Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15959
View
108
Reply

Cinta Teragung.....

[Copy link]

Author: sunshine       Show all posts   Read mode

sunshine This user has been deleted
Post time 5-7-2003 10:34 PM | Show all posts |Read mode
Buat semua sahabat dan kenalan.....kita sebenarnya tengah bercinta..cuma tak sedar! Nak share ttg KEKASIH aku? (aku type huruf besar tu sbb aku terlampau sangat sayang kat DIA! Penyayang sifatnya. Betul ni..tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu. Apa taknya, masa aku susah,
minta tolong sajalah pada DIA. Sure akan datang bantuan. Bila aku susah hati,
boleh terus ngadu kat DIA ->direct! Yang bestnya tu, bila aku dah ngadu kat
DIA, terasa peace aje. For surelah KEKASIH, kan?!

Ish! Beruntung betul dapat KEKASIH cam ni tak pernah nak sakitkan hati aku.Bila-bila masa aje aku boleh contact DIA. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye la, cinta punya pasal, kan? DIA tak kisah pun kalau aku tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aku. Sebab, kalau aku ingat & contact je DIA, sure macam-macam layang aku dapat. Tak kiralah, material ke spiritual ke emm memang kekasih sejatilah tu! Bila aku rindu kat DIA, baca je surat-surat yang DIA bagi tu.Macam-macam nasihat ada dalam tu. Siap bagi example lagi nak suruh aku faham.

Sebelum ni, aku pernah gak frust. Memang sedih giller la masa tu. Ye la, cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash gitu aje. Tapi KEKASIH aku yg ni lain, DIA tak kisah pun dengan cerita aku frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA takde jeles pun. Cuma aku je yang jeles ngan DIA. Memang ramai yang jatuh cinta ngan DIA. So, aku pun kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih what you give, you getback so, kalau aku usaha lebih sikit, aku dapat lebih la, kan? KEKASIH aku ni baik sangat-sangat. Perfect! Tu yang kadang-kadang aku tengah-tengah malam area pukul 3-4 pagi tu pun, kalau aku terjaga, aku sure akan contact DIA.

Rindulah Sebenarnya, KEKASIH aku ni kaya millionaire billionaire dan ntah apa-apa naire lagi Tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup aku, DIA yang support caya tak? Free of charge Tapi aku tak sedap hati la mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu, kan? Mak aku kata, kalau orang dah bagi, suka ke tak suka, amik aje la pastu pandai-pandailah membalas budi.. tu yang
buat aku sanggup berkorban apa sahaja cheewah! DIA suruh belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH aku ni memang cerdik+bijak+genius etc DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang aku buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat aku kalau aku rajin belajar. Malu la sebenarnya nak cakap ni.

Emm aku sebenarnya belum pernah jumpa DIA lagi pun. Belum bersedia la tapi KEKASIH aku ni dah janji, satu hari nanti, mesti jumpa. Sekarang ni menghitung hari la aku ni. Tapi kecut perut gak! Takuut! Aku mesti prepare awal-awal. Daripada surat-surat DIA yang ada tu, aku tahu la apa yang DIA ! suka, apa yang DIA tak suka.  Mestilah aku nak buat apa yang DIA suka, so that, DIA tambah-tambah ayang la kat aku, kan? Takpe la, berkorban sekarang, sebab dia dah janji, apa-sapa yang DIA sayang, DIA bagi hadiah special yang aku tak pernah terfikir pun! Ish! Rindu sangat dah ni!

KEKASIHKU..AKU BERJANJI, AKU AKAN PERTAHANKAN CINTA SUCI INI WALAU NYAWA DIGALANG GANTIKAN, MENGGADAIKAN CINTA TERAGUNG
INI, TIDAK SAMA SEKALI. WALAUPUN TAK PERNAH BERJUMPA, AKU TETAP BAHAGIA ITULAH KEKASIHKU ALLAH S.W.T. CINTA TERAGUNGKU!

Ps: Err.. ini utk tatapan/kongsi bersama yea... Cinta pd Tuhan adalah CINTA paling AGUNG.... Diingatkan, ini sue copy/paste... rase cam best jek!
Reply

Use magic Report

CatStevens This user has been deleted
Post time 5-7-2003 10:42 PM | Show all posts
isk...isk...thanx for sharin...
Reply

Use magic Report

Waikiki This user has been deleted
Post time 5-7-2003 10:45 PM | Show all posts
rasa nak terjatuh cinta pada pembuka topik.. ho ho ho
Reply

Use magic Report

CatStevens This user has been deleted
Post time 5-7-2003 10:51 PM | Show all posts
heheh...hatiku pun terpaut pada pembukak topik tu..
share bley? hehhehe..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2003 11:08 PM | Show all posts
hi Sunshine..masih menyinari rupanya...bolela kita p.m-p.m kembali nanti

p/s: Sue, masih dlm kedukaan ?;)
Reply

Use magic Report

Waikiki This user has been deleted
Post time 6-7-2003 12:38 AM | Show all posts
Originally posted by CatStevens at 2003-7-5 10:51 PM:
heheh...hatiku pun terpaut pada pembukak topik tu..
share bley? hehhehe..


bleh untuk aku, tapi bleh blah untuk ko.. ho ho ho
Reply

Use magic Report

sunshine This user has been deleted
 Author| Post time 6-7-2003 01:13 AM | Show all posts

Wooiisshhh... korang nie..

