dlm sales line? Semasa sales course, sales personnel are trained to ask answers that will give positive answers such as yes. So cari soalan yg akan memberi jawapan positive.

Contoh 1st question: "Abang sayang Bee dan anak2x tak?" Of coz lah jawapannya yes, kalau tak nahas!
2nd question, "Eh seronok kan bang nak raya di kampung abang nanti. Abang excited tak nak balik kg?" jawapan pasti yes.
3rd question, " Abang rasa mak seronok tak dpt jumpa cucu2x dia raya ni?" Apa jawapannya adik2x sekelian if not yes!

After 3 yes, then masukkanlah permintaan Beeha & pastikan anda menggunakan statement emosi yg melibatkan anak2x sbb suami selalunya lembut hati apabila perkara yg melibatkan permata hati mereka (I'm refering to your anak2x). Jgn over, nangis2x, tetapi biarlah firm but lembut & provide facts to back up your request.

Gunakan ayat2x yg positif, menggembirakan dan melibatkan emosi. Create a happy atmosphere when you bring up the subject.

Insyallah, berdoa byk2x agar dilembutkan hati suami. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 09:55 PM | Show all posts
owh ada sikit lg... laki kata lps raya... nk beraya di penang. so aku dgn selamba ckp "boleh tp tido ...
afja Post at 22-8-2011 10:42



   

yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh.. balik penang.......... pagi raye b.fast biskut kariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

















balik kg perjalanan jauh.. baru terase "feel" blk kg beraye... setakat blk kg setengah jam udah sampe..:re:
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 09:56 PM | Show all posts
Reply 82# BeeHaa

Oh lupa auntie nak pesan, baca surah Al-ikhlas 7 kali (lebih afdal kalau faham terjemahannya) sebelum sampai rumah & sebelum tengok muka en suami.

Kalau u blur each time tengok muka suami u, maknanya suami u dah baca surah al-ikhlas 7 kali sebelum u sampai rumah!! Hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 10:10 PM | Show all posts
oh nak kena upah baju raya ke kalo nak tido hotel ? aiseyman.....kopak2..kalo x upah baju  ...
BeeHaa Post at 23-8-2011 21:33



   rasuah tu harusssssss...kalau jenis family in law mulot longkang...haku tak sanggop nak dengar mulot longkang...kalau family yang ok xpe ler...yang tak ok kita kena reti2 bahasa ler amik hati....kalau amik ht pon mulut still longkang time raya ko bagi listerine..hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 10:25 PM | Show all posts
Reply 87# farahanafarah

dik,
kalau dah orang tu mulutnya memang suka nak mengata ko rasuah la barang kemas sekalipun
kalu dia nak mengata tetap mengata jugak

pengalaman mengajar aku....nak buat apa2 biar ikhlas
takyah la nak rasuah2 bagai
kalau ada rezeki, sila bagi
kalau takde, takyah bagi
setel
buang masa jer rasuah2 ni semua kalau tak kena pada orang yang sudi dirasuah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 10:29 PM | Show all posts
Reply  BeeHaa

Oh lupa auntie nak pesan, baca surah Al-ikhlas 7 kali (lebih afdal kalau faham ter ...
auntieagony Post at 23-8-2011 21:56



    wakakakakaka...dah terbalik kot kena manderem ni wakakakakka !!~   lawak pulak aunty nih ..lebor je senyum ni membaca statement mike ..
i ngan kastemer kacang goreng je nak menggoreng kastemer2 ituh..tp hasben bukan lah kastemer !!~     takpe aunty i will treat him as  a customer ok gak tu..inilah masa nye nak guna EMOTIONAL SELLING SKILLS ...kan aunty kan...tp kan aunty ..i nih kalo rejection from kastemer i ok lagi leh je senyum walopun berpura-pura ...(harus purak-purak, kastemer is always right kekdahnye..) tp kena reject ngan en suami adoiyai x de maknanye den nak senyum2 lagi dah !!~ itu yg x dapek den nak control tu...mesti i akan terus jadi EMOTIONAL !!~    i rasa i kena text sms laa..biar la buat cam karangan sampai 5 page pun...dia mesti kena baca gak....!!  janji dpt tido hotel..ada ekon...sejuk.......selesa......pastu leh ehem..ehem..hehehehe...kalo umah MIL kipas rusak...mana ada port nak ehem..ehem !!~
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 10:34 PM | Show all posts
Beraya di kampung suasana lebih meriah berbanding di bandar. tapi sekarang ni macam ada trend pulak  ...
cmf_iddine Post at 21-8-2011 09:29



    maklum laa..kat umah kolompo nun di subang precint kaa taman tun kaa di damansara or yang height height tuuu..mayu urban ni berak jamban duduk..bukan cangkung

bila balik kg tok wan depa tuh skit nya siksaaaaaaaaaa nak berak ngan nyamok ngan semak samun ngan budak skodeng so lecehhh

tu depa dok otel kut...sure bandar di kampung lah tuh

balik kg tu untuk sessi amik gambo jek..masuk potobaket depa lam pc wat kenangan dan teriak depa de kampunggggggg..walo perangai dah bandor, warga kota gitu

kalo kampung opah aku tu masa raya, bergelimpang anak jantan tidoq merata2 ..main ikut suke gantok jek tido ler situ ko haa...

