Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14268
View
43
Reply

dulu kawan rapat, skrg dah xbertegur

[Copy link]

Author: asteruk       Show all posts   Read mode

Post time 12-8-2011 01:43 PM | Show all posts
isyk laen mcm je citer korang ni..  aku pun pernah ade best friend. aka geng la.. aku pun kadnag ade gak sentap.. tp end up sorang pun x lekat.. after 10 yrs.. sume dah tah kemana2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 03:02 PM | Show all posts
TT masih sygkan kawan tu kan...n x bole nk lupakan dia...tapi TT jual mahal sbb ego...
My advice kalau betul2 nk berbaik semula dgn dia, buanglah ego tu...lgpun ni dh last sem kan.

Mmg easier said than done..ego ni benda yg plg susah manusia nk buang..nk berubah ni kena dgn hati yg betul2 ikhlas nk berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 04:14 PM | Show all posts
Ade gak dulu kawan rapat ms tgh study, rapat sgt smpai klu i kapel ngan sorg dak laki tu pun die xsuka n protes (sbb masa akn byk abis kat kapel :p). Tp byk kali sgt die buat hal, last2 mls nak layan da(org kate dah tawar ati). dan jmpe kwn2 baru, alhmdulillah smpai skrg msih lg brhubung wlaupun sume dah keje berlainan ngeri dan kdg2 kami akn wat small gathering.

p/S ; die xnak kwn ngan i, xpe,i xkisah..i xrugi tp die yg rugi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2011 04:48 PM | Show all posts
I pun sama kes macam nie jugak. Boleh dikatakan memang rapatlah kitorang nie. Tapi since I tahu die cube flirt dengan bf I, I mula rasa tak sedap la kan? Sanggup die tikam I. Sampai sekarang I dah tak tegur die. Then, bile die mula perasan yang I macam malas nak tegur die, terus die delete I kat bbm. Entah ape2 entah. I sendiri pun tak delete die dalam fb. Nampak sangat. Tapi memang tak rugi~
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2011 12:27 PM | Show all posts
rasanya TT ni bkn gay lor.. tapi lumrah manusia introvert mmg lebih senang ada kawan yang serasi wpun tak ramai daripada mingle dengan ramai2 orang.. coz saya pun tergolong intorvert juga. dr sekolah smpi u pun mcm tu. kat satu2 tmpt, saya cuma ada sorg dua je kawan. Tapi mmg close friend la, mcm blood brothers gitu. now, saya pun ada sahabat baik yang close sangat2 dan saya sayang sangat2 kat dia.. die lelaki n saya perempuan tapi *strictly takde feeling2 lar..* just close friend. we never keep secret daripada each other. tapi baru2 ni rasa sedih sangat sebab hal kecik kitorg gaduh sampaikan sekarang dia dah tak contact lagi dah. saya mmg ego dan takkan contact dulu. dan mungkin juga dia pun ego gak and mgkn sbb dia lg tua dari saya, dia expect saya la yang kene minta maaf dulu atau tegur dulu. yang tak bestnya sebab benda kecik je kitorg gaduh,  sedih sgt. coz dah nak dekat2 raya ni kan. rasa kehilangan bila once close friend tiba2 dah tak kawan dgn kite lagi..totally understand how you feel TT
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2011 11:09 PM | Show all posts
Aku faham situasi korang semua..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2011 05:06 PM | Show all posts
perkara biasa la tu,....aku pun ada kawan rapat time blaja dulu...bila da couple si dier tetiba merajuk kaat aku lebihkan BF dari dier......da tuh...BF kan....xkan aku dating nak ajak dier plak?? time dier dating x de pon aku bising...motip??? may b dier yerasa kot BF aku dekat...so hari2 aku dating kua makan.....

skang kami da macam musuh pulak...jumpa pon x tegur....tp...ada aku kesah??? wahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 02:40 PM | Show all posts
Apakah?! Sorry ya TT, bile baca citer ko ni rasa mcm ko GAY..
Tp klu silap tu minta maaf banyak2.. Ape pun, hubungan xkan kembali baik klu masing2 pentingkan EGO.
Mengalah x bererti TT kalah. Buang EGO tu n baiki keadaan.
Cari masa yg sesuai n bincang elok2 dgn dia. Luahkan segala ketidakpuasan hati korang berdua. Sometime, klu asyik pendam jer, nnt memakan diri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 12:15 AM | Show all posts
bukan itu ke yang Allah nak? pendamkan perasaan yang tak patut kau tu TT. biarlah makan diri sekali pon, yang penting tuntutan agama Allah kita jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 12:16 AM | Show all posts
aku tau cerita ni dah so two thousand years ago, tapi still.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2013 10:58 AM | Show all posts
since naik blk..aku pun nk share jugak la

masa aku belajar dulu..masa aku 3rd sem...aku duduk 1 bilik dgn sorg perempuan ni.
actly perempuan ni aku kenal sbb sama2 belajar bwk kete masa kitorg lepas spm
kebetulan pulak..abg aku kenal abg dia..adik aku kenal adik dia...n rumah kitorang pun dekat sangat....
so..automatically kitorg rapat la..