Ini sue post utk tatapan minda...
Supaya jika kita keciwa dlm idup ni..
Tak bermakna kita hilang arah...
Masih ada DIA utk kita CINTA dan MENCINTAI kan?

Ps: Gurl... apa salahnye nak pm-pm... bley jek... no problemo... ;)
Reply

Use magic Report

Waikiki This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:15 AM | Show all posts
Originally posted by sunshine at 2003-7-6 01:13 AM:
Ini sue post utk tatapan minda...
Supaya jika kita keciwa dlm idup ni..
Tak bermakna kita hilang arah...
Masih ada DIA utk kita CINTA dan MENCINTAI kan?

Ps: Gurl... apa salahnye nak pm-pm. ...


hmm aku nak tumpang pm pm dengan ko buleh ker sue? ho ho ho
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2003 01:25 AM | Show all posts
Originally posted by Waikiki at 2003-7-6 01:15 AM:
hmm aku nak tumpang pm pm dengan ko buleh ker sue? ho ho ho


rasa macam bertingkat-tingkat thread kat forum ni..tapi balik-balik nampak waikiki ni..tak berkembang minda dibuatnya:re: cubala pegi tempat lain

hi sue..ingat pun lagi ye kat kita maklumla berabad jugak hilang..kita p.m-p.m ye
Reply

Use magic Report

BHAI-SUCI This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:30 AM | Show all posts
wuuuaaaahhhhh.....speechless aku..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2003 01:32 AM | Show all posts
eh sunny ..bhai suci ni budak sars banggali tu ekk..nick lain ka banggali?

eh ko ni muslim singapore ka aaa?
Reply

Use magic Report

Waikiki This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:33 AM | Show all posts
Originally posted by eligible_gurl at 2003-7-6 01:25 AM:
rasa macam bertingkat-tingkat thread kat forum ni..tapi balik-balik nampak waikiki ni..tak berkembang minda dibuatnya:re: cubala pegi tempat lain

hi sue..ingat pun lagi ye kat kita maklumla bera ...


hamboi menghalau aku.. nasib baik aku bermuka tebal.. ho ho ho.. eligible gurl, aku nak pm-pm dengan ko jugak buleh? ho ho ho
Reply

Use magic Report

sunshine This user has been deleted
 Author| Post time 6-7-2003 01:38 AM | Show all posts

Ok.. bley ajerr!

Pm sue slalu penuh lerr.. klu nak pm, cakap msg bebyk sket.. jgn sket2.. malass lerr!! ehehhe...

Bang aji, ha'ah lerr si bhai suci ni ialah SARS tu...! sue rindu kat SARS dulu... bhai dah lain citerr lerr! ehehehhe...

Ps: Waikiki.. amboiii.. kemain lagi dierr! nak report kat cleo lerr gini!
Reply

Use magic Report

BHAI-SUCI This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:42 AM | Show all posts
Originally posted by ajinomotonosuga at 6-7-2003 01:32:
eh sunny ..bhai suci ni budak sars banggali tu ekk..nick lain ka banggali?

eh ko ni muslim singapore ka aaa?


yep, Im a Muslim nt Sikh. Aku Bengali-Malay nt Punjabi.
Reply

Use magic Report

BHAI-SUCI This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:44 AM | Show all posts
Originally posted by sunshine at 6-7-2003 01:38:
Pm sue slalu penuh lerr.. klu nak pm, cakap msg bebyk sket.. jgn sket2.. malass lerr!! ehehhe...

Bang aji, ha'ah lerr si bhai suci ni ialah SARS tu...! sue rindu kat SARS dulu... bhai dah lai ...


yek eleh! Nyonya ni dah rindu, ngaku jer lah. Buat alasan plak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2003 01:44 AM | Show all posts
Originally posted by Waikiki at 2003-7-6 01:33 AM:
hamboi menghalau aku.. nasib baik aku bermuka tebal.. ho ho ho.. eligible gurl, aku nak pm-pm dengan ko jugak buleh? ho ho ho


hamboi me bukan menghalau ..cuma mengrekomen thread yang lain utk ko..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2003 01:46 AM | Show all posts
Originally posted by BHAI-SUCI at 2003-7-6 01:42 AM:
yep, Im a Muslim nt Sikh. Aku Bengali-Malay nt Punjabi.



Islam rupa-rupanya Bhai ni..
Reply

Use magic Report

Waikiki This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:47 AM | Show all posts
Originally posted by sunshine at 2003-7-6 01:38 AM:
Pm sue slalu penuh lerr.. klu nak pm, cakap msg bebyk sket.. jgn sket2.. malass lerr!! ehehhe...

Bang aji, ha'ah lerr si bhai suci ni ialah SARS tu...! sue rindu kat SARS dulu... bhai dah lai ...


report kat cleo buat per? baik report same tok kadi (ayat biasa nak ngurat ho ho ho)
Reply

Use magic Report

BHAI-SUCI This user has been deleted
Post time 6-7-2003 01:54 AM | Show all posts
Originally posted by eligible_gurl at 6-7-2003 01:46:
Islam rupa-rupanya Bhai ni..


yep..ISLAM bukan SELAM
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2003 01:58 AM | Show all posts
ooo ye ke..mekaceh for the info

ooo geng2 JayZ laa nih ko suka bhagra music tak..hehehe ok gak tuu

duk molek2 ..aku de hal skit..jangan gado gado..haaaa:cool:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088966s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list