Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
5902
View
31
Reply

Minta Pandangan & Pengalaman Kengkawan.

[Copy link]

Author: fayros       Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2011 11:39 AM | Show all posts
pengalaman kat uk mmg sangat maniss buat kami sekeluarga.. anak2 aku pun selalu tanya bila nak balik sana, cam kg depa pulak.. Anak aku no. 1,2 mmg duk speaking london lagi.. yg kecik tu jer dah banyak confuse ngan both language, campur lak ngan slang utara.. hancuss! Yg 2nd tu mmg xmo ckp melayu sbb dia kata dia English sbb lahir kat sana kekeke..

weh, mai sinilah kalo nak char kuey teow yg meletup.. tp aku pun jarang makan la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 11:42 AM | Show all posts
Reply 16# lilo_kill


   hi lilo... lama menyepi! dah exmod yer.. aku mmg ketinggalan, blurr je sejak duk malaya.. panas yg amat! mcm lilo lagi best merantau banyak tempat, lagi banyak pengalaman dan kenangan manis kan kan kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 11:48 AM | Show all posts
Reply 17# fayros

en. fayros, masjid  banyakk kat manchester apatah lagi kat cheetham hill, ni kawasan community melayu la.. definitely you akan duk sini. makanan halal berlambak2.. dan org islam pun ramai tak terkata. I guess you tak pernak ke uk kot.. jangan terkejut bila u datang uk especially manchester.. orang tak putih lagi ramai dari org putih kikiki.. terasa cam pergi pakistan kot.
kalo ada apa2 nak tanya silakan.. tanya kat sini atau pm pun boleh, kalau ada kelapangan i akan jawab insyaallah.

btw, saya dah balik malaysia several months ago. penmerah masih di sana..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 12:48 AM | Show all posts
Reply  lilo_kill


   hi lilo... lama menyepi! dah exmod yer.. aku mmg ketinggalan, blurr je sej ...
ninik99 Post at 15-7-2011 11:42

alhamdulillah... pengalaman yg pahit2 tu lama2 jadik manis...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 03:42 AM | Show all posts
mesjid senang sgt. kt cheetham hill, within walking distance dari umah ada 3 masjid alhamdulillah

mcm kata ninik la... ramai org tak putih dari omputih kat sini
tapi ape kesah, yg pasti mkn halal senang, masjid dekat
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 03:44 AM | Show all posts
heran juga bila org Mesia dtg pasti tanya
kat mana ada makanan Halal
kat mana Masjid
dan pasti c ...
bizsarii Post at 15-7-2011 03:01

la biz, mmg le... itu kan soklan stended
aku nak kopi soklan ko ni... senang nak tanya org kt negara lain plak
hrp2 org tu tak garang mcm ko ler

errr tempat ko ada masjid? mknn halal? murah tak call msia?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 03:50 AM | Show all posts
Reply  penmerah


   dulu aku mcm hang gak pen.. imagine semua makanan2 yg tak boleh nak makan k ...
ninik99 Post at 15-7-2011 11:32

betullah la tu ninik
kengkawan yg dah balik malaya tuh sume ckp betapa miss nya kehidupan di mencester ni
kt sini beshh... takde gangguan kiri kanan.

ko nak dtg manchester bole la dtg umah aku
anak2 ko tuh galakkan terus speking london tau
kenkawan, sedara mara boleh catch up their english tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2011 11:28 AM | Show all posts
Reply 27# penmerah


    Yeke...msti best anak2 kau org pndi speaking london...aku nk ckp org putih pn bepeluh..hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 07:32 PM | Show all posts
Reply  penmerah


    Yeke...msti best anak2 kau org pndi speaking london...aku nk ckp org putih ...
fayros Post at 16-7-2011 11:28


ko jgn risau fayros.
pestime aku dtg sini pun aku tak paham ape org immigresen ckp padahal dia tanya what is in your bag?
dan setelah bertahun aku kt sini pun bukannya aku terer speaking pun.


best tak dok manchester ni. musti korang tak sabar kan!
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2011 12:13 AM | Show all posts
Reply 29# penmerah

sakan betul promote manchester

tapi aku suka shopping kat sana.. dulu almost every week gi trafford center or arndale
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:18 PM | Show all posts
heran juga bila org Mesia dtg pasti tanya
kat mana ada makanan Halal
kat mana Masjid
dan pasti c ...
bizsarii Post at 15-7-2011 03:01


apa masalahnya? mesti la tanya masjid dan makanan halal, kalau kapir tu lain la tak peduli..
aku 8 tahun dok oversea, tak penah jemu jawab soalan soalan tu semua..
kita tolong orang, orang tolong kita balik.. bukan kita selalu kat atas, selalu senang..

anyway, fayros, cuba tengok zabihah.com.. kat situ ada list kedai halal, restoran dan masjid..
klik UK > northwest england > greater manchester .. dia ada map showing locations of said places..
ada yg still operational, ada yang dah bungkus.. at least kita tahu kat mana kawasan ramai muslim..
apape nak tanya boleh post kat sini so org lain boleh dpt info skali..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2011 05:10 PM | Show all posts
thanks r1d3r....aku mmg amat2 mengharapkan info2 dan pengalaman daripada kau org suma..sekurang-kurangnya xde lah blur bila 1st time aku sampai sana nanti....
penmerah...study ke kerja kat sna.....
biasa student malaysia yg dpt scholar dia duk hostel ke duk umah sewa...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.473299s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list