Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34305
View
145
Reply

Kelebihan Si Tangan Kidal = Kelebihan Si Otak Kanan

  [Copy link]

Author: MATBAGERO       Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2011 01:42 PM | Show all posts
satu lg yg aku perasan...
org2 kidal jgn marah aku ek..
tulisan org kidal ni kurang cantik sikit k ...
malaygirl Post at 19-8-2011 12:02



   xjugak.. kwn aku yg kidal lagi cantek tulisan dia berbanding aku yg righthanded nih
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 02:56 PM | Show all posts
ekceli kidal ni tak brp gempak di bandingkan dgn org yg ambidextrous...biase2 jer...kiri or kanan je..tp klu kiri kanan mmg unik...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 03:58 PM | Show all posts
cam aku aku right handed tapi aku akan selalu menggunakan tangan kiri aku untuk membuat perkara2 lain seperti.................................









































































































































































































































































































....................



















































































































cebok berak....................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~> larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk  {:2_74:}
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 06:35 PM | Show all posts
YUP aku kidal....and tulisan aku mosly aku sorg je senang paham hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 06:53 PM | Show all posts
Banyak jugak tangan kidal ni yer.. Pakcik pon sama gak tulis tangan kiri, main gitar tangan kanan, makan tangan kanan (ni pakcik prektis.. mula-mula prektis bila nak suap kena alignment tangan ngan mulot rasa macam oku daa..)
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 08:28 AM | Show all posts
ada dalam CSI, episod brapa tah..

ada fakta disebut, org kidal mati dlm brapa ribu orang setiap tahun sebab menggunakan alatan yang dicipta khas tuk org tgn kanan..

tapi kalu fikir logik, mmg betul..bygkn la naik kete, pkai tools, semo byk design tgn kanan..

so, yg kidal ni hati2 la.. jgn tereksiden sudah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 10:46 AM | Show all posts
maknanya org kidal ni kurg cekap lah..wakakaka..ekceli tak payah slhkan tool..klu mmg dah lalai/alpa/leka kiri kanan ke akan accident gak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 01:28 PM | Show all posts
satu lg yg aku perasan...
org2 kidal jgn marah aku ek..
tulisan org kidal ni kurang cantik sikit k ...
malaygirl Post at 19-8-2011 12:02



    nie MMG AKU TAK SETUJU!!!!!!..... SBB aku kidal...tulisan aku lawo... and aku admit aku mmg kreatif...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 04:03 PM | Show all posts
Aku kidal. dan aku bangga dengannya. dlm 5 beradik, aku sorang je kidal. and living in righthanded world aku byk jugak da adapt pggunaan brg guna tgn kanan.

few fakta yg aku alami sebagai org yg menulis tgn kiri :

1- aku pakai jam tangan kanan
2- aku suka baca majalah, suratkhabar dari belakang (buku jawi n buku jepun sesuai ngan cara aku ni)
3- pakai sudu n pisau (makan steak) dgn tangan kiri
4- pakaian aku yg di gantung sume akan menghadap ke kiri
5- lipatan kain baju kurung aku di belah kanan
6- bab tulis buku tu memang la kalau tulis rumi tu buku akan comot
7- kalau buku tebal atau yg ada ring tgh2 tu, aku hanya tulis pada helaian kertas belah kiri shj. kertas belah kanan mostly mmg kosong sbb leceh n x selesa.
8- aku punye tanda rite or check ( / ) tuh mesti terbalik dr yg standard neh n mesti tick kat belah kiri pkataan or jwpn (time skola kene exchange tanda kertas exam ngan kengkawan, aku punye checking la org mmg akan tahu itu aku yg cek. huu)
9- gaya aku menulis sebijik cam Barack Obama. buku/kertas tegak tapi tangan kiri membengkok dr atas
10- ok ini satu bab time zaman belajar aku rasa diskriminasi besar bg org kidal. aku x suke giler kerusi kuliah/auditorium yg meja attached together tu sbb meja tu belah kanan. gilerr sakit ati aku kene bengkokkan badan. kdg2 aku akan duduk plg hujung kiri n x kasi org dok kerusi kiri aku sbb aku nk guna meja kerusi kiri tu.
ok sekian utk kali ini (macam ada lain kali neh )

i like being lefty. it makes me feel special n unique .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2011 11:57 AM | Show all posts
kidal menulis je...memotong, mewarna water color, pegang sudip, sume kanan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2011 01:52 PM | Show all posts
saya kidal.. tapi boleh main gitar kiri dan kanan..  
hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 12:56 PM | Show all posts
aku tangan tak kidal..tapi kaki leh je kidal.....kiri kanan bley sepak bola...kalau jadi wing kanan...pakai kaki kanan wat swinger lambung...kalau wing kiri...pakai left foot lak...kalau kek tongah...haaa....dengan pakai tunjal je dengan.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2011 11:24 AM | Show all posts
Mak sy kidal tp dua2 tgn dia blh guna utk menulis..
Sbb tu sy n adik pun kidal..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 11:50 AM | Show all posts
sy plak bila nak mskkan kad lrt kat mesin kuar masuk tgn kena silang...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 04:06 PM | Show all posts
Aku  ambidextrous. tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 03:11 AM | Show all posts
org kidal kupas buah pegang tngan kanan, pisau tngan kiri....hehehe...suci hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 05:21 PM | Show all posts
kidal menulis je...memotong, mewarna water color, pegang sudip, sume kanan...
rattata Post at 23-9-2011 11:57



    samala kita....tp aku menulis..mewarna...melukis sume kiri
tp aktivit lain sume kanan...
kira kidal gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 11:46 AM | Show all posts
tapi orang cakap... umur org kidal fewer than org tangan kanan.. hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 11:48 AM | Show all posts
tapi orang cakap... umur org kidal fewer than org tangan kanan.. hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2012 11:59 PM | Show all posts
Aku menulis je tgn kidal..yg lain2 sume tgn kanan kot aku rase.tp yg pelik mase sekolah dulu kat papan itam aku leh tulih 2 belah tgn tp kat buku xboleh.sejak kecik aku pakai jam tgn kanan sbb susah nk tulis kalu pkai tgn kidal.

Aku sorg je dlm famili tgn kidal.aku xterer pon melukis dan tulisan aku xcantik mane pon.mase sekolah dulu mmg penin cket kalu sape2 duk sebelah kiri aku mmg xselesa sbb tgn mesti terlanggar.

So smpai skg aku masih menulis tgn kidal..itu je la yg aku rase.nti la aku pk aku update lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.320048s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list