things went smoothly..sampai dia kwn2 sekolah dia start jd kwn aku...kwn2 aku start jd kwn dia...

kadang2 bila balik hometown kalau parents aku x de (outstation) aku tinggal sengsorang..aku p berumah tangga kat rumah dia...makan dr tengah hari sampai ke mlm..blk rumah mlm utk tdo jek...sbb parents dia pun dh kenal baik sgt dgn aku...

until...masa final sem...
dia ade bf baru...aku x kenal sangat...in fact tak pernah jumpa pun till now. sbb bukan u same dgn kitorg...pernah tgk gambar jek pun. aku x kisah pun dia ade bf ke ape kan...ko nk buat ape pun..aku x kisah...mcm tuh la type aku...

maybe die ade la citer2 pasal aku kt bf dia..pastuh bf dia ade add aku kt ym..aku tanya kwn aku ni..nak approve ke x? dia kate..approve je la..so aku approve jek la..sbb pk kn..itu kwn aku punye bf...bkn org lain....kdg2 bf dia ym dgn aku..aku layan je la gitu2 jek...x de lyn sgt pn...dia tanya..aku jwb...x de beria chat, beria borak...i didnt even treat him like my friends pun.sbb aku nk jaga hati kwn aku ni..xnk dia jeles.

start dr situ..kwn aku start cold dengan aku...memule aku igt dia stress psl exam..sbb klu dia stress xm..angin dia lain mcm skit..so aku diam jek la...pastuh dia start delete aku dr skype list...like WTH??aku dh terasa kt situ...aku tanya close friends sekolah dia...sbb ade sorg ni jd close sgt dgn aku, selalu dtg rumah aku tdo...sbb kebetulan rumah atuk bf dia kt rumah aku...(-masa ni family aku dh move to another state.) dat girl pun kata...rumet aku ni since die dgn bf baru dia...dia dh berubah...so, aku biarkan lah roommate aku ni....biar dia sejuk...ye la..aku mls nk bertegur time org tgh panas kan...

sampai kitorg grad..kitorg x bertegur...2 yrs bck, bf dia tuh (dh jd ex) ade gak cari2 aku...dok mcm nk ngorat..pastuh p buruk2 kan roommate aku..tp aku x lyn..aku sound jek dia...even aku dh x bertegur dgn roommate aku...aku rasa orang x de hak kot nk burukkan dia..

so..smpai sekarang mcm tuh jek la aku dgn roommate aku tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2013 12:18 PM | Show all posts
susah la.. serious sbb ada kesan.. unless 2-2 buat bodo kisah lama and borak mcm biasa

aku ada kawan baik dulu 1 u.. sekelas stock pi kelas sama balik sama makan sama
skali ada sengketa besar.. mmg besar... lepas tu kami cuba berbaik tp mmg xboleh

dia rapatkan diri dgn group lain, aku ada kawan lain.. masih berckp mcm biasa kalau bertembung.. and peliknya masih bergroup utk kerja kumpulan mcm biasa.. tp mmg takkan ada aktiviti ber2. in grup yes.

lepas grad.. ada jumpa.. mcm excited... boleh berckp dgn each other tapi kalau ada org ke3... dia akan berckp dgn org ke3 and aku jadi pemerhati... huhu

2-2 pihak sebenarnya kena berlapang dada lupa kan kisah lampau if nak berbaik mcm biasa which susah sebab kalau ko dah lupakan, dia mungkin kata dia ok, tp dlm hati?? tuhan aje tahu.
apa2pon good luck beb.. benda ni kalau nak dickp boleh bawak gaduh, didiamkan benda tu tetap ada kat sana...

