Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66706
View
315
Reply

KAUNTER ADUAN RAKYAT

[Copy link]

Author: nuryakmal       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-8-2011 02:36 PM | Show all posts
Reply 60# kikilalat


    ngigau la kot. abaikan jek
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 03:45 PM | Show all posts
Reply 57# kikilalat

acik kiki kata nak wat repot polis.. wat je kasi org ittew kecut..
ada riki2 cybersecurity malaysia utk kes2 cyber fraud?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 08:49 PM | Show all posts
Reply  kikilalat

acik kiki kata nak wat repot polis.. wat je kasi org ittew kecut..
ada riki2 c ...
ParinAmat Post at 26-8-2011 15:45



    akak tunggu 15 september 2011 nih dulu parin. sebab itu janji dia...

jangan risau... kalo dia tak bayar nanti, banyak back-up plans akak ader... insyaAllah...



p/s: ko punyer siggy tuh sesuatew yg hamat hoccay!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2011 11:10 PM | Show all posts
In what way is this not a personal attack and provocative comment? Seriously...

Does the laughing icon at the end of the post acts as a disclaimer?


Pegawai polis taraf VIP ni takde keje ka? ..... duluk2 korg dok gigih cari info Tenteramsuci, now skodeng FB porumer plak? Info tuk apa ekk? Tuk sahkan citer dlm porum ni betul ke tak? Ribu riban org bayo tax tiap thn, ada plak penjawat awam yg perabis masa dok skodeng itu ini... huahuahua..... no wonder Penang Chief Minister kata JB tak selamat..... *sigh*  ...
BingkaUbi Post at 2-10-2011 07:38


http://mforum.cari.com.my/viewth ... mp;authorid=1059360
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2011 08:30 AM | Show all posts
In what way is this not a personal attack and provocative comment? Seriously...

Does the laughing ...
kikilalat Post at 2-10-2011 23:10



    Setuju. Mentang2  mod boleh wat gituh. Orng lain mesti kena potong kedit dah. Sah sah pa.nak wat aduan gak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2011 08:46 AM | Show all posts
Reply 64# kikilalat


    noted with thanks. akan ambil tindakan selanjutnya
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2011 10:45 AM | Show all posts
Reply  kikilalat


    noted with thanks. akan ambil tindakan selanjutnya
nuryakmal Post at 3-10-2011 08:46



    Thank you mod kemal...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 07:35 AM | Show all posts
tumpang tanya -- sorry kalau salah thread.

Ada tak thread masalah yg dihadapi oleh anak dari broken marriage.


Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 09:12 AM | Show all posts
Reply 68# DARSITA

salam DARSITA.. welkam to FD..

cuba yang ni.. stakat yg aku search ada yg ni le..

share emosi..anak2 dari broken family
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2011 01:52 PM | Show all posts
boley membantu ker alu ader masalah..?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2011 11:50 AM | Show all posts
boley membantu ker alu ader masalah..?
mekchieqtai Post at 20-11-2011 13:52



    ada masalah ke puan mekcieqtai?
cuba post apa2 thread kat FD, insyaALlah pakar2 kami sedia membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 12:49 AM | Show all posts
Tumpang tanya, 1st time jejak kaki kat sini..
Memang semua thread korang highlight kan ker tajuk nya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2011 08:25 AM | Show all posts
Reply 72# RedDevils


    hi kak red, haah, saje. kasi ceria sikit. macam pertandingan kelas tercantik le
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 09:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by minahsaudi at 8-3-2012 09:38

salam mod

Tak apa lah
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 08:35 AM | Show all posts
Reply 74# minahsaudi


    acik min, stakat ni takde lagi terima report dari mana2 forummer ttg usikan dari dorang berdua tuh.. so aku assume diorang okay dan bleh terima sindirian/gurauan mereka..

ada juga aku amik tindakan bila ada aktiviti mencarut, bab perli tu belum lagi lah setakat nih..
acik min tekan je butang report kalo ada, insyaAllah sekiranya report itu berasas tentunya kitorang leh bertindak cepat ala2 pasukan SMART gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 08:46 AM | Show all posts
Post Last Edit by minahsaudi at 8-3-2012 09:35
Reply  minahsaudi


    acik min, stakat ni takde lagi terima report dari mana2 forummer ttg usi ...
ParinAmat Post at 8-3-2012 08:35



I ilang selera tiba2
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 09:04 AM | Show all posts
Reply 76# minahsaudi


    kalo apa yg dorang berdua buat tu sememeh.. takdela sampai acik min kena buat aduan dalam thread ni kan..

general rules mmg takleh berborak dlm mana2 thread di FD, tambahan lagi kalo ada sindiran and so on.. sape yg sentap sila report, mudah je.. susah nak amik tindakan kalo setakat mainan perasaan sendiri.. itulah silapnya dalam berforum, sume nak kena assume dan assume, kalo nak tindakan sila report.. forum ni tak perlu buat features 'report' kalo forummer jenis tak kesah nak gunakannya..

kitorang perasan dan kitorang let uols to decide whether certain posts by them are categorized as jokes or sarcastic act.. the way i see is they are merely joking.. and i dont see any harm (unless lucah dan sewaktu dgnnya)..

bab saka tu nanti aku sound dorang.. ada lagi tak post2 mereka yg acik min tak puas hati?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 09:24 AM | Show all posts
Post Last Edit by minahsaudi at 8-3-2012 09:36
Reply  minahsaudi


    kalo apa yg dorang berdua buat tu sememeh.. takdela sampai acik min kena ...
ParinAmat Post at 8-3-2012 09:04


Menyesal pulak aku mengadu
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 09:28 AM | Show all posts
As a rule of thumb...... U kan moderator, there is no need for u to posting kedits or banhammer ker apa, perhaps to just advise them it is not nice to be sinisters.

Joke n sarcasm aside, I know using fouls n perkataan lucan memang dilarang sama sekali same with just posting emoticons.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2012 09:36 AM | Show all posts
Reply 78# minahsaudi


semoga masing2 berbahagia dgn apa yg dorang fikirkan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.355501s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list