Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15094
View
85
Reply

[MBC] INFINITY CHALLENGE

[Copy link]

Author: net_level       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-7-2011 03:05 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 23-1-2018 08:53 AM



Serba sedikit tentang rancangan Infinity Challenge. Rancangan variety show Korea ini pertama kali disiarkan pada tahun 2005. Juga dikenali sebagai rancangan ''real variety'' pertama di Korea kerana tidak langsung menggunakan skrip. Elemen penting dalam show ini adalah 3D iaitu Dirt, Dangerous, and Difficult.





Antara IC member (dari kiri: Gil, Jun Ha, Jae Suk, Myung So, Hong Chul, dan Hyung Don)
Selain tu, Haha pun join rancangan ni lepas habis military service (start episod 198)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2011 03:05 AM | Show all posts
Post Last Edit by net_level at 21-7-2011 03:30

Where to download Infinity Challenge with subtitles?

First, korang boleh download raw files dekat http://www.am-addiction.com
Digalakkan download Hanrel/Han version.
Nak download file korang kena register dekat website tu, then cari thread Infinity Challenge, reply apa-apa dekat thread tu (e.g. thank you!! ). Then, pergi balik 1st page thread tu korang akan nampak list episod untuk program tu.

Next, untuk download soft subtitle sila ke http://dddfanclub.com
Macam biasa kena register jugak dan download subtitle dari forum tu macam biasa.

Lastly, rename subtitle tu sama macam name file raw tu (and letak ''.ass'' kat hujung untuk typesetting).
Subtitle dari forum tu quite high quality.

p/s: Digalakkan jugak play guna Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC).

  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2011 03:20 AM | Show all posts
-reserved-
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2011 03:37 AM | Show all posts
walaupun tak semua episod ada subtitle, tapi banyak jugak yang dorang subbed (lebih 50 episod)

aku pun tak habis tengok semua lagi tapi antara episod yang best aku pernah tengok episod 193-194. episod ni guest dia lee hyori.

selain tu aku rekemen korang tengok episod F1 special (ep 191-192). Masa ni dorang datang malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 07:07 AM | Show all posts
dah tgk bnyk ep gak..dolo rajin selak2 amik sub dalam soompi..

yg F1 dtg malaysia tuh takleh blah..myung soo bawak jae suk n gang yg lmbt tuh..smpi termuntah2 si GIL leesang tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:41 PM | Show all posts
owshh ingt remake baru....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2011 09:01 PM | Show all posts
dah tgk bnyk ep gak..dolo rajin selak2 amik sub dalam soompi..

yg F1 dtg malaysia tuh takleh ...
skymania Post at 21-7-2011 07:07



    hahhaha... dah tu tak sangka jaesuk pro tu... berbakat jadik racer
IC nih banyak gak pegi negara lain eh... so far yang aku dah tengok diorang pegi Alaska dengan New York....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 10:01 PM | Show all posts
thx net adess bape byk akaun kene bukak nih...sadis tol nk donlod citer2 korea nih T_T
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2011 01:57 AM | Show all posts
thx net  adess bape byk akaun kene bukak nih...sadis tol nk donlod citer2 korea nih T_T
adikmanis Post at 5-8-2011 22:01



    hehe... daftar sekali seumur idop...
selamat menonton.... sabtu/ahad ni diorang release sub untuk ep214.... tak sabo nih siap dah donlot raw siap2
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 12:57 PM | Show all posts
hehe... daftar sekali seumur idop...
selamat menonton.... sabtu/ahad ni diorang rel ...
net_level Post at 6-8-2011 01:57



   berukben da smpai limit....donlod pon cm siput je...tggu cycle baru,mmg nk donlod abes2 an la btw,sori off topic...AM carik x-man..tp cm xde yg sub jerk....korang ada source x??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2011 01:33 PM | Show all posts
berukben da smpai limit....donlod pon cm siput je...tggu cycle baru,mmg nk donlod abes2 an  ...
adikmanis Post at 6-8-2011 12:57



    uiii rancangan lama nih... 2003-2007
klik sini
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 02:36 PM | Show all posts
uiii rancangan lama nih... 2003-2007
net_level Post at 6-8-2011 13:33



   huwargh!!! thx bebanyak net!! gigih la AM donlod pasnih ^^
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 10:57 AM | Show all posts
waa pnah gak tgok IC yg ada BB tuh. jenuh gak ni kalau nk melayan sumer variety sbb semuanya best2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 13# aznee85


    aku dah tengok IC yang ada Bigbang tu... bosan sikit la... maybe panjang sangat game tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2011 10:23 AM | Show all posts
update sikit benang nih dah bersawang
episod 217 dah release sub dia... episod ni kelakar gila okeh... aku baru lepas tengok...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 01:58 AM | Show all posts
ade satu...suka sangat dia wat challenge big bang haru2..

jap tepek video..



  enjoy...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2011 11:03 AM | Show all posts
Reply 16# aireen24


    hahahha.... episod nih memang daebak!! you&me concert special.... siap bagi award bodoh2 gi
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 11:49 AM | Show all posts
Reply  aireen24


    hahahha.... episod nih memang daebak!! you&me concert special.... siap bag ...
net_level Post at 28-10-2011 03:03



khen...lagi daebak dari infinity challenge: gee:snsd
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2011 06:25 PM | Show all posts
Reply 18# aireen24


    kalau gee parody aku suke suju punyer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 08:10 PM | Show all posts
lamanye sepi topic ni, takde orang lagi ke layan IC?

kite tros jump review ke ep370 la ye...hehe
ep370, bersambung dr ep369, kat Jamaica

JaeSuk,Gil,Junha ngan MyungSoo tolong penduduk kampung gotong royong bersihkan salji,tp MS terpaksa blk awal sb ada program len

kali ni tajuk utama, kat Jamaica la..part Jaesuk kurang ckit, sb takde varieti cam game/lawak etc..team Jamaica dpt gak jumpe Usain Bolt selepas berkali2 amek gambar moment2 dorang lpstu tweet ke Usain..last2 dorang dpt call, pagi buta lak tu, dorang ngah mamai2 pegi pub tpt Usain pegi..tp syg takleh rakam dlm pub..yg sempat msk IC pon part dorang nak balek da,  amek gambar then borak2 sekejap

ep371 da download tp ngah tunggu sub release ari Jumaat karang, dorang jadek alien



Episode Discussion Thread and Preview For EP371 (Jamaica Special Final + Protect The Earth)

# Alien VS Earthlings
The seven aliens have come to take over the peaceful planet.
These aliens have visuals that shocks the mere mortal earthlings and amazing abilities that normal humans don't have.
They make a declaration against the humans.
They must battle each other and the victor shall own the planet!

CR: DDD
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104956s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list