insyaAllah, 1 day korg akan berbaik
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 12:01 PM | Show all posts
aku penah ada kawan macam ni. dulu baikkk rapat giler. tp perangai mamat ni jenis parasit, pastu ntah2 pape jenis tersentak. takleh bergurau kasar langsung. jadiknya aku yg kene mintak maaf bla bla bla.. mula2 tu okla. tp lama2 jadik naik lemak pulak dia nih. aku decided utk cut-off terus dr hidup aku. takkan berkawan smpai bila2. kalo jumpa pn okl salam ke. not more than that. even kat FB pn aku tak approve. hahaha.

duk serumah semalam 2 tahun, tp tak bertegur sapa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 01:17 PM | Show all posts
lain mcm je....ade mcm bunyik kisah gay plak...maaf kalau salah anggap

apa apa pun....aku rasa dia saje nak sakitkan hati kau dan buat kau terseksa... kesian kau...better kau move on dan cari kawan lain je la...carik awek lagi bagus....
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:41 AM | Show all posts
cam nak sama jugak cerita ko ngan aku... tp aku dah 2 tahun x contact tp aku tahu dia masih rindu aku n aku pun rindu sgt dekat dia... and aku belajar satu perkara dalam kehidupan ni : menghargai persahabatan... so kau fikir2 kan sebaik2nye,
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 08:50 AM | Show all posts
1) Dulu ada member laki rapat time kat U.kamceng gak arrr.kalau lunch dinner suma sama2. kalau gi kuliah pun sesama walaupun kuliah/kursus berlainan.lepak gi bandar pun sesama.ofkosla bukan berdua jer. tapi biasanya berdua jela.

2) Hubungan menjadi keruh bila mamat ni start buruk-burukkan aku kat belakang aku. Senang citer dia buka aib aku+reka cerita bukan-bukan pasal akula. Aib dia aku jaga.xde lak aku mengata kat orang len dia ni kaki pompuan.dah ada awek cun leh lak menggatal ngan pompuan len.dahla kaki blue, bangga lak tu cerita kat aku dia dah ringan2 ngan awek dia.dah tu suka sangat wat fitnah dan percaya tanpa periksa asal usul.pendek kata suka begosip arr.

3) Dah dia suka bocorkan hal aku,akupun dah xnak rapat arr ngan mangkok tuh. Aku pakai henpon ape,baju ape,makan katne, kuar ngan sape pun nak kecoh kat orang len. Dia kuar ngan mamat gay/pondan/ pompuan len xde lak aku nak heboh ke ape ke.sebok jer.dah tu bila x rapat mulala berlakon nape tibe2 dingin kat dia depan member len.Ko muhasabahla diri ko dulu oii nape jadi camtu.Aku paling benci orang hipokrit cam hang.dasar tikam belakang punye mangkok.

4) Dah habis study ni memang x contact langsung dah.kalau terserempak bagi salam jer. Nak bercerita lebih kimsalam arrr.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2013 04:48 PM | Show all posts
naik balik thread ni ek.. pejam celik pejam celik dah lebih 2 tahun kisah ni berlalu.. terima kasih la kepada yg sudi bagi aku nasihat.. tapi kisah ni kisah lama.. terlalu banyak perubahan yg dah berlaku dalam hidup aku.. skrg ni dia pun dah tak wujud dalam kotak fikiran aku.. skrg ni aku ada misi yg lagi penting utk kehidupan aku.. thanks Last edited by asteruk on 8-9-2013 04:53 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2013 05:10 PM | Show all posts
silentwinner posted on 3-9-2013 08:50 AM
1) Dulu ada member laki rapat time kat U.kamceng gak arrr.kalau lunch dinner suma sama2. kalau gi ku ...
3) Dah dia suka bocorkan hal aku,akupun dah xnak rapat arr ngan mangkok tuh. Aku pakai henpon ape,baju ape,makan katne, kuar ngan sape pun nak kecoh kat orang len. Dia kuar ngan mamat gay/pondan/ pompuan len xde lak aku nak heboh ke ape ke.sebok jer.dah tu bila x rapat mulala berlakon nape tibe2 dingin kat dia depan member len.Ko muhasabahla diri ko dulu oii nape jadi camtu.Aku paling benci orang hipokrit cam hang.dasar tikam belakang punye mangkok.

best friend kau tu bisek ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2013 07:09 AM | Show all posts
so tt, dah 2 thn berlalu. wlupon dia da x wujud dlm kotak fikiran, korg still contact2 ke? Last edited by mitnick on 9-9-2013 07:10 AM

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 03:53 PM | Show all posts
Itu ler..lain macam benor sampai makan pun xlalu  niehh...aishhh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.307326s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list