JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
65199
View
315
Reply

KAUNTER ADUAN RAKYAT

[Copy link]

Author: nuryakmal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2011 01:30 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by nuryakmal at 29-7-2011 21:38

Salam


Benang ini terbuka kepada semua forumer di PERBICANGAN KELUARGA untuk mengutarakan pandangan, meminta kerjasama Moderator board ini dan mengadukan masalah.

Segala permasalahan akan cuba kami bantu setakat yang termampu  dan dalam bidang kuasa Moderator

Sekiranya terdapat



1) isu sensitif - sila PM moderator

2) unsur perborakan di dalam thread ini, poster akan di beri amaran dan sekiranya masih berborak di dalam thread ini, kredit akan ditolak -1

3) sekiranya terdapat undur provokasi, iklan, spamming dan apa sahaja yang menyalahi peraturan di dalam Forum ini, anda akan di jadikan post banhammer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 03:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 24-6-2011 11:50

ini bukan thread borak, cuma kalo apa2 kekeliruan pasal mana2 thread di FD atau di tiga sub-board bawah FD, maka korang dialukan utk post di thread ini..

Ask Momod ini boleh digunakan dalam situasi berikut:
1. jika ada cadangan utk penambahbaikan sume thread dalam FD dan jajahan takluknya..
2. nak inform momod sekiranya certain thread ada provokasi

3. nak inform momod jika report yg telah dibuat takde follow up dari momod (atas budibicara mod)
4. nak mintak delete/unlock thread2 tertentu (atas budibicara mod)

berforum dgn berhemah kearah satu FD hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 10:44 PM | Show all posts
kalau nak bg cadangan boleh?? instead of perbincangan permasalahan...mcm panjang jerk..ngn tajuk TT lagi..mcm crowded jerk nampak..asal tak shortcut kan mcm belanja tuh..kenapa tak perbelanjaan.. so better belanja/bincang/masalah..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2011 06:44 AM | Show all posts
Reply 3# blazzard


    Thank blaze...semi govt le katakan..will do the changes;)
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 11:25 AM | Show all posts
Salam
2) unsur perborakan di dalam thread ini, poster akan di beri amaran dan sekiranya masih berborak di dalam thread ini, kredit akan ditolak -1
nuryakmal Post at 22-6-2011 13:30


Masuk akal...cuma satu saja yang tak masuk akal .

Forummer dilarang berborak kecuali di benang borak..sedangkan benang borak yang ada tidak 'terbuka' pada semua.....(what more with high reading access)

Minta pencerahan.........

P.S.....as the term imply....tred borak seharusnya dijadikan avenue untuk bersantai, bersembang, to talk about things yang include no brainer........Tapi bila ia dah diberikan reading access yang tinggi.... dimana kami ahli jawatankuasa persatuan porummer yang belum sampai taraf wali(season forummer with high credits) dapat bersembang?.....

Maybe.... MOD would consider opening benang borak buat rakyat ya kanak budu ya kanak setain yang belum tumbuh bulu didada, termasuk macam saya, supaya tak dilihat sebagai pengantara yang bersifat berat sebelah?(ie, benang borak hanya EXCLUSIVE buat golongan ahli tasawuf dan ahli sufi (high credits) sahaja)?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 11:47 AM | Show all posts
Reply 5# braincell


    diletak RA karna adanya perbincangan sulit dan gmbr peribadi few of them.. rasanya RA 5 tu dah cukup rendah utk mereka yg betul2 comply dgn requirement.. keeping aside newbies dan mereka2 yg tak cukup kredit lagi..

in a positive side, ianya menggalakkan forummer berusaha menambahkan kredit mereka2 spy dapat menjengok dan membaca content2 dlm thread borak.. jgn risau, isunya biasa2 je.. takde umpat mengumpat mana2 pimpinan tertinggi negara pon...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 11:55 AM | Show all posts
Reply  braincell


    diletak RA karna adanya perbincangan sulit dan gmbr peribadi few of them. ...
ParinAmat Post at 29-6-2011 11:47


Stress juga rupanya just to destress dengan bersembang di board sembang.........dengan adanya peraturan dan guidelines tertentu lagi.......


