CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4981|Reply: 2

Mayangsari Joint Ownership Scheme

[Copy link]
Post time 22-6-2011 12:03 AM | Show all posts |Read mode
Minta pandangan kawan2 tentang benda ni: Mayangsari Joint Ownership Scheme
Info:

KEISTIMEWAAN SERTA FAEDAH SEBAGAI JOINT OWNER MAYANGSARI RESORT


1. PERCUMA 8 HARI 7 MALAM


Di seluruh rangkaian Mayangsari Resort dan Exchange Resort DaeLIVE.com

RANGKAIAN MAYANGSARI RESORT

Port Dickson, Dungun, A’famosa Melaka, Mahkota Melaka, Equatorial Resort Cameron, Kelantan Trade Centre (KTC) Kota Bharu, Bandung Indonesia (Mar 2011) & Jakarta Indonesia (May 2011)


EXCHANGE RESORT VIA DaeLIVE.com ( ASIA USD95 )


Malaysia    - Palace Of The Golden Horses Hotel,Sunway Hotel,Swiss Garden,Legend Hotel


Indonesia   - Bali

China         - Beijing,Shanghai,Shenzen etc


India          - Mumbai,Kerala,Goa etc

Thailand    - Phuket,Pattaya,Bangkok,Koh Samui



INTERNATIONAL USD135

England,USA,Canada,South Africa,Australia,New Zealand,Portugal,Spain,Egypt,France,Mexico,Central Europe,South America etc

2.  8 HARI 7 MALAM 50%

( Di seluruh rangkaian Mayangsari Resort sahaja)

3.  351 hari/malam 30% ( Di resort yang dibeli (homebase))

4.PENDAPATAN SAMPINGAN (BOLEH DISEWAKAN)


Sebagai pemilik Joint Owner,pemilik boleh menyewakan unit masing-masing dengan menggunakan malam-malam yang diberikan.Penyewa perlu datang dari pemilik sendiri dan kemasukan penyewa adalah bergantung kepada tempahan unit melalui khidmat pelanggan (customer service).Kadar sewa adalah bergantung kepada kadar bilik di setiap resort.



5.BOLEH DIWARISKAN

Pemilikan resort adalah seumur hidup (Freehold),dengan itu pemilik boleh lah wariskan resort yang dibeli kepada waris mereka.



6.BOLEH DIJUAL BALIK


Resort yang dibeli adalah merupakan harta atau aset pemilik.Dengan itu pemilik boleh jual semula resort tersebut pada masa akan datang dengan harga pasaran semasa.


7.BOLEH DIPINDAH MILIK



Semua keistimewaan pemilik boleh dipindah milik.(boleh dihadiahkan)




8.OWNER GETS OWNER (OGO)


Pemilik berpeluang menikmati insentif dengan memperkenalkan kenalan mereka kepada Mayangsari Joint Ownership Scheme.Insentif akan dikira setelah pembeli membayar deposit. Insentif akan dibayar mengikut peratusan seperti dibawah:



Maklumat Lanjut: http://mayangsariresort.blogspot.com/2011/01/joint-ownership-scheme.html

Persoalan:

1- Berbaloi ke kalau beli?

2. Apa pro & kontra kalau beli?

3. Tempat ni haunted tak? Hehe... sebab dulu tempat ni terbiar agak lamaaaaa jugak.

Siapa yang ada beli, sila-silalah share maklumat. Berminat sebenarnya ni. Tapi risau gak kalau ada benda tak best di sebalik offer macam best ni.

Disclaimer: Saya bukan agen nak jual. Cuba minta pendapat je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2011 12:51 AM | Show all posts
aku pernah baca pasal nie kt forum sebelah, tpi xpasti lak kalo thread tu ada kt snie... tpi yg pastinya resort mayang sari kt p.d tu aku dah gie, tempat sewa budak poli p.d jer, murah jer sewa resort kt sana... mcm terbiar pun ada gak aku tengok...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:22 PM | Show all posts
mungkin time tu tgh renovate kowt.. skrg ni dorang ade naikkan blok baru so lagi nak upgrade facilities & modernisekan lagi kat sana.. tau pon sebab auntie ade beli 1 unit kat dungun..  so penah gak enjoy holiday kat dungun & cameron....Best la.. so hopefully once pd dah ready.. mesti best cam kat dungun.. wait for it.. mesti worth it..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 05:29 PM GMT+8 , Processed in 0.089908 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list