Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66740
View
315
Reply

KAUNTER ADUAN RAKYAT

[Copy link]

Author: nuryakmal       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2011 07:36 AM | Show all posts
Post Last Edit by manakautau at 8-7-2011 07:37
Reply  manakautau


    aku tak ske mintak izin.. nampak formal sgt, lain la kalo aku keja kat o ...
ParinAmat Post at 7-7-2011 16:15



Hang telah membunuh kreativiti/kebebasan forumer lain untuk mengexpressikan/meluahkan cara mereka menyampaikan hajat mereka dalam bentuk mauduk yang mereka inginkan....dgn mengedit megikut apa yang hang mahukan......This is not about your tred, but others..remember that...dan antara tugasan utama hang yang tidak bergaji ini adalah untuk memastikan perjalanan perbincangan itu berjalan dalam keadaan yang baik dan bukannya untuk menukar serta edit mauduk mengikut selera hang..........

Jika meminta izin dari tuanpunya tred itu tidak ada dalam kamus hidup Hang....Tapi sekurang kurangnya dengan pemberitahuan dalam bentuk PM pada pembuka tred itu...akan jatuh sangat kah ego hang sebagai seorang pengantara ????

Janganlah memberi alasan bahawa dengan meminta izin itu seolah olah terlalu formal bagi diri hang, sedangkan jika hang lihat dari sudut yang lebih luas...ia sebenarnya lebih menunjukkan keperadaban kita dari sudut menghormati forummer lain....

Jika hang menggunakan kuasa hang untuk ban seseorang forummer itu atas dasar provokasinya(mengikut pandangan hang) terhadap forummer lain..tidakkah ini adalah atas interpretasi hang terhadap seseorang forummer itu yang tidak tahu menghormati orang lain???????  

So apa bezanya dgn hang yang suka suka mengedit tred orang lain tanpa meminta izin terlebih dahulu????..ataupun the least you could do is to inform secara personal melalui PM??????

Kuasa yang ada pada hang tidak memberi hang that immunity untuk tidak menunjukkan adab pada forummer lain.....sedangkan atas dasar kurang adab jugak lah hang memban seseorang itu

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 09:49 AM | Show all posts
Jika hang menggunakan kuasa hang untuk ban seseorang forummer itu atas dasar provokasinya(mengikut pandangan hang) terhadap forummer lain..tidakkah ini adalah atas interpretasi hang terhadap seseorang forummer itu yang tidak tahu menghormati orang lain???????  
manakautau Post at 8-7-2011 07:36


kelakar, ko ajar aku nak menghormati orang? memang kelakar...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 12:07 PM | Show all posts


betulll mmg kelakar...

chill out, mod parin..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 12:59 PM | Show all posts
aku mmg chill, org yg stetmen tak hengat yg buat aku bertambah2 chill kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 11:00 PM | Show all posts
Reply 39# ParinAmat


    Chantekkk banner sambut ramadhan tuh. Thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 06:28 AM | Show all posts
Mod FD,

Mohon pencerahan... IP kedua-dua makhluk nih sama ker?

Makhluk 1: http://mforum.cari.com.my/viewth ... mp;authorid=1146528

Makhluk 2: http://mforum.cari.com.my/viewth ... mp;authorid=1138923


Thanks!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 08:45 AM | Show all posts
Reply 46# kikilalat


    momod takda authority to check check IP. sebarang kemusykilan harus dirujuk kepada admin
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 09:10 AM | Show all posts
Reply  kikilalat


    momod takda authority to check check IP. sebarang kemusykilan harus diruj ...
nuryakmal Post at 26-8-2011 08:45



    Admin terus  ek? Bukan mod bod? Awat hari tuh sourplum boleh check kat bod PP?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 09:17 AM | Show all posts
Reply 48# kikilalat


    menurut supermod, sebarang pertanyaan mengenai IP harus direct kepada admin. bukan mod bod. tentang kak sourplum, akmal tak pasti, mungkin dia sendiri yang mengajukannya pada admin terus
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 10:35 AM | Show all posts
Reply  kikilalat


    menurut supermod, sebarang pertanyaan mengenai IP harus direct kepada adm ...
nuryakmal Post at 26-8-2011 09:17



    Ooo.. Kk. Thanks kemal
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 01:37 PM | Show all posts
Ooo.. Kk. Thanks kemal
kikilalat Post at 26-8-2011 10:35


any news kiki??  same ker??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 01:43 PM | Show all posts
Reply 51# minahsaudi


    Kak minah, menurut supermod, sebarang aduan mengenai IP perlu dirujuk terus pada admin
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 02:08 PM | Show all posts
any news kiki??  same ker??
minahsaudi Post at 26-8-2011 13:37



    Saya tgh pikior camner nak karang... Admin nih paham bahasa omputih jer ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 02:12 PM | Show all posts
Reply 53# kikilalat


    admin paham melayu la......... cakap jek le si polan adalah di syaki seorang con woman. telah banyak mangsa yang etrpedaya. mohon jasa baik admin untuk menyemak sama ada IP con woman tersebut sama seperti nick di bawah ini. sekiranya ya, kami mohon dia di ban terus dari CARI.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 02:14 PM | Show all posts
:re: Reply 54# nuryakmal


    Ok, akak copy paste ayat kemal...

Nih nak kena tunggu lepas 15 Sept 2011 gak ker? :cf:

Kemal, solex thread ker tadik? :re:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 02:16 PM | Show all posts
Reply 55# kikilalat


solek thread mana pulak
belum solek pape pung hari ni
hamik le ayat tu, nak tambah rencah suka hati nak tunggu ke tak mo tunggu ke ikut akak akak semua
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 02:25 PM | Show all posts
Reply 56# nuryakmal


    Eh, dah dibukak pulak solex kat thread borak tuh...

Kalo lepas 15hb Sept 2011 nanti, tak dapat2 balik jugak duit akan, akak bukak thread ala2 gini should be no problem  kan?


Kat bod aduan dan pendapat...

http://mforum.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 02:28 PM | Show all posts
Reply 57# kikilalat


    bila pulak solek nye. takde solek pung parin pun takde, semayang, kbel pun takde.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2011 02:30 PM | Show all posts
Reply 57# kikilalat


    boleh jek, lagik bagus..
kat bod kesulitan pun boleh jugak
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 02:32 PM | Show all posts
Reply  kikilalat


    bila pulak solek nye. takde solek pung parin pun takde, semay ...
nuryakmal Post at 26-8-2011 14:28



    Supermod kot rajin solex... :re:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102167s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list