Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34307
View
145
Reply

Kelebihan Si Tangan Kidal = Kelebihan Si Otak Kanan

  [Copy link]

Author: MATBAGERO       Show all posts   Read mode

Post time 15-9-2011 10:42 AM | Show all posts
Reply 60# fazzrules


    nak belajar main gitar.dari dulu nak main.
tapi aku kidal.
camne nak men gitar tangan kiri?
position gitar tu berubah kan.

eh terlari topik plak
hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 10:51 AM | Show all posts
Reply 61# langitluas


    a'ah..position gitar mmg tebalik..ada gak kwn den nulis kidal tp bila main gitar normal..nak belajar main gitar kena prektis slalu..

P/S : den pun tak terer sobona eh..takat lyn2 lagu aishiteru n sewaktu dgnnya boleh lah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:02 AM | Show all posts
Reply 62# fazzrules


   den nak boli gitar akustik laghaso2 eh kek mano yo bleh boli?
toksah la dok yang mahal2..
dapat yang tune sodap feel cenggitu ..
hihihi hari ni den nak poe usha
org ckp kedai2 biase pon ade ek
seriously blur2
ko bg la guideline
nnt bleh belaja kek u tube kann
lama2 terel bleh den goreng gitar sampai subuh
hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:12 AM | Show all posts
Reply 63# langitluas


    ekau boli jo yg cap ayam jang..den pun boli brand niutou dari chino punyo...sodap gak bunyi dio..string dio den tuka ngan string gitar karan..sodap gak bunyik dio org umah den dgr kecek dio...(ker org umah den sajo nak amik ati den)
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:18 AM | Show all posts
Reply 64# fazzrules


    hihihi bape hengget? kek mano? nanti la den poe ushacap ayam tu if lam shopping mall ado ko?
den maleh la nak poe kl belah street mano2
idokle den tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:23 AM | Show all posts
Reply 65# langitluas


    den boli hari tu rm170 jo..string karan pun cap ayam rm15..kwn den kecek ado yg brand string yamaha rm16..den boli dulu kat kodai alat muzik kek nilai..sebaris ngan bank cimb..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:24 AM | Show all posts
cakap pasal kidal dan kreatif
aku rasa aku kreatif bab meniru
tiru tandatangan warden zaman asrama dulu x penahnye kantoi pak guard percaya la habis2 aku dibenarkan outing waktu weekdays
pernah rekod 1seminggu tu dapat kua 3x..
alasan nak buat spek then g amek spek
ha ha ha ha
kawan2 asal hari jumaat je carik aku
sebab nak mintak sign kan surat pelepasan cuti sebelum hantar ke HEM
lolololol
sebab HEM tu kerek
dia nak surat dari parents
gilo apo mana la parents sempat nak surat2
so bebudak ni suh aq reka kan surat bertulis
sebab tulisan aku bleh wat sambung2 stylo ala2 tulisan mak ayah
lolololol
banyaknya dosa aku time form 3 tu
maybe sebab tu kot
aku kene turun kelas gi kelas no 2
lololol
naseb bek time form 3 dapat 8a pmr,.
hahahaha.
jadi terbukti la benar org kidal ni bab kreatif mmg ye
PANJANG AKAL KEKDAHNYA
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:26 AM | Show all posts
Reply 66# fazzrules


   OK  thank you for your helpheheh
nanti den poe usha yo
xbleh la den poe nilai
sobab eh den x dok kek somban
kolumpo banyak gak kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 11:59 AM | Show all posts
Reply 68# langitluas


    situ lagi byk jang..kek wah fatt blkg kotaraya tu pun byk gak pilihan...klu kat soping kompleks mau 3rat keatas sal kebykan branded...worait..gud luck dlm usaha utk berkarya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 12:03 PM | Show all posts
patut la hubby ocean meminati seni muzik rupa nyer org kidal ni berjiwa seni..
hampir semua kerja buat tangan kiri.. kalo main drum pun mcm tu gak boleh perasaan tangan kiri lebih byk bergerak.. tapi bila main gitar tak lak left handed.. kalo mkn pakai tangan ker sudu ker mmg tangan kanan.. ocean paling takut kalo dia pegang pisau sbb dia kidal kita yg tak kidal rasa risau takut dia terpotong jari dia lak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 02:18 PM | Show all posts
Saya kidal. Di facebook saya baru sahaja buat fan page untuk 'kominiti tangan kiri'
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 02:33 PM | Show all posts
anak aku pun kidal jgk...hehe...puas mengajar guna tgn kanan
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:16 PM | Show all posts
Reply 12# Sufive


   
Aku tak kidal kenapa tulisan aku buruk?





apakah kau seorang doktor?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:39 PM | Show all posts
aku pun kidal jugekk..

mak aku kata mungkin ikut nenek belah abah aku...adik beradik aku yang pompuan suma kidal kecuali sorang tangan kanan. adik beradik aku yang lelaki suma tangan kanan kecuali sorang kidal...

dulu2 aku rasa spesel la jugak kidal ni..sebab dulu pergaulan luas, campur2 suma orang jadi jumlah golongan kidal ni tak nampak sangat...

sekarang ni, orang keliling aku ramai kidal..kat opis aku ni je separuh ialah orang2 kidal...mungkin sebab kami kerja dlm bidang seni seni/kreatif kot..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 04:10 PM | Show all posts
sayapun kidal tapi tak la kuat sgt nampak kidalnya, banyak perkara boleh buat dgn tangan kanan. biasanya org kidal ni akan nampak cam berbeza sikit dr org tak kidal. bila sy menulis baru org tau yg saya ni kidal.

banyak kali cuba gosok gigi guna tangan kanan tetap tak boleh. give-up terus.

pegang mouse guna tangan kanan, ngam le sbb menulis tangan kiri.

paling seksa time nak bukak makanan dlm tin. terpusing2
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 05:58 PM | Show all posts
sy pn kidal..bla masak nsik mesti ter guna tgn kiri utk kacau nsik..org kata xbaik...tp nk buat lagu mna...bla mkn pkai sudu pn pkai kiri..hubby slalu tgur...tp jap jer mesti tkar blk sbb xpuaiih lerr...kalo angkat2 brat2 mesti belah kiri sbb rsa belah kanan lemah jer..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 07:43 PM | Show all posts
aku kidal gak....
tp bukan setakat tgn jew... semua bhgn badan aku prefer bhgn kiri dulu br kanan..cam contoh nk melangkah, naik tangga, buka suiz@plug.... kadang2... mula pom bhgn kira, akhir pom kiri gak... x tau kenapa dr budak lagi dah ada habit ne... tp bab makan tu aku guna kanan la.. cam kekok plak suap tgn kiri....
masa belajar, aku relek jew... makan sambil menulis..... pen sebelah kiri, suap nasi sebelah kanan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 02:08 AM | Show all posts
aku tgk org kidal ni seksi.boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 02:25 AM | Show all posts
teringat plak kat man kidal
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 09:46 AM | Show all posts
tp best gk kidal ni..bla client dtg utk sign form mesti tguq..ehh u kidal ke....org kidal je dpt...yg kanan mna da org tguq pn..hihi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083961s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list