So in short..selagi belum cukup ilmu didada seperti kata pak erwin joko anuar, selagi itu the one and only benang borak yang ada dalam FD ini will remain exclusive to only certain quarters and not open to everybody?

Cute.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 11:58 AM | Show all posts
Kamu larang forummer berborak ditred perbincangan...Tapi pada masa yang sama tidak pula memberi ruang yang lain untuk mereka melakukannya..

Ini namanya peraturan komunisma...........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 12:07 PM | Show all posts
Reply 8# braincell


    ada juga board di cari.com.my yg mengamalkan kaedah yg sama.. either to 'get qualified' or 'to the left'..

warning to en. manakautau - tiap provocation yg diterima dari nick manakautau selepas ini akan di deduct kredit ranging from -50 to -100.. already warned and made publicly known.. tq..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:02 PM | Show all posts
Categorisation Bincang, Masalah/ Tauladan boleh tak di do away kan????? Nampak berserabut sangat ......

Ibarat kata pendita Susan Lancaster...orang chocolat kah..orang biru kah, orang kuning kah..bukankah kita semua orang malaya????

Dalam erti kata yang lain...... selagi tajuk benang yang ingin dikongsi itu selari dengan kehendak dan guidelines yang telah ditetapkan dalam FD untuk ianya wajar untuk berada di board ini..rasanya dah cukup kan????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:09 PM | Show all posts
Reply 10# manakautau


    dear mr manak, the reason why it is done that way is because its easier for us to retrieve any previous threads.. boleh dibuat untuk rujukan dan juga pembuangan.. sebab ada yang jenis suka upkan thread dari zaman tok kaduk.. sometimes en manak like mr barney stinson said and i quote " we have to demolish something to make something new"..

sekian

dari momod prektikel
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:15 PM | Show all posts
Reply  manakautau


    dear mr manak, the reason why it is done that way is because its easier  ...
nuryakmal Post at 30-6-2011 13:09


Fast forward 2 years from now....would it still not be the same?(the inconvenience of today)..even on the assumption that our MOD rajin untuk terus categorise kan each and every thread there is as of now??????
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:18 PM | Show all posts
In other words...assuming para MOD start categorising every single thread as bincang/masalah ataupun tauladan today...selepas dua tahun.......jika ada porumer yang naikkan semula thread lama...kan sama peginya???????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:19 PM | Show all posts
Reply 12# manakautau


    the future is still uncertain.. why not we try it first..see how it goes, if still tak boleh we can remove it.. baideway, are you interested to become the moderator here in FD in the future?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:21 PM | Show all posts
Reply 13# manakautau


    you still dont see the benefits like other mod.. so please calm down, no need to get high blood pressure or anything.. benda boleh settle...bukan permanent pun...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:22 PM | Show all posts
Reply  manakautau


    the future is still uncertain.. why not we try it first..see how it goes ...
nuryakmal Post at 30-6-2011 13:19


We cannot read into the future..tapi we can surely tell ourself..bila kita implement sesuatu..tentunya untuk satu jangka masa yang panjang..bukan setakat main masak masak(for short term).....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:26 PM | Show all posts
Reply 16# manakautau


    this for the future en manak.. as i said just now, its for easy retrieval of previous threads.. u have made your comments, we noted with thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:27 PM | Show all posts
Reply  manakautau


    you still dont see the benefits like other mod.. so please calm down, no ...
nuryakmal Post at 30-6-2011 13:21


Instead of menyemak dan menyerabutkan mauduk benang(tarffic jem)..why don't you guys...humbankan sajork thread2 yang dah melebihi setahun..or probably dua tahun untuk mengelakkan dari diupkan oleh porumer2???????(if maslaha yang timbul ialah having porummer upkan thread2 lama????
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 01:30 PM | Show all posts
Reply 16# manakautau


    kita cuba dulu en manak yer..
letak kategori ke tak letak ke, same je bagi ko.. tetap ada gak posting ko kat sini..

udah2la spam ask momod ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 01:30 PM | Show all posts
Reply 18# manakautau


    sir, im really afraid uols kena heart attack.. so calm down ok.. have a drink, pegi makan lunch, solat zuhur... you have made your points, again we noted it with many thanks. no need to be aggressive. thank you.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.669637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list