pas tu mangun pagi nak berak kene bako sabut..perasap halau nyamok..pi semak melepassss, pas tu mandi kolam..ngan bechak nya nyamok nya..haaaa..baru real kampung boy cam datok Lat cite

depa2 ni pasan jek kampung boy tapi mentaliti konon bandor..sampah sarah kat taman tu bersepah2 gak walo oang bandor..prahsannnnnnnnn jek lelebih
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 11:32 PM | Show all posts
Reply  farahanafarah

dik,
kalau dah orang tu mulutnya memang suka nak mengata ko rasuah la bara ...
tennis Post at 23-8-2011 22:25



   sbb tu ler aku ckp kne tgok orang nk dirasuah ni cemana orgnya..,,lain org lain mentua nya...ada yg kene rasuah baru syg..tak rasuah dia tak layan...ceeewaaahhh..cakap mcm dah berduyun je mertua aku...padahal satu pong xde,,,hahhahha
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 12:42 AM | Show all posts
the thing about tido bergelimpangan..... tak leh nak kentot kuat2
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 12:44 AM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 24-8-2011 00:47
maklum laa..kat umah kolompo nun di subang precint kaa taman tun kaa di damansara or yang  ...
ajinomotonosuga Post at 23-8-2011 22:34


Minta maaf yer, auntie nak OT jap.

Bukan sebab nak jadi melayu urban utk pakai jamban duduk. Ini adalah disebabkan oleh masalah kesihatan ler cik/en aji.

Mak auntie yg old timer tu terpaksa buat jamban duduk kat rumah dia sbb kedua2x joint lutut dia dah kurang minyak. Jadi bila dia dah mencangkung, nak bangun balik, amatlah payah. Takut nanti tak terbangun2x atau terkelicik dlm proses nak bangun. Maklumlah tandas melayu tak urban ni selalu basah.

Kalau berak dlm semak, tak ker terpijak berak2x lama? Lalat2x yg selalu kerumun taik tu byk tak? Tak hinggap ker kat lemang, ketupat & rendang? Atau sebahagian drp perasa... . Joke jer... maafkan auntie. Bukan ker kebersihan sebahagian drp iman.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 12:57 AM | Show all posts
Reply 91# farahanafarah

Salam fara.

Minta maaf lah auntie yg tua ni nak suggest sikit. Jgnlah sebut rasuah, buruk benar bunyinya. Sebutlah hadiah ker, buah tangan ker atau cenderahati ker atau cenderamata ker. Sbb niat tu penting dlm segala hal. Niat yg baik tu pun dah boleh dpt pahala.

Kalau niat kita bagi sesuatu adalah utk menggembirakan ibubapa/mertua, maka byk keberkatan yg dpt. Walaupun beli kain RM10 sepasang pun, kalau niat di hati jujur dan ikhlas, pasti mendpt keberkatan. Insyallah.

Kalau niat utk merasuah, adoyai buruk benar bunyi dan maksud tersirat yer!! Walaupun bagi ferari sebijik pun, kalau tujuan merasuah, setakat dpt menggembirakan diaorg tanpa keberkatan. Wallahualam.

Maaf kalau tersinggung.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 02:02 AM | Show all posts
bukan x nak buang kak fara. takoot sebenarnye nak buang. bukan hak milik i nak main buang2 ...
BeeHaa Post at 23-8-2011 07:19 AM

kalau u terpikir apa nak kasi kat mil u sebagai cenderamata..
me cadangkan cadar katil yg baru..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 02:39 AM | Show all posts
Reply  farahanafarah

Salam fara.

Minta maaf lah auntie yg tua ni nak suggest sikit. Jgnlah se ...
auntieagony Post at 24-8-2011 00:57



wsalam..eh tak lah..tak tersinggung..bukan auntie main hentam je..bese ler mude2 ni weng sikit...gurau2 kasar2..mohon jgn ambik ht as a yg dah berumur sikit kalau baca..beseler..duk berkumpul yg sebaya je...so terbawak2 sikit..hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 06:28 AM | Show all posts
Post Last Edit by BeeHaa at 24-8-2011 06:30
kalau u terpikir apa nak kasi kat mil u sebagai cenderamata..
me cadangkan cadar katil yg baru..
faraway1 Post at 24-8-2011 02:02



    ya hampooon kak fara very good idea lah kak. selalu org bawak kuih raya ke baju raya. tp wa bawak cadar raya !!~ curlast lah !!~
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 06:38 AM | Show all posts
Reply 96# farahanafarah

Alhamdulillah u terima teguran positively.

As a not-so-young but young at heart forummer, auntie faham sesangat peel orang muda ni bila menulis cuma takut terbawa2x ayat negatif ke alam realiti. Maklumlah ingat mengingati ke arah kebaikan. Tak gitu, anak2x....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 06:48 AM | Show all posts
Reply  farahanafarah

Alhamdulillah u terima teguran positively.

As a not-so-young but young a ...
auntieagony Post at 24-8-2011 06:38



   yelah auntie..kadang2 yang muda ni rasa benda tu tak de apa pun tp pada pandangan orang tua tak elok sebenarnya....pendapat yang tua harus dihormati juga...sebab dorang lagi lama makan garam...

p/s : bukan cakap auntie tua...orang lain yang tua..auntie mudaaaa... awak auntie on9...heheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 06:51 AM | Show all posts
Reply 99# farahanafarah

I like your receptiveness to constructive criticism. Bagus anak ni....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.498751s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list