Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
52350
View
202
Reply

[Info] Kolej yayasan saad

[Copy link]

Author: yayaji       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:05 PM | Show all posts
Reply  kudajantan77


    vengong btul soklan ko..mcm nk pcah perut aku gelak.. aritu aku g ...
yokoono Post at 30-6-2011 12:38



   
sian...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:10 PM | Show all posts
Reply 72# cutieslilies


   
seram sejuk tgk fees dia....adoi.....


berapa fees dia? tepek la
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:12 PM | Show all posts
macam mana pengisian KYS dalam hal-hal agama pulak ek?

nak tau jugak... if lahirkan future leaders, hopefully perkara basic diorang titik beratkan...

last time my school ada wat promnite, KYS ada prom nite jugak ker?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:31 PM | Show all posts
macam mana pengisian KYS dalam hal-hal agama pulak ek?

nak tau jugak... if lahirkan future leader ...
cn7 Post at 30-6-2011 13:12


Promnite with a difference......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:35 PM | Show all posts
Reply 84# manakautau


   
waa...manak...tetibe je muncul....
what's so great about promnite anyway ?
pendidikan agama tak leh depends on cikgu & skola je...
apa peranan kita sbg mak bapak ?
itu t/jawab kite...berat...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:40 PM | Show all posts
Reply 85# yayaji


    promnite tu... it was just a question...since everyone else mention about sports, music, dance... so thats why i tanya...

choral speaking ada tak?

tang agama tu, betul... peranan mak ayah...

but if our kids are gonna be in a boarding school since 13 yo, they will be spending more time with the teachers & friends more than their own parents.

so , environment pun memainkan peranan jugak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:47 PM | Show all posts
Reply  yayaji


    promnite tu... it was just a question...since everyone else mention about sp ...
cn7 Post at 30-6-2011 13:40



choral speaking ada...tp okestra depa memang mantop!!!
yes...ada pro & cons kalau belajar kat boarding school ni...
aku dulu pong boarding school gak...form 1 sampai form 5...
udah le membesor di hostel...makpak pon duduk obc...jumpa setahun sekali, masa cuti panjang hujung tahun...
time cuti yg kejap-kejap tu,  blend in ngan kazen2 je....     
tp syukur...tak penah tebabas dlm apa-apa hal...dijaga elok oleh warden...he..he..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:48 PM | Show all posts
Reply  yayaji


    promnite tu... it was just a question...since everyone else mention about sp ...
cn7 Post at 30-6-2011 13:40


Lillahitaalla..kalau semua perkara yang kita lakukan nak kena pakai magnifying glasss..jangan antor anak tuuu keluar dari rumah.....
dok je perap  bawah tiak mak ayah 24/7, 365 days a year.......pun belum tentu anak2 boleh jadi manusia yang senonoh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:49 PM | Show all posts
Reply  manakautau


   
waa...manak...tetibe je muncul....
what's so great about promnite any ...
yayaji Post at 30-6-2011 13:35


TUHAN tak anugerahkan kita dengan amanah(anak2), tanpa DIA beri kekuatan pada kita..TIDAK ZALIM SIFAT TUHAN itu.......
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:53 PM | Show all posts
Reply 87# yayaji


   
choral speaking ada...tp okestra depa memang mantop!!!
yes...ada pro & cons kalau belajar kat boarding school ni...


harus i tengok orkestra diorang nanti... kat mana nak tengok ek? diorang ada buat open day ker?

paling suka tengok instructor depa .... yang pegang kayu kecik tu...i dont know what its called
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:53 PM | Show all posts
TUHAN tak anugerahkan kita dengan amanah(anak2), tanpa DIA beri kekuatan pada kita..TIDAK ZALIM  ...
manakautau Post at 30-6-2011 13:49



tru enuf...ye la kekadang kita boleh jadi over protective gitu..nak-nak dgn keadaan sekarg...
freedom without limits...mak bapak mana yg tak risau....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:54 PM | Show all posts
Reply 88# manakautau


    manak dulu macam mana?

duk bawah tiak mak ayah?

sekolah mana dulu manak?

international school macam yayaji ker?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:55 PM | Show all posts
Reply 91# yayaji


    hari tu ada mention about the fees... is it available online?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:57 PM | Show all posts
Reply  yayaji


   

harus i tengok orkestra diorang nanti... kat mana nak tengok ek? diorang ...
cn7 Post at 30-6-2011 13:53



   
harusss!!! 28/6 ari tu depa buat kat putrajaya, sblm ni depa penah buat kat philharmonic...best kan..
dua-dua event tak sempat pi tengok...
anak buah aku tu mmg dah aim lama dah nak masuk KYS ni...
pehtu 28/6 ari tu dia pi tgk konsert depa plak...
apalagi...tak tido mlm le amoi tu...
la ni gegeh dok tenyeh balik violin dia...prektis...he..he..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:58 PM | Show all posts
Reply 93# cn7


    ada dlm website....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 02:03 PM | Show all posts
Reply  manakautau


    manak dulu macam mana?

duk bawah tiak mak ayah?

sekolah mana dulu  ...
cn7 Post at 30-6-2011 13:54


I don't choose school...

Sekolah yang hantar perwakilan...jemput Manak masuk sekolah mereka.......

Dalam erti kata yang mudah untuk difahami...IF you have it in you...you tak payah pilih sekolah..sebaliknya sekolah yang datang cari you...maklumlah nak naikkan rating serta standard sekolah itu kan?????

Kerek tak manak??????

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 02:03 PM | Show all posts
Reply 94# yayaji


    KYS ada buat open day tak?

selain KYS, yayaji ada survey a few ada schools that is in the same league as KYS ?

or memang dah target KYS jer
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 02:04 PM | Show all posts
Reply 96# manakautau


    yes manak... get the point... you kan hebat...

mana pernah kurang hebat or tak hebat

TEHEBAT selalu

kan kan kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 02:06 PM | Show all posts
Reply 96# manakautau


cewahhhh...hebat tu...
tp betul la tu...klu dah mmg hebat..duduk ceruk mana pun org akan cari gak..
ala-ala intan terpilih gitu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 02:11 PM | Show all posts
Reply 97# cn7


   
the reason i brought up the matter sebab my niece mmg nak sgt masuk ke sekolah tu..
so, i tanya le kat sini kot-kot ada yg penah antor anak depa kat situ...
dpt byk info and positive input gak...
sekolah lain tak plak survey...tu bg kat mak dia..pepandai le cari...
ny niece ni the only girl among her siblings..abang adik semua boy...
tu yg 'tersayang lebey' kat dia ni....
my doter still kenit lagi...still ada masa nak buat planning lain...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.120201s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list